Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  9:53 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 10:16

Αιτωλοακαρνανία: Μεγάλο το ενδιαφέρον για τα νέα προγράμματα εξοικονομώ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έλαβε την απόφαση να δώσει παράταση έως και την 21η Ιουλίου στην προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών για τις υπαχθείσες αιτήσεις του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021», των οποίων η σχετική προθεσμία εκπνέει σήμερα, 15 Ιουνίου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ώστε να διευκολυνθούν τόσο οι ενεργειακοί επιθεωρητές όσο και οι δικαιούχοι για να ολοκληρώσουν τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στις κατοικίες.

Η παράταση αφορά 4.313 νοικοκυριά πανελλαδικά, όπως και πάρα πολλά που είναι στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς έχει διαπιστωθεί πως οι Αιτωλοακαρνάνες εξέφραζαν και εκφράζουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα προγράμματα «εξοικονομώ», όπως επίσης έχουν εκφράσει και ενδιαφέρον για να πληροφορηθούν και να υποβάλλουν αίτηση για τα νέα προγράμματα που αναμένονται!

Το ένα από τα νέα προγράμματα εξοικονομώ αναμένεται να «ανοίξει» το επόμενο χρονικό διάστημα, εντός του καλοκαιριού, ενώ το έτερο πρόγραμμα «εξοικονομώ 2024» μετά το φθινόπωρο.
Μάλιστα, αυτό που αναμένεται να «ανοίξει» εντός του μήνα ή διαφορετικά εντός του καλοκαιριού θα αφορά μόνο ευάλωτα νοικοκυριά, ενώ η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνεται βάσει της σειράς προτεραιότητας, όπως αυτή προκύπτει από την ημερομηνία και την ώρα της οριστικής τους υποβολής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Λίνος Μπλέτσας, ο οποίος παραμένει μέχρι στιγμής Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας μέχρι να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του ο νέος Πρόεδρος Πάνος Κέκελος, μιλώντας στη «Σ», τόσο για την παράταση του προγράμματος «εξοικονομώ 2021», όσο και γενικότερα για τα προγράμματα εξοικονομώ, αλλά και το ενδιαφέρον που υπάρχει από τους πολίτες τόνισε:

«υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο για τα προγράμματα εξοικονομώ, τα οποία είναι από τα πιο επιτυχημένα που υπάρχουν. Όντως δόθηκε παράταση στο «εξοικονομώ» του 2021, αλλά να σημειώσουμε ότι εντός του έτους αναμένουμε να βγουν και άλλα προγράμματα «εξοικονομώ» που να αφορούν και επιχειρήσεις και κατοικίες. Για την ακρίβεια θα έπρεπε να έχουν βγει τα προγράμματα αυτά από το τέλος του προηγούμενου έτους, αλλά ίσως υπήρξε καθυστέρηση λόγο των ευρωεκλογών. Δεν γνωρίζω γιατί υπήρξε η κωλυσιεργία αυτή, αλλά αναμένουμε να βγουν μια σειρά προγραμμάτων «εξοικονομώ». Ως Αντιπεριφερειάρχης να αναφέρω επίσης ότι συμμετείχα σε διάφορες ημερίδες που έγιναν μέσα από τις οποίες γίνεται η εξειδίκευση και άλλων ευρωπαϊκών εργαλείων για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών και μέσω των οποίων επιχειρούμε να βρούμε τους κατάλληλους τρόπους χρηματοδότησης, έξυπνους τρόπους χρηματοδότησης, ώστε ακόμη περισσότερα νοικοκυριά να μπορέσουν να πετύχουν την ενεργειακή τους θωράκιση.

Οι αιτήσεις που γίνονται από τους Αιτωλοακαρνάνες για την συμμετοχή τους σε κάποιο πρόγραμμα «εξοικονομώ» συνήθως εγκρίνονται. Μάλιστα, στα τελευταία προγράμματα που έχουμε επιλαχόντες σταδιακά θα μπουν όλοι όσοι έχουν κάνει αίτηση».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 89 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News