Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:58 πμ
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024 18:04

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ: "50 χρόνια Εισβολής και Κατοχής - 50 χρόνια προδοσίας"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΚΥΠΡΟΣ 1974 - 2024

50 χρόνια Εισβολής και Κατοχής - 50 χρόνια προδοσίας

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ

Η συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή του 1/3 του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει δημιουργήσει de facto κατάσταση σε βάρος της Κύπρου και του Κυπριακού λαού. Το κυπριακό ζήτημα κατά την Τουρκία έχει “επιλυθεί”, ήδη, από τον Ιούλιο του 1974.

Πρόθεση του τουρκικού ηγεμονισμού είναι ο απόλυτος έλεγχος ολόκληρης της Κύπρου. Πρόθεση σταθερά εκπεφρασμένη ήδη από το 1955, στην τριμερή διάσκεψη του Λονδίνου.

Η πολιτική αυτή υλοποιείται πλέον καθημερινά με τον εποικισμό των κατεχομένων, με διοχέτευση αναρίθμητων τουρκικών πληθυσμών ως εποίκων και εξαλείφοντας κάθε ίχνος ελληνικότητας και χριστιανικού στοιχείου στην υπό στρατιωτική κατοχή βόρεια Κύπρο. Σιγά -σιγά η κάποτε ισχνή τουρκοκυπριακή μειονότητα μετατρέπεται σε δυναμική Τουρκική πλειονότητα.

Η γεωστρατηγική υπεραξία της Κύπρου  καταδεικνύεται μέσα από τις αναφορές των διεκδικητών της:

Στρατηγικό βάθος του σιωνιστικού απαρτχάιντ.

 Αβύθιστο αεροπλανοφόρο για τους Βρετανούς.

 Αναντικατάστατη βάση στη Ν/Α Μεσόγειο για τον Αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

 “Ακόμα και αν δεν υπήρχαν Τούρκοι στην Κύπρο” η πολιτική της Τουρκίας έναντι αυτής θα ήταν η ίδια (Αχμέτ Νταβούτογλου - Το Στρατηγικό Βάθος)

 Η ελληνική πλευρά βρίσκεται, δυστυχώς,  στην ίδια γραμμή με το «η Κύπρος κείται μακράν» και το περίφημο «ανήκομεν εις την Δύση»  του Κ. Καραμανλή και των ελληνικών ελίτ. Αυτοί οι γεωστρατηγικοί πυλώνες ορίζουν την κακοδαιμονία του Ελληνισμού ιδιαίτερα από τη μεταπολίτευση κι εντεύθεν.

Η Τουρκική εισβολή και κατοχή του νησιού της Αφροδίτης ήταν ο πρώτος πόλεμος που διεξήχθη σε Ευρωπαϊκό έδαφος μετά το τέλος του δευτέρου Παγκοσμίου. Πολύ νωρίτερα από τους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία και την Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση στην Ουκρανία. Προετοιμάστηκε στα επιτελεία του ΝΑΤΟ, για να αποτρέψει την ισχυροποίηση των Αδεσμεύτων,  φιλειρηνικών δυνάμεων που σήκωναν κεφάλι με την υποχώρηση της αποικιοκρατίας μπροστά στην πάλη των λαών.

Η Τουρκία παραμένει ατιμώρητη και ανενόχλητη για όσα εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας διέπραξε: Εισβολή σε ανεξάρτητο κράτος - μέλος του ΟΗΕ, βίαιη εκδίωξη των Ελλήνων από τις εστίες τους και Κατοχή. Εθνοκάθαρση, εποικισμός, ανθρωποκτονίες, εξαφάνιση προσώπων (χιλιάδες αγνοούμενοι), βασανιστήρια, βιασμοί, καταστροφή των θρησκευτικών και πολιτισμικών μνημείων. Ολοφάνερα και αποδεδειγμένα!

