Δευτέρα, 8η Ιουλίου 2024  10:55 πμ
Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024 13:41

Πέρες: «Νιώθω ένας… Παναιτωλικός»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το θέλω του Φακούντο Πέρες και του Παναιτωλικού έγινε πράξη μετά το «ΟΚ» της Λανούς, με τον Αργεντινό να παραμένει κάτοικος Αγρινίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο Αργεντινός ήταν από τους βασικούς συντελεστές της περσινής πορείας προς τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson και προς την παραμονή στην Super League.

Ο Πέρες λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για να επιστρέψει στην Ελλάδα, μίλησε στο monobala.gr για το θέλω της παραμονής του στον Παναιτωλικό, τον Γιάννη Πετράκη και όχι μόνο.

Ο Αργεντινός μέσος το περασμένο καλοκαίρι ήταν επιλογή του συμπατριώτη του και τότε τεχνικού του Πανατωλικού, Γκάμπριελ Σούρερ. Είναι χαρακτηριστικό ότι με το που πάτησε το πόδι του στο Αγρίνιο πήρε φανέλα βασικού και τη διατήρησε μέχρι τέλους. Η αλλαγή του προπονητή και η έλευση του Γιάννη Πετράκη δεν άλλαξε κάτι, ενώ ο Έλληνας τεχνικός εισηγήθηκε την παραμονή του.

Γιατί όμως ο Πέρες είπε «ναι» στην παραμονή του και τη νέα χρονιά στον Παναιτωλικό;

«Ήθελα να μείνω στον Παναιτωλικό γιατί ένιωσα πολύ καλά στην ομάδα από την πρώτη στιγμή. Όπως και μετά την αλλαγή του προπονητή που μου έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση μέσα από την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και με έκανε να νιώσω σαν ένας από όλους. Κομμάτι του Παναιτωλικού».

Ο Πέρες εξήγησε αμέσως μετά: «Όλος ο σύλλογος, το προπονητικό επιτελείο, οι συμπαίκτες μου και το δέσιμο με τους φιλάθλους με βοήθησαν πολύ. Για αυτό ένιωσα ότι μπορώ να μείνω σε ένα μέρος όπου με αγαπούν και η αλήθεια είναι ότι ένιωσα πολύ άνετα από την πρώτη μέρα που έφτασα».

Κι όσο για την απόφασή του και το αν τελικά ήταν εύκολη να μείνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην ομάδα του Αγρινίου, ο Αργεντινός μέσος ήταν ξεκάθαρος: «Νομίζω ότι ήταν εύκολη. Είχε να κάνει και με την παραμονή του προπονητή που μου είχε εξηγήσει ότι με ήθελε και για την επόμενη σεζόν και ήταν πιο εύκολο για μένα να θέλω να επιστρέψω».

«Να διεκδικήσουμε ευρωπαϊκό εισιτήριο»

Ποιοι είναι όμως οι προσωπικοί στόχοι του Πέρες για τη νέα χρονιά του στην Ελλάδα σε ένα γνώριμο πλέον περιβάλλον; Ο Αργεντινός μέσος δεν δίστασε να ανεβάσει τον πήχη.

«Οι νέοι στόχοι είναι να βοηθήσω μαζί με τους συμπαίκτες μου τον Παναιτωλικό να φθάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Να μπορέσει να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για πρώτη φορά στην ιστορία του».

Τι έχει όμως να θυμάται ο Πέρες από την πρώτη του χρόνια με τη φανέλα του Παναιτωλικού; Ξεχώρισε δύο στιγμές. Τους ημιτελικούς του Κυπέλλου με τον Άρη και τη νίκη επί του Ατρόμητου στα payouts, μία αγωνιστική πριν το τέλος τους που έδωσε και οριστικά την παραμονή στην Super League.

«Δύο είναι τα παιχνίδια που θυμάμαι ιδιαίτερα. Το καθένα από κάθε μας πορεία. Στην πορεία μας στο Κύπελλο τους ημιτελικούς με τον Άρη. Την ήττα μας στο πρώτο παιχνίδι μπροστά στους φιλάθλους μας και τη μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο στην Θεσσαλονίκη που φθάσαμε κοντά στο γκολ στα τελευταία λεπτά. Ήταν μία πολύ ωραία πορεία για όλους μας. Για τον σύλλογο, για τον κόσμο του και για όλο το Αγρίνιο.

Κι όσο για το πρωτάθλημα σίγουρα κρατάω τη νίκη μας επί του Ατρόμητου λόγω της κατάστασης που βρισκόμασταν. Της μάχης που δίναμε για την αποφυγή του υποβιβασμού μας. Γι’ αυτό και την πανηγυρίσαμε έξαλλα και μέσα στο γήπεδο με τους φιλάθλους μας που είχανε δημιουργήσει καυτή ατμόσφαιρα και μέσα στα αποδυτήρια όλοι μας. Κι αυτό γιατί τα καταφέραμε να μείνουμε στην κατηγορία και να δικαιωθούμε που βγήκαμε από μία κατάσταση που δεν μας άξιζε να βρισκόμασταν γιατί είχαμε καλή ομάδα».

Τέλος για τη συμβολή του Γιάννη Πετράκη στην περσινή πορεία του Παναιτωλικού αφού διαδέχτηκε τον Γκάμπριελ Σούρερ, εκτός της απόφασής του να παραμείνει στην ομάδα του Αγρινίου, ο Πέρες σχολίασε: «Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη μέρα που έφτασε στο Αγρίνιο μετέφερε εμπιστοσύνη σε όλους μας. Μας πίστεψε και μας έδωσε να καταλάβουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Κάτι που φάνηκε από τα πρώτα παιχνίδια μας μέχρι το τελευταίο μας όπου δεν σταματήσαμε να παλεύουμε και δικαιωθήκαμε».

Πάρης Τσελεπίδης monobala.gr

Διαβάστηκε 135 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News