Σάββατο, 5η Οκτωμβρίου 2024  12:37 μμ
Παρασκευή, 31 Μαϊος 2024 12:29

Πανελλαδικές 2024: Απαιτητικά τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας - Πώς τα είδαν υποψήφιοι στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτούσαν τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, το πρωί της Παρασκευής (31.5.24).

Τα κείμενα που κλήθηκαν να πραγματευτούν ήταν ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Ταξιδεύοντας», του Νίκου Καζαντζάκη, στο οποίο είχε διατηρηθεί η γλωσσική ιδιοτυπία του κειμένου, το ποίημα «Το ταξίδι» του Κωστή Παλαμά και ένα κείμενο της Ηλέκτρας Χατζηδημητρίου, από το διαδίκτυο (12-08-2016), ελαφρώς διασκευασμένο για τις ανάγκες της εξέτασης.

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να γράψουν ένα άρθρο 350-400 λέξεων, που θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του σχολείου τους σχετικά με τους τρόπους που επιλέγουν για να αναζητήσουν την προσωπική τους ηρεμία και ισορροπία.

Όταν ρωτήθηκαν από δημοσιογράφους κατά την έξοδό τους από την αίθουσα των εξετάσεων σχολείου του Αγρινίου, κάποιοι ανέφεραν ότι τα θέματα ήταν βατά χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.  Υπήρξαν και κάποιοι που εντόπισαν ιδιαίτερες απαιτήσεις ή έδωσαν, όπως είπαν, για την εμπειρία περισσότερο.

Δείτε video:

sinidisi.gr
Διαβάστηκε 198 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.