Τετάρτη, 1η Μαίου 2024  11:51 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 22:10

ΟΤΑ Αιτωλ/νίας: Βράβευση του εθελοντή δότη μυελού των οστών Δημήτρη Ζαρέντη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
«Δωρεά μυελού των οστών». Το άκουσμα της έκφρασης μπορεί να «ξενίζει» πολλούς από εμάς. Στην πραγματικότητα όμως είναι μία διαδικασία που δεν επιφέρει καμία απολύτως επιβάρυνση στην υγεία του δότη σώζει όμως την ζωή του λήπτη.

Η παγκόσμια «δεξαμενή» με εθελοντές δότες μυελού των οστών περιλαμβάνει περίπου 40 εκατομμύρια συνανθρώπους μας. Επειδή όμως οι πιθανότητες να βρεθεί συμβατός δότης είναι πολύ μικρές δεν βρίσκεται ούτε σε αυτή την παγκόσμια «δεξαμενή».

Δημήτρης Ζαρέντης. Συνάδελφος, εθελοντής δότης μυελού των οστών και «ευλογημένος» καθώς βρέθηκε συμβατός και είναι έτοιμος να χαρίσει ζωή σε συνάνθρωπό μας με λευχαιμία.

Εμείς ως ελάχιστη αναγνώριση του μεγαλείου της δωρεάς στο συνάνθρωπο βραβεύσαμε τον συνάδελφο.

Δημήτρη συγχαρητήρια και ελπίζουμε η ενέργειά σου να αποτελέσει παράδειγμα ώστε και άλλοι συνάνθρωποί μας να γίνουν δωρητές «ζωής».

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 297 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.