Κυριακή, 16η Ιουνίου 2024  5:45 μμ
 
wm small
Τρίτη, 28 Μαϊος 2024 17:38

Ναύπακτος: Ξεκίνησε η απομάκρυνση των πλατανιών που έχουν ασθενήσει από μεταχρωματικό έλκος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεκίνησε η απομάκρυνση των πλατανιών που έχουν ασθενήσει από μεταχρωματικό έλκος

Β.Γκίζας: «Κοινός μας στόχος είναι να σωθούν τα υγιή πλατάνια και να αντικαταστήσουμε

κάθε δένδρο που απομακρύνεται»

Παρουσία του Δημάρχου Ναυπακτίας κ.Βασίλη Γκίζα, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ.Σπύρου Τσέλιου, του Δημοτικού Συμβούλου κ.Σπύρου Γουρζή, του Προέδρου της Κοινότητας Ναυπάκτου κ.Κώστα Σταυρόπουλου, του Δασάρχη Ναυπακτίας κ.Γιώργου Ράπτη, της Δασοπόνου και εκπροσώπου του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων κ.Νικολέτας Σουλιώτη και της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Δ.Ναυπακτίας κ.Δέσποινας Αβραμίδου ξεκινήσαν σήμερα οι παρεμβάσεις για την απομάκρυνση των πλατανιών που έχουν προσβληθεί από τη σοβαρή ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους, όπως αυτές ορίζονται από το πρωτόκολλο.

Στην πόλη της Ναυπάκτου, μετά τη σχετική λήψη δειγμάτων το προηγούμενο διάστημα, διαπιστώθηκε ότι, έχουν ασθενήσει συνολικά πέντε πλατάνια, τρία στην περιοχή του Γριμπόβου και δύο στην περιοχή της Ψανής.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Γκίζας: «Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι, σύμφωνα με την νομοθεσία αλλά και με σκοπό τη διάσωση των υγιών πλατανιών, να ληφθούν επώδυνα μέτραΥπάρχει διαρκής επαγρύπνηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες και προβαίνουμε σε διαρκείς ενημερώσεις και συστάσεις προς όλους, ώστε να αποφεύγονται οι αυθαίρετες ενέργειες που μπορεί να αποβούν μοιραίες για τα πλατάνια.  Κάθε είδους εργασία συντήρησης γίνεται και πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη συνδρομή του Δασαρχείου και πάντα με την αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως το Ινστιτούτο και την εκπρόσωπό του κ.Σουλιώτη που μοιράζονται την αγωνία μας και παρακολουθούν στενά το θέμα, κάνοντας αυτό που πρέπει σε συνεργασία με το Δασαρχείο και τις δικές μας Υπηρεσίες.  Κοινός μας στόχος είναι να σωθούν τα πλατάνια μας και να βρούμε από κοινού λύση για κάθε δένδρο που απομακρύνεται.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας ότι, εμείς οι ίδιοι οφείλουμε και είναι στο δικό μας χέρι να προστατεύσουμε τον φυσικό μας πλούτο».

Από την πλευρά της η κ.Σουλιώτη δήλωσε: «Έχουμε όλο αυτό το διάστημα μία άριστη συνεργασία με τον Δήμαρχο και τον Δήμο Ναυπακτίας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όσο πιο γρήγορα ενεργήσουμε προληπτικά θα έχουμε και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή πρόκειται να χάσουμε πολύ λίγα άτομα πλατάνων ώστε να προστατεύσουμε συνολικά το παραλιακό μέτωπο της Ναυπάκτου από την ασθένεια που είναι ανίατη».

Διαβάστηκε 121 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.