Η στρατιωτική Χούντα των Αθηνών, υποχείριο του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών,  άνοιξε το δρόμο της εισβολής αποσύροντας την Ελληνική Μεραρχία, μετατρέποντας την ΕΛΔΥΚ σε κέντρο αντικυπριακών συνομωσιών. Οργανώνοντας την προβοκατόρικη αιματηρή οπερέτα που στην προσπάθεια να δολοφονήσει  τον Μακάριο, έδωσε το μοιραίο πρόσχημα για την ήδη προαναγγελθείσα Εισβολή.

Η υπονόμευση της Εθνικής Άμυνας στο νησί, η μη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των Ελληνικών όπλων, η τυφλή πίστη στους «συμμάχους» και τις «ειρηνευτικές τους προσπάθειες» βοήθησε αντικειμενικά τα σχέδια του Αττίλα.

Η Ελληνική πλευρά θεώρησε πως η αποδιεθνοποίηση του Κυπριακού και η διαχείρισή του στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της Δύσης, ήταν μονόδρομος για να αντιμετωπίσει την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο ήδη από το 1974. Τα ψηφίσματα του ΟΗΕ ουδέποτε τα αξιοποίησε. Όχι από άγνοια, ή αδυναμία, αλλά από επιλογή.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις πλέον, έχουν αναγάγει σε δόγμα εξωτερικής πολιτικής τον κατευνασμό, τις υποχωρήσεις και παραχωρήσεις απέναντι στην Άγκυρα. Δεν έχουν να επιδείξουν τίποτε για τον Ελληνισμό, ούτε για την Κύπρο ως εγγυήτρια δύναμη, αλλά ούτε και για την ίδια τη μητέρα Ελλάδα!

Δεν ξεχνάμε πως η πρόταση οδηγός για την επίλυση του Κυπριακού δεν ήταν παρά το επάρατο σχέδιο Σχέδιο Ανάν το 2004. Ένα προϊόν των ιερατείων του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του εργαλειοποιημένου πλέον από τη Δύση ΟΗΕ. Σχέδιο που στηρίχθηκε από το σύνολο σχεδόν του ελληνικού πολιτικού κόσμου, που προέβλεπε τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη νομιμοποίηση της Εισβολής και των συνεπειών της Κατοχής. Δεν ξεχνάμε ότι αυτοί που έσπρωχναν την Κύπρο στα χέρια της Τουρκίας μέσω του σχεδίου Ανάν για να τη “σώσουν”- αλλά δεν τα κατάφεραν - είναι οι ίδιοι που χωρίς δισταγμό έδεσαν την Ελλάδα με τα δεσμά των μνημονίων, και την κατέστρεψαν. Το ίδιο πολιτικό σύστημα, τα ίδια κόμματα, τα ίδια πρόσωπα, τα ίδια ΜΜΕ. Ο ίδιος εσμός των χρηματοδοτούμενων ανανιστών της πολιτικής που βαφτίζουν «ανεξαρτησία» της Κύπρου τη «διζωνική- δικοινοτική ομοσπονδία» και την Λιβανοποίησή της.

Η Κύπρος εγκαταλείφθηκε από την Αθήνα ως βαρίδι για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), τα “ήρεμα νερά” του Αιγαίου, και τις μυστικές συμφωνίες του Κ. Μητσοτάκη με τον Ερντογάν.

Κατά τα φαινόμενα, οι συνεχιζόμενες σήμερα, δήθεν, διαπραγματεύσεις επί του Κυπριακού, κατατείνουν στην αποδοχή των τετελεσμένων του 1974. Αποκαλυπτική των προθέσεων της εγκατάλειψης της Κύπρου από την Αθήνα, είναι η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη την Πέμπτη 11 Ιουλίου στην Ουάσιγκτον, που μίλησε για δίκαιη, βιώσιμη και διατηρήσιμη λύση. Ούτε κουβέντα για Εισβολή, Κατοχή, εθνοκάθαρση, εποικισμό, δολοφονίες.

