Κυριακή, 16η Ιουνίου 2024  7:52 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 18:48

Δυτική Ελλάδα: Κινητοποιήσεις προανήγγειλαν οι δήμαρχοι στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης με αιχμή το χρηματοδοτικό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την έντονη ανησυχία τους για τα χρονίζοντα προβλήματα που απασχολούν τους Δήμους και ακυρώνουν η περιορίζουν αισθητά το έργο τους εξέφρασαν οι δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κυρίαρχο πρόβλημα της Αυτοδιοίκησης είναι το Χρηματοδοτικό. Σημειώνεται δε ότι οι Δήμοι συνεχώς καλούνται να αναλάβουν νέες και σύνθετες Αρμοδιότητες χωρίς μεταφορά πόρων και με περιορισμένους τούς ήδη υπάρχοντες.

Επιτακτική είναι η ανάγκη, όπως εκτιμάται, η κυβέρνηση να επεξεργαστεί άμεσα ένα «Νέο Χρηματοδοτικό Εργαλείο» αντίστοιχο με το Πρόγραμμα Θησέας του παρελθόντος που να αφορά την υλοποίηση ολοκληρωμένων αναπτυξιακών έργων από την ΤΑ με ενισχυμένους Προϋπολογισμούς.

Επιπλέον επιτακτική είναι η ανάγκη για μια γενναία έκτακτη χρηματοδότηση, καθώς και να διευθετηθεί άμεσα η χρονίζουσα εκκρεμότητα με τα παρακρατηθέντα έσοδα του παρελθόντος. Παραπέρα οι Δήμοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους συνέπεια της υποστελέχωσης. Το προσωπικό συνεχώς περιορίζεται με τις αποχωρήσεις συνταξιοδότησης χωρίς να αντικαθίσταται.

Δεν υπάρχουν στελέχη προς αντικατάσταση

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, άμεσος είναι ο κίνδυνος να διαταραχθεί η συνέχεια της διοικητικής τους λειτουργίας, αφού δεν υπάρχουν νέα στελέχη να αντικαταστήσουν τα επερχόμενα. Το πρόβλημα αποτελεί ασφυκτική απειλή για τους μικρούς και απομακρυσμένους Δήμους.

Για το λόγο αυτό, το Δ,Σ. επεξεργάζεται πρόταση, να την παρουσιάσει στην κοινή συνεδρίαση του Αγρινίου.

Καταλήγοντας όλοι συμφώνησαν ότι οι συνθήκες απαιτούν σύμπνοια, συνεργασία και κοινό διεκδικητικό βηματισμό που να μπορεί να κορυφωθεί όσο απαιτηθεί, σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες ΠΕΔ της Χώρας και το επιτελικό Όργανο την ΚΕΔΕ.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 137 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.