Παρασκευή, 28η Ιουνίου 2024  12:27 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 11:19

Πανελλήνιες 2024: Ενημέρωση με SMS μέσω του smsresults.minedu.gov.gr – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα αποτελέσματα της βαθμολογίας τους, αλλά και του τμήματος εισαγωγής τους έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν εύκολα και γρήγορα οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2024, μέσω SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Περί τα τέλη Ιουνίου αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα Πανελληνίων, γι’ αυτό το λόγο είναι ξανά διαθέσιμη η πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.gr για όλους τους υποψήφιους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Για την περαιτέρω βοήθεια των υποψηφίων, το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, παρέχει διευκρινίσεις, απαντώντας σε συχνές ερωτήσεις.

Σε ποιούς απευθύνεται η υπηρεσία;

Η υπηρεσία απευθύνεται σ’ όλους τους υποψηφίους που υπέβαλαν αίτηση – δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024. Επίσης, απευθύνεται και στους υποψηφίους της κατηγορίας 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση που δικαιούνται να είναι όσοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ-ΕΠΑΛ το 2022 ή το 2023. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής θα ενημερωθούν μόνο ως προς τη σχολή επιτυχίας τους.

Στην πρώτη φάση οι υποψήφιοι (εκτός από την κατηγορία 10%) θα μπορούν να λάβουν μήνυμα SMS με τη βαθμολογία τους στα μαθήματα στα οποία συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024, δηλαδή:

1. Στα τέσσερα (4) μαθήματα στα οποία εξετάστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με την ένδειξη του επιστημονικού τους πεδίου αν πρόκειται για υποψηφίους ΓΕΛ ή ανά τομέα/ ειδικότητα αν πρόκειται για υποψηφίους ΕΠΑΛ.

2. Τις βαθμολογικές επιδόσεις σε όσα ειδικά μαθήματα συμμετείχαν.

3. Τις βαθμολογικές επιδόσεις τους σε πρακτικές δοκιμασίες.

4. Τις βαθμολογικές επιδόσεις τους στην εξέταση των μαθημάτων Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία και Μουσική Αντίληψη και Γνώση. Στην επόμενη φάση με ξεχωριστό μήνυμα θα ενημερωθούν για τη Σχολή Επιτυχίας τους

Τί απαιτείται για την εγγραφή;

Η εγγραφή γίνεται από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού https://smsresults.minedu.gov.gr , από όπου οι υποψήφιοι μπορούν να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν το κινητό τους τηλέφωνο. Η υπηρεσία έχει προστεθεί και στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη Δημόσιας Διοίκησης gov.gr στην ενότητα Εκπαίδευση.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη έως και την Τρίτη (25.06.2024). Η είσοδος στην υπηρεσία πραγματοποιείται με τα στοιχεία συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Συγκεκριμένα απαιτείται ο οκταψήφιος Κωδικός Υποψηφίου και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες και το κινητό τηλέφωνο του υποψηφίου. Στη συνέχεια ο υποψήφιος θα μπορεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό του κινητού του ή να τον τροποποιήσει.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η εισαγωγή μοναδικού κωδικού (One Time Password) που λαμβάνεται στο κινητό που δηλώνεται κατά την εγγραφή στην υπηρεσία.

Αν έγινε καταχώριση λανθασμένου αριθμού, μπορώ να τον αλλάξω;

Αν έγινε καταχώριση λανθασμένου αριθμού, ο υποψήφιος μπορεί να επαναλάβει τη διαδικασία και να δηλώσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου στην εφαρμογή έως 2 φορές.

Πώς αλλιώς μπορώ να ενημερωθώ για τα αποτελέσματα;

Η νέα υπηρεσία λειτουργεί συμπληρωματικά με τα γνωστά από τα προηγούμενα χρόνια μέσα ενημέρωσης. Όλοι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα τους από την online εφαρμογή του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. Στη διεύθυνση: https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, αλλά και μέσω των καταλόγων που θα αναρτηθούν στις σχολικές μονάδες.

newsit.gr

Διαβάστηκε 91 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News