Τρίτη, 21η Μαίου 2024  7:29 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2023 19:57

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τι δυσαρεστεί τις μισές γυναίκες στη σεξουαλική τους ζωή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια πρόσφατη έρευνα που αφορά την εeξουαλική ζωή των γυναικών, μας έδωσε κάποια εντυπωσιακά στοιχεία σχετικά με την ικανοποίηση τους από αυτήν.

Οι μισές, σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, ανέφεραν ένα αίσθημα δυσφορίας εξαιτίας του σεξ, ενώ το 20% είχε σεξουαλική δυσλειτουργία.

Όπως αναφέρει η Susan Davis, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Monash, το ανθρώπινο δικαίωμα της σεξουαλικής ευημερίας είναι βασικότατο, με τη σημαίνει μελέτη να το τοποθετεί στο επίκεντρο ακριβώς ως τέτοιο. Σκοπό της είναι να αναδειχθούν οι παράγοντες που προκαλούν αυτά τα αρνητικά αισθήματα στις γυναίκες όσον αφορά το σεξ.

Στην έρευνα συμμετείχαν 7.000 Αυστραλές ηλικίας από 18 έως 39 ετών, οι οποίες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια που αφορούσαν την ερωτική επιθυμία, τη διέγερση και τους οργασμούς, τη σεξουαλική δυσφορία, την εντύπωση για την εικόνα τους, καθώς και βασικές ερωτήσεις δημογραφικού ενδιαφέροντος. Τα αποτελέσματα έδειξαν έναν καθολικό χαρακτήρα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο σεξ.

Η πλέον κοινή διαταραχή ήταν η χαμηλή αυτοεκτίμηση σε σχέση με την εικόνα τους, που βρέθηκε στο 11% των γυναικών. Στους συντελεστές αυτής είναι τα παραπανίσια κιλά, η παχυσαρκία, η συγκατοίκηση με τον σύντροφο και ο θηλασμός.

Πρόβλημα στη διέγερση είχε το 9% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα, το 8% με την ερωτική επιθυμία και το 7,9% με τον οpγασμό. Ακόμα πιο εντυπωσιακό κρίνεται πως, από το σύνολο των γυναικών που ανέφεραν κάποια σεξουαλική δυσλειτουργία, το 30% περίπου δεν είχε κανένα πρόβλημα στην πραγματικότητα. Στην πραγματικότητα, πίσω από τα υποτιθέμενα σεξουαλικά προβλήματα, κρύβονταν αισθήματα ενοχής, ντροπής, άγχους και γενικότερης δυστυχίας σχετικά με την σεξουαλική τους ζωή.

Περίπου το 20% των γυναικών ανέφερε ότι έπαιρνε ψυχότροπες ουσίες, όπως αντικαταθλιπτικά, κάτι που ασκούσε μεγάλη επίδραση στην σεξουαλική τους ζωή.

Στην έρευνα συμμετείχαν γυναίκες που δήλωσαν άνετες στο σεξ και γεμάτες αυτοπεποίθηση, την οποία απέδωσαν στην εξωτερική τους εμφάνιση στην οποία έδιναν μεγάλη προσοχή. Και σε αυτό το μοτίβο, υπάρχουν τρόποι βελτίωσης της αυτοεκτίμησης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν αγωνίζεστε για να νιώσετε οpγασμούς ή να αισθανθείτε σέξι, ίσως θα πρέπει να εξετάσετε μια νέα προσέγγιση στη σεξουαλική σας ζωή που θα έφερνε καινούργιες εμπειρίες. Εφόσον κρίνεται αναγκαίο, θα μπορούσατε να απευθυνθείτε σε κάποιον σεξολόγο ή σύμβουλο ζευγαριών.

pronews.gr

Διαβάστηκε 312 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.