Ο Κ. Μητσοτάκης - και όχι μόνο αυτός, και όχι μόνο το κόμμα του - λέει, με άλλα λόγια, ότι η Κύπρος κείται μακράν! Σε μια εποχή που το παθητικό δόγμα «ανήκομεν εις την Δύση» γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνο, καθώς ενεργοποιείται ως «είμαστε με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας» και την ολοένα και περισσότερο επιθετική έως ανοικτά εχθρική αντιμετώπιση της Ρωσίας. Θυμίζουμε πως ο Κυπριακός οπλισμός είναι Σοβιετικός και Ρωσικός, καθόσον οι Αμερικανοί, μετά το 1974 είχαν επιβάλει εξοπλιστικό εμπάργκο τόσο στον βάρβαρο θύτη, την Τουρκία, όσο και στο αθώο θύμα του, την Κυπριακή Δημοκρατία! Και μάλιστα την Τουρκία την απάλλαξαν εδώ και δεκαετίες. Αντίθετα, για την Κύπρο συναρτούσαν, πρόσφατα, την άρση του με τον αφοπλισμό της σε όφελος του Ουκρανικού φασισμού.

Σε παράλληλη πορεία με τη «σωστή πλευρά της ιστορίας» συμβαδίζει και το κυπριακό πολιτικό σύστημα, με προεξάρχουσα την κυβερνητική παράταξη, που έχει μετατρέψει την κυπριακή εδαφική επικράτεια σε εφαλτήριο επιχειρήσεων για τις ανάγκες της γενοκτονίας στην Γάζα και πεδίο πολεμικών ασκήσεων και προσομοιώσεων του ισραηλινού στρατού, για την προετοιμασία της κλιμάκωσης των επιθετικών σχεδίων απέναντι στον Λίβανο και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Με άλλα λόγια,  η Κύπρος αποτελεί πλέον de facto το στρατηγικό βάθος του Ισραήλ και των συμμάχων του, καθιστώντας το νησί ενεργά εμπλεκόμενο έδαφος στην πρώτη γραμμή της πολεμικής αντιπαράθεσης και ανοχύρωτη χώρα έρμαιο, μπροστά στις επιδιώξεις της Τουρκίας. Κι ως γνωστό: Ο Λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται!

Καλές λοιπόν οι εθιμοτυπικές εκδηλώσεις καταδίκης για τα 50 χρόνια της τουρκικής Κατοχής της Κύπρου. Αλλά οι τυπικές εκδηλώσεις καθίστανται ανούσιες και δεν τιμούν πια τους νεκρούς της, ούτε τους αγνοούμενους, ούτε την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Ο Ελληνισμός καλείται να αντιληφθεί ότι κανένα εθνικό πρόβλημα, είτε εσωτερικής,  είτε εξωτερικής πολιτικής, δεν πρόκειται ποτέ να επιλυθεί, όσο επιτρέπει να υπάρχει ένα πολιτικό σύστημα υποταγμένο στα κελεύσματα υπερεθνικών τερατουργημάτων, όπως η Ε.Ε και το ΝΑΤΟ, που υπηρετεί, με το αζημίωτο φυσικά, τις υπερατλαντικές εντολές.

Η επιδίωξη του ελληνικού λαού, στην Ελλάδα και την Κύπρο, δεν μπορεί παρά να μην είναι άλλη από:

Μία, ενιαία και αδιαίρετη Κύπρο, ελεύθερη και δημοκρατική, δίχως εσωτερικούς φυλετικούς ή άλλους διαχωρισμούς, απαλλαγμένη από προστάτες, εγγυητές και κηδεμόνες, με πλήρη οικοδόμηση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος Ελλάδας και Κύπρου για την  διασφάλιση της εθνικής ανεξαρτησίας, της εθνικής και λαϊκής τους κυριαρχίας και την ειρήνη στην περιοχή.

Ας οργανωθούμε λοιπόν για να αποτύχουν τα σχέδιά τους.

Θα είναι ο ύψιστος φόρος τιμής στη Μεγαλόνησο, η δική μας απάντηση!

 

Αθήνα, 18 Ιουλίου 2024
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Διαβάστηκε 69 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News