Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:55 πμ
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 17:37

Παρέμβαση Καρπέτα για απευθείας αναθέσεις και διαφάνεια στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα», Κώστας Καρπέτας, κατέθεσε σήμερα επερώτηση προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες του Τομέα Διαφάνειας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Την επερώτηση συνυπογράφουν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης, Δημήτρης Κωστακιώτης, Νίκος Κοτρωνιάς, Δημήτρης Μασουράς, Σάββας Αυγέρης και Κώστας Διαμαντόπουλος.

Οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρονται σε πρακτικές απευθείας αναθέσεων έργων και υπηρεσιών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προς συγκεκριμένο όμιλο επιχειρήσεων, εγείροντας σοβαρά ζητήματα διαφάνειας, αξιοπιστίας και νομιμότητας της διαχείρισης δημόσιου χρήματος. Παρά τις σοβαρές αυτές καταγγελίες, η Περιφερειακή Αρχή μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει δημόσια θέση για το ζήτημα.

Η παράταξη ζητά άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις καθώς και λήψη μέτρων για την αποκατάσταση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Το κείμενο της επερώτησης της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» έχει ως εξής:

«Επειδή οι πρόσφατες δημόσιες καταγγελίες και αναφορές του Τομέα Διαφάνειας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την πρακτική των απευθείας αναθέσεων έργων και υπηρεσιών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συγκεκριμένο όμιλο εταιρειών εγείρουν σοβαρά ζητήματα διαφάνειας, αξιοπιστίας και νομιμότητας της διαχείρισης δημοσίου χρήματος.

Επειδή μέχρι σήμερα η Περιφερειακή αρχή τηρεί σιγή ιχθύος ενώ οφείλει να λάβει δημόσια θέση για όλα όσα καταγγέλλονται.

Επερωτάσθε:

1. Πόσες προτάσεις για συνδιοργάνωση εκδηλώσεων έχετε αποδεχθεί από ΑΜΚΕ ΚΟΙΝΣΕΠ και εταιρειών στην οποία έχει συμμετοχή συγκεκριμένο πρόσωπο που αναφέρεται στην ως άνω αναφορά; Έχετε απορρίψει οποιαδήποτε πρόταση προέρχεται από ΑΜΚΕ ΚΟΙΝΣΕΠ στην οποία έχει συμμετοχή το ως άνω πρόσωπο; Εάν ναι, ποια;

Πόσες προτάσεις λοιπών ΑΜΚΕ, ΚΟΙΝΣΕΠ στις οποίες δεν έχει συμμετοχή το ως άνω πρόσωπο, έχετε αποδεχθεί ;

Για ποιον λόγο, οι προσφορές των ΑΜΚΕ και ΚΟΙΝΣΕΠ αλλά και των εταιρειών , στις οποίες συμμετέχει το ως άνω πρόσωπο, και με τι κριτήρια αποφασίζεται η συμμετοχή της Περιφέρειας αλλά και το ύψος Αυτής ;

Παρακαλούμε να προσκομιστεί σχετικός κατάλογος με τις προσφορές των ΑΜΚΕ, ΚΟΙΝΣΕΠ και των εταιρειών του καταγγελλόμενου προσώπου και τις απαντήσεις της περιφέρειας την περίοδο 2019 -2023.

2. Λαμβάνει χώρα ο οποιοσδήποτε έλεγχος από πλευράς της περιφερειακής αρχής στα πρόσωπα που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς σχετικά με την παραβίαση των αρχών ανταγωνισμού και την πολλαπλή υποβολή προσφορών από το ίδιο πρόσωπο ;

3. Σε τι ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να αποκατασταθεί το κύρος του θεσμού που έχει πληγεί βάναυσα;

4. Μετά ταύτα, προτίθεστε να απευθυνθείτε στα όργανα απονομής της δικαιοσύνης προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως τα καταγγελλόμενα και να πέσει άπλετο φως για να μην παραμένει η βαριά σκιά της αδιαφάνειας, της καχυποψίας αλλά και της ανυποληψίας στον θεσμό που υπηρετούμε;»

Διαβάστηκε 144 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News