Κυριακή, 21η Ιουλίου 2024  5:31 πμ
Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 22:07

Αχτύπητα δίδυμα που έγραψαν ιστορία στην ελληνική TV και τόλμησαν να ξαναπαίξουν μαζί

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στη νέα σειρά εποχής «Οι Αθώοι» που θα προβληθεί την επόμενη σεζόν στο Mega η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, η Αργυρώ του «Σασμού» θα συναντήσει τον άλλοτε τηλεοπτικό της αδελφό, Πέτρο (Κώστα Νικούλι).

Φυσικά οι ρόλοι που θα ενσαρκώσουν οι δύο νέοι ηθοποιοί θα είναι εντελώς διαφορετικοί, όπως και η ιστορία της σειράς του Mega δεν θα έχει καμία σχέση με την υπόθεση του «Σασμού» του Alpha.

Και αν κάποιους μπορεί να τους ξενίσει το να δουν τους δύο ηθοποιούς τόσο σύντομα στην ίδια τηλεοπτική σειρά, αρκεί να ρίξουν μια ματιά στα παρακάτω «ζευγάρια» ηθοποιών που συμπρωταγωνίστησαν στο παρελθόν σε τρομερά επιτυχημένες σειρές, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να ξανασυνεργαστούν αργά ή γρήγορα, επαναλαμβάνοντας σε αρκετές περιπτώσεις την ίδια επιτυχία.

Μαρία Καβογιάννη – Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Τα τελευταία δύο χρόνια η Μαρία Καβογιάννη και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης πρωταγωνιστούν στο «Maestro» με την πρώτη να έχει αποθεωθεί για την ερμηνεία της ως Μαρία, μια κακοποιημένη γυναίκα που υποφέρει στα χέρια του άντρα της, Χαράλαμπου, αλλά ταυτόχρονα ορθώνει όποτε χρειαστεί το ανάστημά της για να υπερασπιστεί τον γιο της, ώσπου ο σύζυγός της να δολοφονηθεί.

Σε αρκετές σκηνές την έχουμε δει να παίζει μαζί με τον δημιουργό της σειράς, Χριστόφορο Παπακαλιάτη και θα ήταν αδύνατο να μη μας έρθει η εικόνα των δύο ηθοποιών από την εποχή που συμπρωταγωνιστούσαν στη θρυλική «Ντόλτσε Βίτα», επίσης του Mega.

Εκεί η Μαρία Καβογιάννη υποδυόταν την καλόκαρδη οικονόμο του σπιτιού, Ασπασία, η οποία, βέβαια, έχωνε τη μύτη της παντού και είχε έναν… καλό λόγο για όλους, ενώ ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης τον Χάρη, ο οποίος ήταν λίγο στον κόσμο του και από τη στιγμή που παντρεύτηκε την Ντορίτα και εγκαταστάθηκε στην οικία Μαρκάτου, για εκείνον ο μήνας είχε εννιά.

Το γεγονός ότι οι δύο ηθοποιοί μας χάρισαν άφθονο γέλιο τότε μέσα από το «Ντόλτσε Βίτα», δεν τους έχει εμποδίσει να μας συγκινούν πλέον μέσα από τους εντελώς διαφορετικούς ρόλους τους στο «Maestro».

Δανάη Μιχαλάκη – Γιάννης Κουκουράκης

Όταν ξεκίνησε να προβάλλεται η «Παραλία» τον περασμένο Σεπτέμβριο στην ΕΡΤ1, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σχολίασαν στο X/Twitter την τηλεοπτική επανασύνδεση της Δανάης Μιχαλάκη με τον Γιάννη Κουκουράκη. Οι δύο ηθοποιοί είχαν ζήσει ως Δρόσω και Κωνσταντής έναν μεγάλο έρωτα που είχε περάσει από σαράντα κύματα στις «Άγριες Μέλισσες» του ΑΝΤ1 μόλις δύο σεζόν νωρίτερα.

Τώρα στην «Παραλία» ως Υπατία και Γιώργος οι δύο ηθοποιοί υποδύθηκαν και πάλι το ερωτευμένο ζευγάρι που επρόκειτο να παντρευτεί, όμως, αυτή τη φορά ο έρωτάς τους δεν κράτησε με την Υπατία να βρίσκει τον άνδρα της ζωής της στο πρόσωπο του Χάρι.

