Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  6:21 πμ
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 19:47

Παλιοβούνα: Εκτεταμένες εργασίες για να αποφορτιστούν τα συρματοδίχτυα από τις πέτρες (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Εκτεταμένες εργασίας για να αποφορτιστούν τα συρματοδίχτυα από τις πέτρες μετά τις συνεχείς κατολισθήσεις στην Παλιοβούνα (Κλόκοβα) πραγματοποιήθηκαν στο ύψος του 8ου χλμ. της Αντιρρίου – Ιωαννίνων με ευθύνη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας:

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων μας στα πλαίσια αρμοδιοτήτων της, συντηρούσε την Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων στην θέση «Παλιοβούνα», με καθημερινό καθαρισμό της οδού, πρωί και μεσημέρι, από πτώσεις μικρών λίθων με το κλιμάκιο Αγρινίου.

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2023 σημειώθηκαν εκτεταμένες καταπτώσεις λίθων με συνέπεια την υπερφόρτωση των συρματοδιχτύων προστασίας (συγκράτησης των καταπτώσεων) με συνέπεια την πτώση μεγάλων ποσοτήτων λίθων επί της οδού. Η υπηρεσία άμεσα προέβει στον καθαρισμό της οδού για την ασφαλή χρήση από τους διερχόμενους οδηγούς.

Στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου, μετά και τα ανωτέρω σχετικά, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή ασφάλεια των χρηστών της οδού, κλήθηκε η ανάδοχος εταιρεία να προβεί σε εκτεταμένες εργασίες αποφόρτισης των συρματοδιχτύων από κατολισθέντες λίθους στο ύψος της Κλόκοβας στο 8ο χλμ και τοποθέτηση  προβλεπόμενης σήμανσης στην οδό.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν.

Δείτε εικόνες:


sinidisi.gr

Διαβάστηκε 245 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.