Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  2:33 μμ
 
wm small
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024 17:38

ΕΦΚΑ: Πώς και πότε θα πάρουν σύνταξη οι οφειλέτες με χρέη έως €30.000

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χιλιάδες οφειλέτες του ΕΦΚΑ έχουν πλέον τη δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν και παράλληλα να αποπληρώνουν τις οφειλές τους. Ειδικότερα, με τις διατάξεις που θεσπίστηκαν οι ασφαλισμένοι θα λαμβάνουν κανονικά την σύνταξή τους αποπληρώνοντας παράλληλα τις οφειλές τους.

Μάλιστα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Φορέα εξέδωσαν διευκρινιστική εγκύκλιο και σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» τρέχει η εφαρμογή για τον έλεγχο των απαιτούμενων, ασφαλιστικών προϋποθέσεων, ώστε όταν και οι τράπεζες είναι έτοιμες για τον έλεγχο των τραπεζικών καταθέσεων, να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων.

Ποσά από 333 ευρώ και άνω θα παρακρατεί ο ΕΦΚΑ σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές άνω των 20.000 και έως 30.000 ευρώ. Εκτιμάται σύμφωνα με την «Κ» ότι εντός του Αυγούστου θα εκδοθούν οι πρώτες συντάξεις ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων ή και αγροτών που έχουν συγκεκριμένες οφειλές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι εν δυνάμει συνταξιούχοι με οφειλές έως 30.000 ευρώ που πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος είναι περίπου 50.000, ενώ οι πρώτες συντάξεις θα εκδοθούν 20 ημέρες από το πράσινο φως που θα ανάψουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από την εγκύκλιο του ΕΦΚΑ, οι ενδιαφερόμενοι που θα υποβάλλουν ή έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης θα πρέπει να προσέξουν, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να τεθούν εκτός διαδικασίας. Σημειώνεται ότι ο νέος νόμος αφορά και αιτήσεις συνταξιοδότησης που έχουν υποβληθεί μέχρι την έναρξη ισχύος της ρύθμισης, έως 20 Δεκεμβρίου 2023 κι εκκρεμούν, σε οποιοδήποτε στάδιο της διοικητικής διαδικασίας. Βασική προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η υποβολή νέας αίτησης εκ μέρους του ασφαλισμένου.

newmoney.gr

Διαβάστηκε 113 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News