Οι τηλεθεατές της «Παραλίας» ενθουσιάστηκαν όταν είδαν τους δύο ηθοποιούς και πάλι μαζί στην οθόνη, ενώ ο Γιάννης Κουκουράκης έχει αποκαλέσει τη Δανάη Μιχαλάκη «το παντοτινό μου τηλεοπτικό ταίρι».

Έλλη Τρίγγου – Αναστάσης Ροϊλός

Από τις «Άγριες Μέλισσες» και το Διαφάνι ο Αναστάσης Ροϊλός και η Έλλη Τρίγγου βρέθηκαν στη Μάνη του 1817 όπου διαδραματιζόταν η πλοκή της «Μάγισσας», της μεγάλης παραγωγής του ΑΝΤ1.

Έτσι, φέτος ως Θεοφανώ και Αντρέι Σιντόροφ έζησαν έναν μεγάλο έρωτα, ο οποίος, όμως, είχε άδοξο τέλος, αφού η Θεοφανώ έχασε τη ζωή της στο τέλος του Α’ κύκλου της σειράς, δηλαδή το αντίθετο απ’ ότι συνέβη σε Ασημίνα και Νικηφόρο, τους ρόλους τους οποίους υποδύονταν οι δύο ηθοποιοί στις «Άγριες Μέλισσες».

Μπορεί ο έρωτάς τους να είχε περάσει για τρεις σεζόν από σαράντα κύματα, μπορεί Ασημίνα και Νικηφόρος να είχαν χωρίσει και να έδειχναν πως ποτέ ξανά δεν θα ήταν μαζί, όμως, στο τέλος το ζευγάρι είχε happy end.

Την ίδια στιγμή οι δύο ηθοποιοί κατόρθωσαν να υποδυθούν μοναδικά τους τελείως διαφορετικούς ρόλους τους στις δύο σειρές του ΑΝΤ1 εάν κρίνουμε και από τα αποθεωτικά σχόλια στο X/ Twitter.

Σμαράγδα Καρύδη – Γιώργος Καπουτζίδης

Η Σμαράγδα Καρύδη και ο Γιώργος Καπουτζίδης συναντήθηκαν τηλεοπτικά για πρώτη φορά στο θρυλικό «Παραπέντε» χαρίζοντάς μας ως Σπύρος και Ντάλια -μαζί και με τους υπόλοιπους τρεις της παρέας- άφθονο γέλιο με τη σειρά να «τρελαίνει» την τηλεθέαση κάθε εβδομάδα για τις δύο σεζόν προβολής της, 2005-2006 και 2006-2007.

Βέβαια, η τεράστια επιτυχία της σειράς δεν αποθάρρυνε τον δημιουργό των επιτυχιών να προτείνει στην ηθοποιό να ξανασυνεργαστούν στη σειρά «Εθνική Ελλάδος», η οποία προβλήθηκε πάλι από το Mega, λίγα χρόνια αργότερα, το 2015.

Έτσι, ο Γιώργος Καπουτζίδης άφησε πίσω του τον μάλλον μαζεμένο φοιτητή Σπύρο που ζούσε με τη γιαγιά του και έγινε ο Χρήστος, πρώην πρωταθλητής κέρλινγκ και πλέον προπονητής της ομάδας που σχηματίζουν οι πρωταγωνίστριες της σειράς.

Την ίδια στιγμή η Σμαράγδα Καρύδη, υποδυόμενη τη Νίκη που ζορίζεται να τα βγάλει πέρα οικονομικά, δημιούργησε έναν ρόλο, τελείως διαφορετικό από αυτόν της ζάμπλουτης Ντάλιας που είχε λίγη επαφή με την πραγματικότητα, οι δε κοινές τους σκηνές σε καμία περίπτωση δεν μας θύμισαν «Παραπέντε».

Τζόυς Ευείδη – Χάρης Ρώμας

Μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των δέκα χρόνων η Τζόυς Ευείδη και ο Χάρης Ρώμας συνεργάστηκαν σε δύο τεράστιες τηλεοπτικές επιτυχίες: τους «Μεν και τους Δεν» και το «Καφέ της Χαράς».

