Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  7:45 μμ
 
wm small
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 19:15

Με σειρά δράσεων έκλεισε το σχολικό έτος το Γυμνάσιο Κατούνας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με σειρά δράσεων έκλεισε το σχολικό έτος 2023-2024 το Γυμνάσιο Κατούνας. Την τελευταία εβδομάδα των μαθημάτων, από Δευτέρα 20 έως την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στο Γυμνάσιο Κατούνας έγιναν οι ακόλουθες δράσεις:

«Την Τετάρτη, 22 Μαΐου έγινε ενημέρωση- ομιλία στους μαθητές  και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τους κινδύνους και την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την Πέμπτη, 23 Μαΐου έγινε δεντροφύτευση στον εσωτερικό αίθριο χώρο και στα παρτέρια που υπάρχουν περιμετρικά στον προαύλιο χώρο του σχολείου με την συμμετοχή όλων των μαθητών και μαθητριών. Όλη η δράση έγινε με την αμέριστη υποστήριξη των Αντιδημάρχων του Τ.Δ. της Κατούνας, κ. Καρέλου Αθηνάς, κ. Βαρβάτο Νικόλαο και κ. Τομαρά Σπυρίδωνα οι οποίοι μερίμνησαν για την προμήθεια φυτών και λουλουδιών, όπως επίσης και για τη διάθεση τεσσάρων υπαλλήλων του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας που καθοδήγησαν και βοήθησαν τους μαθητές μας.

Το σχολείο μας έγινε πιο όμορφο! Τους ευχαριστούμε θερμά!

Την Παρασκευή, 24 Μαΐου έγινε η παρουσίαση του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού προγράμματος, που πραγματοποίησαν οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης, στο πλαίσιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών κ. Παπασπύρου Σπυριδούλας κλ.ΠΕ05, Παπαευαγγελίου Κων/νας κλ.ΠΕ04.01 και Πασχάλη Παρασκευής κλ.ΠΕ86. Ο τίτλος του προγράμματος ήταν «Τα πέτρινα σπίτια…μας μιλούν…». Οι μαθητές/τριες εργάστηκαν με πολλή όρεξη, συγκεντρώνοντας πληροφορίες, παίρνοντας συνεντεύξεις από μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους και φωτογραφίζοντας παλιά κτίρια, σπίτια, κάστρα κλπ.

Ως επιστέγασμα αυτής τους της προσπάθειας ήταν και η εκπαιδευτική επίσκεψη ομάδας μαθητών στην Κωνσταντινούπολη για την συμμετοχή του σχολείου μας στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου.

Όλη αυτή η προσπάθεια παρουσιάστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, πλαισιωμένη με φωτογραφίες και videos από την Κωνσταντινούπολη, σε μαθητές/τριες αλλά και γονείς, που ήρθαν να τιμήσουν την προσπάθεια των παιδιών τους.

Η όλη εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση παραδοσιακών και λαϊκών χορών από  μαθήτριες που επιμελήθηκε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Κούτσικου Αγγελική».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 98 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News