Κυριακή, 16η Ιουνίου 2024  7:49 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024 20:25

OpenDay Επαγγελματικής Εκπαίδευσης από την ΔΥΠΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει εκδήλωση Open Day «Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ» για την επαγγελματική εκπαίδευση το Σάββατο 20 Απριλίου, στην Πλατεία Συντάγματος, από τις 10:00 π.μ. έως τις 10:00 μ.μ. Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει τους νέους και τους γονείς για την επαγγελματική και τεχνική εκπαίδευση, καθώς και για τις ειδικότητες αιχμής που μπορούν να επιλέξουν και που προσφέρουν οι 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας και τα 30 ΙΕΚ της ΔΥΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παράλληλα με τη μουσική και τη συμμετοχή σε κλήρωση για δώρα όπως παιχνιδομηχανές, δωροεπιταγές κ.ά., οι επισκέπτες θα μπορούν να συνομιλήσουν με μαθητευόμενους, σπουδαστές και εκπαιδευτικούς για τα προγράμματα σπουδών των ΕΠΑΣ και των ΙΕΚ, καθώς επίσης να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις για το έργο και τις δημιουργίες τους.

Το Open Day δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές και γονείς να γνωρίσουν τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα, τη φιλοσοφία του δυικού συστήματος που εφαρμόζεται στις ΕΠΑΣ (που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στην τάξη με το πρόγραμμα αμειβόμενης και ασφαλισμένης μαθητείας – πρακτικής – σε εργασιακό χώρο), το επίδομα σίτισης και στέγασης και να ανακαλύψουν τις δυνατότητες και τους δρόμους που ανοίγονται για τους μαθητές των ΕΠΑΣ και τους σπουδαστές των ΙΕΚ μετά την αποφοίτησή τους.

Παράλληλα, η εκδήλωση είναι μια ευκαιρία ενημέρωσης για τις συνεργασίες με επιχειρήσεις που ηγούνται στον τομέα δραστηριότητάς τους (ΕΑΒ, ΟΝΕΧ, ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ) και τα έργα κτιριακής – ενεργειακής αναβάθμισης και εξοπλισμού των εργαστηρίων των ΕΠΑΣ και ΙΕΚ, με πόρους άνω των 143 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η ώθηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, που πλέον αποτελεί στόχο και του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, καθώς τα επαγγέλματα και οι δεξιότητες των αποφοίτων βρίσκονται σε μεγάλη ζήτηση στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, αποτελεί στόχο και της ΔΥΠΑ, ώστε να εξασφαλίσει επαγγελματική αποκατάσταση σε μαθητές και σπουδαστές, με ταυτόχρονη κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών των επιχειρήσεων για κατάλληλο προσωπικό.

Όλες οι πληροφορίες για τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ: https://www.dypa.gov.gr/mathitia

Όλες πληροφορίες για τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) της ΔΥΠΑ: https://www.dypa.gov.gr/iek-oaed-arkhiki-epaghghelmatiki-katartisi

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 366 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.