Κυριακή, 16η Ιουνίου 2024  10:24 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 23 Μαϊος 2024 19:44

Λαϊκή Συσπείρωση ΙΠ Μεσολογγίου: Καταγγελία για το νερό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για τις απαράδεκτες δηλώσεις του Δημάρχου και του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜ.

ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ», ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι
Κηρύχνουν τη λιτότητα
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα
Ζητάνε θυσίες

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μεσολογγίου καταγγέλλει τις απαράδεκτες δηλώσεις  του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜ για την αποστολή των ληξιπρόθεσμων οφελών στην ΔΟΥ με την πλήρη κάλυψη του Δημάρχου Μεσολογγίου.

Οι δηλώσεις του δήμαρχου Μεσολογγίου και του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜ, ξεπερνούν κάθε όριο προκλητικότητας απέναντι στο λαό του Δήμου  μας, αφού επί της ουσίας αποκαλούν τους κατοίκους «μπαταχτσήδες» για τις οφειλές στην ΔΕΥΑΜ και ταυτόχρονα προχωρούν σε ωμό εκβιασμό πως αν δεν πληρωθούν άμεσα τα χρέη θα βεβαιωθούν στην Δ.Ο.Υ. αδιαφορώντας επιδεικτικά αν μια τέτοια κίνηση θα επιδεινώσει δραματικά την κατάσταση των λαϊκών νοικοκυριών του Δήμου μας ,που η πλειοψηφία τους με δυσκολία ανταποκρίνεται στην φοροληστεία του κεντρικού κράτους , «κοκκινίζοντας» τους στην Δ.Ο.Υ και οδηγώντας ακόμα και σε κατασχέσεις.

Έχουν τέτοιο θράσος, που δεν αναφέρουν καν τους λόγους που χρόνια τώρα οι κάτοικοι του Δήμου μας  , ιδιαίτερα της ΤΚ  Αιτωλικού,  διεκδικούν επίλυση του ζητήματος για να έχουν καθαρό, ποιοτικό και φθηνό νερό.  Ο Δήμαρχος και η ΔΕΥΑΜ πιστεύουν ότι το νερό είναι πόσιμο και σε επαρκή ποσότητα  σε αντίθεση με την πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου μας που αναζητούν άλλες λύσεις Ξεχνάνε ότι η Δημοτική αρχή και η ΔΕΥΑΜ έχουν γίνει οι «χρυσοί χορηγοί» των εταιρειών εμφιαλωμένων νερού και των σύγχρονων «νερουλάδων» αφού εκεί συνειδητά έχουν οδηγήσει την πλειοψηφία των κατοίκων να προσπαθεί να καλύψει την βασική του ανάγκη σε πόσιμο νερό.  

Όμως η δημοτική αρχή Μεσολογγίου (όσο και αν εμφανίζεται ως ανεξάρτητη) όπως και οι προηγούμενες, υλοποιεί πλήρως το αντιλαϊκό νομικό πλαίσιο για την διαχείριση των υδάτων και την λειτουργία των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης που έχουν διαμορφώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι κυβερνήσεις διαχρονικά και οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στις Περιφέρειες και τους δήμους.

Από τη μια κουνάνε το δάκτυλο στις λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν πόσιμο ποιοτικό νερό και πληρώνουν και από την άλλη η συντήρηση του δικτύου αγωγών ύδρευσης και αποχέτευσης σε αυτές τις περιοχές , η κατασκευή νέων έργων και γεωτρήσεων,θυσιάστηκε στον βωμό της βελτίωσης της κερδοφορίας της επιχείρησης

Για όλα αυτά κουβέντα από τους τοπικούς άρχοντες….

