Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  4:15 μμ
Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023 14:28

Η απάντηση Λύρου σε Λιβάνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η υπόθεση του Μουσείου Χαρακτικής «Βάσω Κατράκη», η κατάργηση  του ΝΠΔΔ  δηλαδή και η υπαγωγή του  κατευθείαν ως υπηρεσία του Δήμου, απασχολεί έντονα και προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις στο Αιτωλικό.

Εντονη κριτική δέχεται η απερχόμενη δημοτική αρχή ενώ όσα απάντησε στη Βουλή (σε ερώτηση του Μ.Ζαμπάρα) ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος εκθέτουν τον δήμαρχο Κώστα Λύρο.

Ο κ. Λιβάνιος   υπήρξε αποκαλυπτικός για το ζήτημα απένταξης από το ΕΣΠΑ του έργου ψηφιοποίησης του Μουσείου. Ο υπουργός λοιπόν ανέφερε πως ζήτησε στοιχεία επι του θέματος από τη δημοτική αρχή και «πέντε χρόνια δεν έχω ξαναδεί τέτοια απάντηση, την έστειλα στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας». Σύμφωνα με τον κ. Λιβάνιο η απάντηση του δήμου άφηνε υπόνοιες μη χρηστής διαχείρισης. «Δεν έχω ξαναδεί δήμαρχο να κατηγορεί υπαλλήλους…», πρόσθεσε.

Ο Κώστας Λύρος απάντησε . Συνολικά για το Μουσείο (εδω) και ειδικότερα στη συγκεκριμένη αναφορά Λιβάνιου.

«Οι παρεμβολές στη διαδικασία και η ανάγκη να προστατεύσουμε με κάθε δυνατό τρόπο την ορθή διαχείριση των κονδυλίων του προγράμματος αυτού με ανάγκασαν να μην συναινέσω και να γνωρίσω στον Υπουργό τους λόγους αυτούς.

Είναι ευχής έργον ότι τους παρέπεμψε στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο εκφράστηκε έκπληξη αρμοδίως, φρονούμε όμως ότι χρέος κάθε Δημάρχου και δημοτικής αρχής είναι κάθε απόφαση του να διέπεται από την νομιμότητα, την ορθολογικότητα και τον σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και στις διαδικασίες που το προστατεύουν», σχολίασε ο Κώστας Λύρος σε μια απο τις τελευταίες του δηλώσεις ως δήμαρχος.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 286 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.