Τετάρτη, 17η Απριλίου 2024  10:33 μμ
 
wm small
Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2024 18:30

Μήπως η σχέση σας φτάνει στο τέλος της; – Το σημάδι που είναι «καμπανάκι»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αρκετά είναι τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και προβλήματα, τα οποία κάποιες φορές μοιάζουν δυσεπίλητα και μπορεί να οδηγήσουν τη σχέση στο τέλος.

Οι ψυχολόγοι λένε, πάντως, πως πριν το τέλος υπάρχουν πολλά σημάδια που μπορεί να δείχνουν πως ο δεσμός περνά κρίση, απλώς μπορεί τα μέλη του ζευγαριού να τα αγνοούν ή και να μην τα καταλαβαίνουν.

Σύμφωνα με τον Rick Netshiozwi, σύμβουλο σχέσεων και συγγραφέα ένα από τα βασικά σημάδια διάλυσης μιας σχέσης είναι η έλλειψη τρυφερότητας και πολύ περισσότερο η έλλειψη τρυφερότητας όταν το ζευγάρι ξαπλώνει μαζί στο κρεβάτι.

Όπως λέει: «Ένα σαφές σημάδι ότι ο γάμος οδεύει προς το τέλος του φαίνεται όταν κοιμάστε. Όταν ο καθένας σας κοιμάται στη δική του πλευρά, στο δικό του μισό στο κρεβάτι. Όταν ούτε τα πόδια σας δεν αγγίζονται πια, τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα»

«Η επαφή είναι καίριας σημασίας για μια σχέση», συνέχισε σε video του στο Tiktok, όπου μετρά πάνω από 355χιλ. Followers.

«Ένας από τους τρόπους για να καταλάβετε ότι το άγγιγμα έχει πραγματικά εκκλίψει στη σχέση σας είναι αν τη στιγμή που αγγίζετε ο ένας τον άλλον, ως παντρεμένο ζευγάρι ή ζευγάρι που είναι μαζί πολύ καιρό, υπάρχει μια περίεργη ενέργεια στην ατμόσφαιρα. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι απομακρύνεστε πιο γρήγορα από όσο μπορεί να νομίζετε».

Για εκείνον οι αγκαλιές στο κρεβάτι δείχνουν έναν δυνατό δεσμό και μια σχέση με γερά θεμέλια. «Αν αυτό δεν συμβαίνει τότε ο γάμος βρίσκεται σε κίνδυνο», λέει.

Τα λεγόμενά του φαίνεται να στηρίζει και η επιστήμη, αφού είναι αποδεδειγμένο ότι το άγγιγμα αυξάνει τα επίπεδα της ωκυτοκίνης.

Συχνά αποκαλούμενη «ορμόνη της αγάπης», η ωκυτοκίνη συνδέεται επίσης με την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την αυξημένη έλξη.

Ένα άρθρο του 2021 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Neuroscience & Biobehavioral Reviews υποστηρίζει ότι το άγγιγμα είναι «η πιο θεμελιώδης μορφή επαφής» και μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση ενότητας και να μεταδώσει συναισθήματα αγάπης.

Μεταξύ των θετικών επιδράσεων του αγγίγματος είναι, επίσης, τα χαμηλότερα επίπεδα άγχους και το αίσθημα της συντροφικότητας. Προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω βέβαια, είναι το άγγιγμα να είναι κάτι που θέλουν και οι δύο πλευρές.

Ο τρόπος με τον οποίο ένα ζευγάρι κοιμάται δεν είναι απαραίτητα μια προβολή του πόσο υγιής είναι η σχέση του. Ο ύπνος είναι μια προσωπική υπόθεση. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να τους αγγίζουν καθόλου ενώ κοιμούνται.

Η σωματική οικειότητα αποτελεί σημαντικό μέρος ενός γάμου, αλλά δεν είναι το μόνο πράγμα που κρατάει ζωντανό τον ρομαντισμό.

Αν νιώθετε πως απομακρύνεστε από τον σύντροφό σας, τότε βρείτε τρόπους που ταιριάζουν σε εσάς ως προσωπικότητες και ζευγάρι για να έρθετε πιο κοντά. Ένα ρομαντικό ραντεβού, μια βόλτα σε αγαπημένα μέρη, ένα μπάνιο παρέα ή ένα ταξίδι μπορεί να είναι μερικές από αυτές.

pronews.gr

Διαβάστηκε 332 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.