Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:50 πμ
Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024 17:01

«Εν Αιτωλία»: Ενα νέο Περιοδικό Λόγου για το Αγρίνιο που αξίζει να ξεφυλλίσετε

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα νέο «αναγνωστικό πόλης», το τρίμηνο πολιτιστικό περιοδικό Λόγου και Τέχνης υπό τον τίτλο «εν Αιτωλία» και χρονική ένδειξη «καλοκαίρι 2024», δόθηκε αυτή την εβδομάδα από τις «Αιτωλικές Εκδόσεις» στο αναγνωστικό κοινό του Αγρινίου.

Στο πρώτο και ιδιαίτερα καλαίσθητο τεύχος του νέου περιοδικού συνεργάζονται έντεκα λόγιοι της πόλης, κατ’ αλφαβητική σειρά: Μαρία Αγγέλη, Κωνσταντίνα Αρκουμάνη, Αριάδνη Δάντε, Φρίντα Κολοβού – Μήτσου, Κώστας Κονταξής, Κωνσταντίνα Λιανού – Νεραντζή, Θανάσης Μανιφάβας, δρ. Ιωάννης Νεραντζής, Δημήτρης Πιστικός, π. Ευάγγελος Φεγγούλης και Παντολέων Φλωρόπουλος. Εκδότης και Διευθυντής ο Χρήστος Βοϊδής.

Το “γιατί;” της έκδοσης αποτυπώνεται στο «Σημείωμα της Σύνταξης»:

…Χρειαζόμαστε αντίδοτο στην Εικόνα. Και αντίδοτο στην Εικόνα δεν έχουμε άλλο από τον Λόγο. Απέναντι στο Φαίνεσθαι, είπαμε να βάλουμε το Είναι. Γι’ αυτό. Κι επειδή οι πνευματικοί άνθρωποι του τόπου μας χρειάζονται μία στέγη. Κι ένα βήμα. Για να μιλά ο ένας στους πολλούς, “ήσυχα, ήσυχα κι απλά”.
Έτσι αποφασίσαμε μια επιστροφή. Νοσταλγήσαμε το χαρτί, μας έλειψε ο γραπτός λόγος, ο έντυπος λόγος. Φτάνει με τις οθόνες. Θέλουμε να μυρίσουμε πάλι το χαρτί, να φυλλομετρήσουμε ένα έντυπο περιοδικό. Από κέφι, από μεράκι να πεις, από μια κρυφή χαρά. Να βάλουμε στη βιβλιοθήκη μας το απόσταγμα της σκέψης που παράγει η πόλη, ο Δήμος.
Και μ’ ένα σκοπό: Να παρουσιάζουμε στο αναγνωστικό κοινό τα πολλά βιβλία που παράγονται συγγραφικά και τυπογραφικά “Εν Αιτωλία”, να δείξουμε και ν’ αναδείξουμε την πνευματική παραγωγή του τόπου, γιατ’ είναι αδιανόητο να μένει αδήλωτη αυτή η πλούσια λογοτεχνική κι επιστημονική παραγωγή, σα να μη συμβαίνει, σα να μην υπάρχει…
Αυτά, επί λέξει, αναφέρονται στο “Σημείωμα της Σύνταξης”.
Το πρώτο τεύχος χαιρετίζει με σημείωμά του ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου. “Ανεκτίμητη κληρονομιά κάθε κοινωνίας είναι τα ‘κινήματα ψυχής’, όπως καταγράφονται μέσα από τα λογοτεχνικά κείμενα”, σημειώνει.
Το περιοδικό έβαλε σκοπό να προβάλλει “όποιο βιβλίο έχει δημιουργηθεί και παραχθεί εξ ολοκλήρου στην πόλη του Αγρινίου”, εφόσον βέβαια του αποσταλεί.
Θεματικά, η έκδοση είν’ ένα πνευματικό στολίδι για την πόλη, ως κατασκευή δε, κόσμημα για κάθε βιβλιοθήκη.
Σχεδιάστηκε, τυπώθηκε και βιβλιοδετήθηκε στο τυπογραφείο Αφών Βοϊδή, Παπαϊωάννου 26, στο Αγρίνιο, όπου και η κεντρική διάθεση και διανομή του.
Δεν είναι συνδρομητικό, μπορεί όμως ο αναγνώστης να το βρει σε δύο (2) κεντρικά σημεία της πόλης: Στο βιβλιοπωλείο “Η ΓΝΩΣΗ” – Δημοσθένης Βετσόπουλος, Ι. Σταΐκου 13 και στο βιβλιοπωλείο PLANUS – Αφοί Χριστοδουλόπουλοι, Παπαστράτου 10.

Επίσης μπορεί να το παραλάβει κάποιος με ταχυμεταφορική, χωρίς καμία επιβάρυνση εντός Αγρινίου (με ηλεκτρονική πληρωμή) εκτός Αγρινίου δε, με επιπλέον χρέωση τα έξοδα αποστολής.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 26410 58443 και το e-mail είναι: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

en aitolia

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 146 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News