Οι «Μεν και οι Δεν» προβλήθηκαν από το 1993 έως το 1996 αποτελώντας μία από τις πρώτες κωμικές σειρές του ΑΝΤ1 που άγγιξαν την τεράστια επιτυχία που είχαν σημειώσει λίγο νωρίτερα οι «Απαράδεκτοι» και οι «Τρεις Χάριτες» του αντίπαλου Mega.

Παρά το γεγονός ότι η σειρά προβαλλόταν σχεδόν συνέχεια σε επανάληψη από τον ΑΝΤ1 μέχρι το 2003 που ξεκίνησε να προβάλλεται το «Καφέ της Χαράς», οι δύο ηθοποιοί ξανασυνεργάστηκαν και μάλιστα, έχοντας πολλές κοινές σκηνές αφού υποδύονταν τα αδέρφια.

Έτσι, από φτωχή, λαϊκιά, αθυρόστομη και μπριόζα Νανά Σταμάτη που δε σήκωνε μύγα στο σπαθί της, η Τζόυς Ευείδη μεταμορφώθηκε στην άβουλη και μαζεμένη Σταυρούλα Πώποτα, η οποία ήταν σχεδόν υποταγμένη στον άντρα της, Φατσέα που υπέμενε τα πάντα ακόμα και αν η ίδια ήταν δυστυχισμένη.

Οι δύο ηθοποιοί έπαιξαν μαζί και στο ριμέικ του «Καφέ της Χαράς» το 2019 για άλλα δύο χρόνια. Και να σκεφτεί κανείς ότι στις αρχές η Τζόυς Ευείδη ήταν πολύ διστακτική στο να συνεργαστεί με τον Χάρη Ρώμα, χωρίς βέβαια να τον έχει γνωρίσει από κοντά. Όταν συναντήθηκαν, «κόλλησαν με τη μία», όπως έχει δηλώσει η ίδια.

Άννα Παναγιωτοπούλου – Κατιάνα Μπαλανίκα

Η αγαπημένη Κατιάνα Μπαλανίκα και η αξέχαστη Άννα Παναγιωτοπούλου «κέντησαν» ως κολλητές φίλες Σάσα Παπαδήμα και Χριστίνα Μαρκάτου στην «Ντόλτσε Βίτα».

Ο συνδυασμός εκρηκτικός αφού όσο μαζεμένη ήταν η «χήρα» Χριστίνα Μαρκάτου, δίνοντας σημασία στο τι θα πει ο κόσμος, άλλο τόσο αυθόρμητη ήταν η «ζωντοχήρα» Σάσα Παπαδήμα, αδιαφορώντας για τους πάντες και απολαμβάνοντας τη ζωή της.

Η σειρά προβλήθηκε από το 1995 έως το 1997 από το Mega και μόλις τρία χρόνια αργότερα το 2000 οι δύο ηθοποιοί συμπρωταγωνιστούν στις «Μικρές Αμαρτίες» του Γιάννη Δαλιανίδη που προβλήθηκαν από το Star.

Εκείνη τη χρονιά ο σταθμός είχε δοκιμάσει να εντάξει στο πρόγραμμά του τέσσερις ελληνικές σειρές και οι «Μικρές Αμαρτίες» ήταν μία από αυτές. Εκεί Άννα Παναγιωτοπούλου και Κατιάνα Μπαλανίκα υποδύονταν δύο εντελώς διαφορετικές σε χαρακτήρα αδερφές που έμεναν στο ίδιο σπίτι.

Η πρώτη πιο μονόχνωτη, η δεύτερη μπριόζα και έξω καρδιά, οπότε οι μεταξύ τους συγκρούσεις αναπόφευκτες. Οι επιρροές στη σειρά από το παλαιότερο «Ρετιρέ» του ίδιου δημιουργού ήταν ξεκάθαρες, αλλά δεν ήταν όπως στην περίπτωση των «Μικρομεσαίων» που έμοιαζαν σα να είχαν αλλάξει απλά τα πρόσωπα και τα ονόματα.

Η δε απόφαση του Star να προβάλλεται η σειρά κάθε Σάββατο στις 21.00 χωρίς να έχει απέναντί της κάποια άλλη ελληνική σειρά δικαίωσε τον σταθμό, αφού οι «Μικρές Αμαρτίες» κέρδισαν το δικό τους κοινό και είχαν μια καλή πορεία στους πίνακες τηλεθέασης ειδικά στην πρώτη τους σεζόν με τις δύο ηθοποιούς να μας χαρίζουν για ακόμα μια φορά απολαυστικές ερμηνείες.

