Δευτέρα, 1η Ιουλίου 2024  10:51 πμ
Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024 10:07

Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Αιτωλ/νίας συμμετέχει στις διαμαρτυρίες για τα πλωτά φωτοβολταικά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Αιτωλ/νίας συμμετέχει και στηρίζει τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των Επιτροπών Πολιτών της ευρύτερης περιοχής της λίμνης των Κρεμαστών που γίνονται την Κυριακή 30 Ιουνίου και ώρα 11:30 το πρωϊ στην ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΤΑΤΑΡΝΑΣ.

Η αδειοδότηση και εγκατάσταση δέκα (10) μέχρι στιγμής πλωτών Φωτοβολταϊκών Πάρκων στις λίμνες Κρεμαστών (επτά αιτήσεις) αλλά Καστρακίου και Στράτου μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Αντί της επιδιωκόμενης τόνωσης, με ανάπτυξη του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα για τη συγκράτηση του πληθυσμού των περιοχών αυτών οι αποφάσεις εκτεταμένων έργων ΑΠΕ βιομηχανικής κλίμακας (πλωτά Φωτοβολταϊκά κ.λ.π.) σε περιοχές περιβαλλοντικής, οικοτουριστικής και αναπτυξιακής/οικονομικής σημασίας θα επιφέρουν υποβάθμιση του φυσικού χώρου και της παραγωγικής και οικονομικής δυναμικής, που θα οδηγήσει σε νέα πληθυσμιακή συρρίκνωση των περιοχών Κρεμαστών, Καστρακίου και Στράτου.

Για την ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ η πράσινη μετάβαση πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαιη, να στηρίζεται στη συμμετοχή των πολιτών, να είναι δημοκρατικά σχεδιασμένη και να έχει ως γνώμονα τη θωράκιση της κοινωνίας και όχι των κερδών συγκεκριμένων συμφερόντων.

Καλούμε τα μέλη, τους φίλους μας και όλους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στις εκδηλώσεις της Κυριακής στη γέφυρα της ΤΑΤΑΡΝΑΣ.

Διαβάστηκε 113 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News