  Όσο αφορά τις κορώνες περί δικαιοσύνης  και περί «μπαταχτσήδων» ας γυρίσει αλλού το βλέμμα της η Δημοτική αρχή και η ΔΕΥΑΜ

  • Ας δει την κεντρική διοίκηση που παρακρατεί τους πόρους από τον Δήμο, και που φτάνουν και η ΔΕΥΑΜ να λειτουργήσει, και έργα να γίνουν και πόσιμο και ποιοτικό νερό να έχουν οι Δημότες
  • Ας δει τις εταιρείες ενέργειας , που χρεώνουν την ΔΕΥΑΜ ως οικιακό καταναλωτή όταν χαρίζουν δις. στις ενεργοβόρες βιομηχανίες
  • Ας δει τους πραγματικούς «μπαταχτσήδες» που εκμεταλλεύονται την δημοτική περιουσία χωρίς να έχουν αποδώσει τίποτα, με την ανοχή της Δημοτικής αρχής

Το νερό στον Δήμο μας ρέει άφθονο και καθαρό από τα ποτάμια και τις πηγές της περιοχής μας  και μπορεί να είναι φθηνό και δωρεάν για εμάς και τις οικογένειές μας, για να το χρησιμοποιούμε. Είναι βασικό για την επιβίωση και για την υγεία μας και όχι καταναλωτικό αγαθό. Οι Δημότες είναι χρήστες του νερού και σε καμιά περίπτωση καταναλωτές.  Όσοι μας κυβέρνησαν και μας κυβερνάνε μέχρι τώρα και όσοι θέλουν να μας κυβερνήσουν μαζί με την ΕΕ, έχουν βάλει το νερό στον στόχο τους, δηλαδή θέλουν να βγάλουν ακόμα περισσότερα κέρδη είτε ως κράτος είτε ως επιχειρήσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό της περιοχής, όλα τα σωματεία και φορείς του Δήμου μας ,  να υπερασπιστούμε το κοινό αγαθό του νερού και να διεκδικήσουμε:

  • Καμία βεβαίωση οφειλών στην Δ.Ο.Υ. , Άμεση παύση των δικαστικών διώξεων σε συνδημότες μας
  • Άμεση διαγραφή των προστίμων, των τόκων και των προσαυξήσεων σε όλους
  • Άμεση διαγραφή των χρεών για τα λαϊκά νοικοκυριά με εισόδημα μικρότερο των 12000€
  • Τακτοποίηση του υπόλοιπου πόσου σε απεριόριστες δόσεις πουν δεν θα ξεπερνούν το 1% των μηνιαίων εισοδημάτων των λαϊκών νοικοκυριών
  • Εκτακτη μηνιαία αποζημίωση από τον Δήμο για την αγορά νερού, για τις περιοχές που δεν έχουν πόσιμο νερό έως ότου αποκατασταθούν οι βλάβες, δημιουργία νέων σωληνώσεων για να πίνουν όλοι οι Δημότες ολοκάθαρο και ποιοτικό νερό.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις αυξημένες ανάγκες για ασφαλή ύδρευση του λαού του Δήμου Μεσολογγίου.
  • Έξω οι εργολάβοι, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό και τη διαχείρισή του.
  • Την κατάργηση του ΦΠΑ στη τιμή του νερού
  • Φτηνό και ποιοτικό νερό

Ειδικό μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΜ για τις εξής κατηγορίες:

  • ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% καθώς και προστατευόμενα μέλη με αναπηρία άνω του 67% που βαραίνουν τον υπόχρεο.
  • Εγγεγραμμένοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Μεσολογγίου
  • Δικαιούχοι ΚΕΑ (Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης)
  • Τρίτεκνοι / Πολύτεκνοι / Μονογονεϊκές οικογένειες.
  • Μακροχρόνια άνεργοι οι οποίοι δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση μόνο μια κατοικία έως 120m2 και οικογενειακό εισόδημα έως 7.000,00€.
Βάνα Πατρινού,
Δημοτική Σύμβουλος Λαϊκής Συσπείρωσης
Διαβάστηκε 99 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.