Τετάρτη, 17η Απριλίου 2024  10:30 μμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 00:34

Θεάρεστη Ιεραποστολική δράση στην Αφρική – Παρουσίαση στο Αγρίνιο από το Σύλλογο (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» με έδρα το Αγρίνιο πραγματοποίησε νωρίτερα εκδήλωση στο χώρο του αναγνωστηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγρινίου.

Ο Σύλλογος στηρίζει ηθικά και υλικά το ιεραποστολικό, φιλανθρωπικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο της ιεραποστολικής Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας Κονγκό Αφρικής, που διαποιμαίνει ο καταγόμενος από το Αγρίνιο Μητροπολίτης κ. Θεοδόσιος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση με την μορφή οπτικοακουστικού υλικού της δράσης της ιεραποστολής στο Κονγκό.

Επίσης, σκοπός του συλλόγου είναι η επαναδραστηριοποίηση του συλλόγου, ο οποίος ξεκίνησε να δραστηριοποιείται λίγο πριν την έναρξη του covid και αναγκαστικά αδρανοποιήθηκε μέχρι ενός σημείου, αν και ήδη είχε ξεκινήσει να πραγματοποιεί το ιεραποστολικό του έργο εκ νέου, όπως επίσης βαπτίσεις, ανέγερση σχολείων.

Στο πλαίσιο της αποψινής εκδήλωσης παρουσιάστηκε η εξέλιξη των μαθημάτων παιδιών που πραγματοποιεί στην Αφρική κλπ, όπως επίσης αναλύθηκε το έργο της ιεραποστολής και της καθημερινότητας του κόσμου και κυρίως των παιδιών στις περιοχές που δρα ο Μητροπολίτης κ. Θεοδόσιος.

«Θέλουμε να δείξουμε στο κόσμο πως ζει ο κόσμος στην Αφρική και όποιος επιθυμεί μπορεί να βοηθήσει όπως μπορεί» τόνισαν οι άνθρωποι του συλλόγου, οι οποίοι προετοιμάζουν δράσεις και στην περιοχή του Αγρινίου με σκοπό την εξωστρέφεια του συλλόγου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μάλιστα τα μέλη του συλλόγου έκοψαν την βασιλόπιτά τους.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 269 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.