Σάββατο, 29η Ιουνίου 2024  9:25 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024 09:47

Το Νεοχώρι βιώσιμη πόλη, 2ο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου τη σχολική χρονιά 2023-2024 στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος e-Twinning "Sharing the Road: a Shared Vision of Improving our Living Area/Μοιραζόμαστε το δρόμο: ένα κοινό όραμα για τη βελτίωση της περιοχής όπου διαμένουμε”, με συνεργάτες τα σχολεία Leonardo Da Vinci School di Settala (Μιλάνο, Ιταλία), I.C. “Piazza Winckelmann” Secondary School – Roma (Ιταλία), Scuola Primary School or Santarem Portugal (Πορτογαλία), 4ο Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας, Ράλλειο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,

φαντάστηκαν την περιοχή του Νεοχωρίου και της Μαγούλας πράσινη, με τους οικισμούς περιποιημένους, με ειδική αρχιτεκτονική και ενεργειακά αυτόνομη, τα εμπορικά καταστήματα σε ένα τετράγωνο, πολλές γωνιές πάρκων, παιδικές χαρές, το ποτάμι αξιοποιημένο για περιπάτους και αθλήματα, το στάδιο διαμορφωμένο με σύγχρονες προδιαγραφές, πεζοδρόμους, ποδηλατοδρόμους από τη Μαγούλα μέχρι το Νεοχώρι, αλλά και μέσα στις κωμοπόλεις, πράσινες πλατείες και τους δρόμους έτσι ώστε να μην εμποδίζουν την κίνηση των πεζών ή θέτουν σε κίνδυνο τα παιδιά που παίζουν στις πλατείες.

Πραγματοποιήθηκαν τρεις τηλεσυναντήσεις-μαθήματα μεταξύ των συμμετεχόντων μαθητών. Στον σύνδεσμο https://blogs.sch.gr/2dimneoch/2024/06/17/3i-diadiktyaki-synantisi-symmathiton-apo-tin-eyropi-sto-plaisio-tis-drasis-etwinning/ υπάρχει φωτογραφικό υλικό και περιγραφή των δράσεων.

Μέρος των δράσεων με επίκεντρο το σχολείο και τη γειτονιά του ως βιώσιμους χώρους εντάχθηκαν στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Βιώσιμη Πόλη: η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία» του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου της Θεσσαλονίκης.

Χρησιμοποιήθηκαν αφ’ ενός ολιστικά οι τεχνολογίες επικοινωνίας και πληροφορίας, αφ΄ ετέρου οι βιωματικές μέθοδοι και η υπαίθρια εκπαίδευση.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου https://blogs.sch.gr/2dimneoch/ και να διαβάσετε ένα δείγμα αρκετών δράσεων του σχολείου, όπως η συμμετοχή του σε διαγωνισμούς και προγράμματα, η διάκριση μαθητών σε διαγωνισμούς, η συνεργασία του με επίσημους φορείς και η προώθηση σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας. 

Διαβάστηκε 208 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News