Μαρία Καβογιάννη – Καίτη Κωνσταντίνου

Αν μη τι άλλο η Κορίνα και η Σωσώ είναι δύο ρόλοι που ξεχώρισαν με το παραπάνω από τα θρυλικά «Εγκλήματα» του ΑΝΤ1 και δίνουν ακόμα και σήμερα άφθονο υλικό για memes και gifs στα social media χάρη στις μοναδικές ατάκες τους.

Οι ρόλοι εκτόξευσαν τη δημοτικότητα της Μαρίας Καβογιάννη και της Καίτης Κωνσταντίνου στα late ’90s και έναν χρόνο μετά το φινάλε των «Εγκλημάτων» οι δύο ηθοποιοί μετακόμισαν στο Mega.

Εκεί συμπρωταγωνίστησαν στην κωμική σειρά, «Κάπου Σε Ξέρω», της οποίας το σενάριο ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του και δεν είχαμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο στην τηλεόραση.

Σύμφωνα με το σενάριο, η Ρένα (Μαρία Καβογιάννη) είναι παντρεμένη με τον Κώστα και μαζί έχουν αποκτήσει μία κόρη. Όταν ο Κώστας εξαφανίζεται από προσώπου γης, όλοι ψάχνουν να τον βρουν πλην του κολλητού του και της αδερφής του που ξέρουν την αλήθεια.

Ο Κώστας έχει πάει στο Άμστερνταμ για να προχωρήσει σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου και όταν επιστρέφει στην Ελλάδα, είναι πλέον τρανς γυναίκα, η Λιλίκα, την οποία υποδύεται η Καίτη Κωνσταντίνου.

Η Λιλίκα θα γίνει κολλητή με τη Ρένα χωρίς η δεύτερη να ξέρει την πραγματική της ταυτότητα και αν μη τι άλλο η Μαρία Καβογιάννη και η Καίτη Κωνσταντίνου πρόσφεραν άφθονο γέλιο.

Βέβαια, η σειρά δεν είχε την αναμενόμενη πορεία στους πίνακες τηλεθέασης παρά το γεγονός ότι είχε ξεκινήσει πολύ δυναμικά.

Bonus: Ελένη Ράντου – Χάρης Ρώμας

Αν και στην περίπτωσή τους μιλάμε για ένα γκεστ σε αντίθεση με τα δίδυμα που αναφέραμε παραπάνω, δεν θα μπορούσαν να λείπουν, αφού το reunion τους ήταν απολαυστικά μοναδικό και ήρθε από το πουθενά.

Το 2004 τέσσερα χρόνια μετά το τέλος του «Κωνσταντίνου και Ελένης», η Ελένη Ράντου συναντά και πάλι τον Χάρη Ρώμα στο προτελευταίο επεισόδιο της πρώτης σειράς του Γιώργου Καπουτζίδη, «Σαββατογεννημένες».

Η Μπία Μπέκου (Ελένη Ράντου) θέλει να σκοτωθεί η Βερόνικα, ο ρόλος που υποδύεται επί χρόνια στη σαπουνόπερα «Πυρκαγιά», ώστε να αποχωρήσει, αλλά όταν βλέπει ότι ο σεναριογράφος Τσιτσίγγος (Χάρης Ρώμας) δεν λέει να γράψει το τέλος της ηρωίδας της, πάει να τον συναντήσει και να τακτοποιήσει μόνη της την εκκρεμότητα.

Το αποτέλεσμα ξεκαρδιστικό με τις σκηνές των δύο ηθοποιών να μη θυμίζουν σε καμία περίπτωση τις σκηνές του «Κωνσταντίνου και Ελένης», το οποίο τότε ήδη είχε αρχίσει να προβάλλεται nonstop στη μεσημεριανή ζώνη του ΑΝΤ1 για να θυμίζει την αξέχαστη τηλεοπτική συνύπαρξη των Ράντου-Ρώμα που μας συντροφεύει μέχρι σήμερα.

reader.gr

Διαβάστηκε 140 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 23:48
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News