Κυριακή, 14η Απριλίου 2024  8:28 πμ
 
wm small
Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 19:52

Εφορεία Αρχαιοτήτων: το ύστατο χαίρε στον Παναγιώτη Κοντό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος με βαθειά λύπη και συγκίνηση αποχαιρετά τον Αναπληρωτή Καθηγητή και Προϊστάμενο Γραμματείας του Πανεπιστημίου Αθηνών επί σειρά ετών, Παναγιώτη Κοντό, με καταγωγή από την Γουριά Μεσολογγίου.

Σημειώνει πως ο Παναγιώτης Κοντός συνέβαλε καταλυτικά στην ανάδειξη και διάσωση του ιστορικού και πολιτισμικού πλούτου της Αιτωλοακαρνανίας και ιδιαίτερα της Αιτωλίας. Πέρα από το πολυσχιδές έργο του στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την προβολή και διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, αρκετές φορές συμμετείχε σε ημερίδες και δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος. Υπήρξε μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του 2ου Διεθνούς Αρχαιολογικού και Ιστορικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβρη του 2013, τα Πρακτικά του οποίου εκδόθηκαν από την Εφορεία σε συνεργασία με την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία, Πρόεδρος της οποίας διατέλεσε ο Π. Κοντός. Επίσης στενή υπήρξε η συνεργασία και σε πολλά άλλα επίπεδα, ενώ πολλά άρθρα σχετικά με το έργο της Εφορείας συμπεριλήφθηκαν στην επιστημονική έκδοση «ΤΑ ΑΙΤΩΛΙΚΑ», της οποίας υπήρξε εκδότης και διευθυντής.

Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό, καθώς η προσφορά του παραμένει εις το διηνεκές.

Η Προϊσταμένη και το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων εκφράζουν τη βαθειά τους λύπη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 192 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.