Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  12:11 μμ
Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023 00:38

Το Αγρίνιο έστειλε μήνυμα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (εικόνες & βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, παρουσία της Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, Μαρίας Κεφαλά, η δράση  για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Φύλων.

Στην εκδήλωση μίλησαν, μεταξύ άλλων, η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, Μαρία Κεφαλά,  η Νατάσα Μακρυδήμα η οποία είναι Σύμβουλος ψυχικής υγείας του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Καλαντζής, οι βουλευτές Θανάσης Παπαθανάσης, Χριστίνα Σταρακά και εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η Αμαλία Βούλγαρη.

Στα πλαίσια της δράσης πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση «ο Ήχος της Σιωπής…» από το μουσικό σχήμα «Άτροπον».

Στο μουσικό δρώμενο συμμετείχε και η ομάδα Χορωδίας και Έκφρασης Εφήβων, της Κ.Ε.Δ. Αγρινίου, «ΗΒΗ».

Η παραπάνω δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 25ης Νοεμβρίου που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών για να μας  υπενθυμίζει την ύπαρξη αυτής της κοινωνικής παθογένειας αλλά και να μας κινητοποιεί στην κατεύθυνση της ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την αντιμετώπισή της.

Με αφορμή την ημέρα-ορόσημο αναμένεται να γίνει τριήμερη φωταγώγηση του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 275 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News