Σάββατο, 6η Ιουλίου 2024  9:59 μμ
Τρίτη, 28 Μαϊος 2024 18:18

Την Πέμπτη υπογράφονται οι συμβάσεις για τις παραχωρήσεις χρήσης παραλιών στην Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την παραχώρηση αιγιαλού – παραλίας σε ιδιώτες στην Αιτωλοακαρνανία, που φέτος για πρώτη φορά «έτρεξε» η Κτηματική Υπηρεσία, μετά τις αλλαγές στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

23 ήταν οι παραλίες που δημοπρατήθηκαν και στις περισσότερες από αυτές οι διαγωνισμοί να κηρύχθηκαν  άγονοι , αφού δεν υπήρχε ενδιαφέρον κι έτσι εκεί δεν προβλέπεται εκμετάλλευση απο κάποιον ιδιώτη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως παρουσιάστηκε για το δημοφιλές Βαθυαβάλι, όπου δημοπρατήθηκε και δεύτερη θέση, αλλά και για την Πογωνιά όπου δημοπρατήθηκαν τέσσερις νέες θέσεις και μάλιστα με υψηλά τιμήματα, αναφέρουν πληροφορίες.

Σε δυο ακόμη παραλίες του δήμου Ξηρομέρου δημοπρατήθηκαν θέσεις και συγκεκριμένα σε Παλιόβαρκα και Ασπρογυάλι.

Στον επίσης δημοφιλή Λούρο, δεν έγιναν δημοπρασίες, μιας και εκεί υπάρχουν ενεργές συμβάσεις που υπερβαίνουν το έτος , οπότε δημοπρασίες θα γίνουν μόλις οι συμβάσεις αυτές λήξουν.
Την Πέμπτη 30 Μαϊου οι πλειοδότες αναμένεται να υπογράψουν τις συμβάσεις τους με την Κτηματική, οπότε και θα αναρτηθούν στη «Διαύγεια» για να γίνει γνωστό και το αντίτιμο που αντιστοιχεί στην εκμετάλλευση αυτών των παραλιών.
Όπως είναι γνωστό με το Μητρώο Συμβάσεων Παραχώρησης Απλής Χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας, έχει ενεργοποιηθεί και η ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast», μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας. Στην εφαρμογή αυτή θα αναρτηθούν και οι σχετικές συμβάσεις ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν τι ακριβώς προβλέπει η κάθε παραχώρηση κλπ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 146 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News