Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  10:52 μμ
 
wm small
Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 00:01

Απέκτησαν βήμα και οι "βλαμμένοι"... (Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Απέκτησαν βήμα και οι "βλαμμένοι"... Ένα ρητό που ακούγεται συχνά από τον κόσμο είναι "η βλακεία είναι ανίκητη". Δυστυχώς ολοένα γίνεται ανίκητη η βλακεία όπως ανίκητοι γίνονται και οι κάθε λογής ευλαβώς "βλαμμένοι", οι οποίοι απέκτησαν πολύ εύκολα βήμα στα social media και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με λογική την κάθε άλογη και παράλογη σκέψη και ιδέα.

Οι "βλαμμένοι" ολοένα και αυξάνονται και το χειρότερο είναι όταν μαζί τους συμφωνούν χιλιάδες άνθρωποι και ξαφνικά η "ανίκητη βλακεία" μετατρέπεται σε κανονικότητα και τρόπος ζωής. Η ραγδαία αύξηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία χρόνια, έκανε τους ανθρώπους άγρια θηρία, με τους περισσότερους να ζουν σε ένα δικό τους κόσμο, σε ένα παράλληλο σύμπαν, με αποτέλεσμα να εκμηδενίζεται κάθε ίχνος εμπιστοσύνης στους θεσμούς που τόσα χρόνια κρατούσαν κοινωνίες ολόκληρες.

Η παραπληροφόρηση πλέον έχει καταστεί το μεγαλύτερο πρόβλημα. Άνθρωποι κομπλεξικοί, με χαμηλή μόρφωση, με καμένα εγκεφαλικά κύτταρα, με ανεξέλεγκτα ψέματα που δεν τιμωρούνται, με προκαταλήψεις, δημιουργούν και διαδίδουν ανεξέλεγκτα τις πιο εξωφρενικές ιστορίες, τα πιο εξεζητημένα fake news και πασχίζουν να βρουν τους ευάλωτους και ευκολόπιστους για να επιβεβαιώσουν την κάθε βλακεία τους μέσα από τα likes. Όσα περισσότερα likes τόσο περισσότερο ο κάθε "βλαμμένος" φαντάζεται ό,τι κάποιος είναι...

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν ακούμε κάποιον, να μπορούμε να διακρίνουμε αν αυτά που λέει είναι αλήθεια ή απλά τα λέει μόνο και μόνο για να καλύψει το δικό του "σύμπαν" το οποίο είναι σαθρό.

--
Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος
Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov
Trikorfo Fokidos, Greece
Διαβάστηκε 183 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.