Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  4:18 πμ
Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 18:32

Νηπιάκια επισκέφθηκαν την Πυροσβεστική Αγρινίου κι έγιναν για λίγο… «πυροσβέστες» (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου το 14ο νηπιαγωγείο Αγρινίου και το Νηπιαγωγείο Στράτου επισκέφτηκαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου για να αποκτήσουν οι μαθητές μια επιπλέον πληροφόρηση και μια βιωματική εμπειρία για τη λειτουργία της πυροσβεστικής.

Τονίζει η σχετική ενημέρωση:

Αφορμή υπήρξαν οι ασκήσεις ετοιμότητας που πραγματοποιήσαμε πρόσφατα στα σχολεία μας στα πλαίσια του Μνημονίου Ενεργειών για τη διαχείριση πυρκαγιών, ακραίων καιρικών φαινομένων, τεχνολογικών καταστροφών και ΧΒΡΠ περιστατικών. Tα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα οχήματα, τις στολές και τον εξοπλισμό της πυροσβεστικής, να τα αγγίξουν, υπό την εποπτεία του ανθυποπυραγού κ. Γκόλια Λάζαρου, να θέσουν τις ερωτήσεις τους και να πάρουν απαντήσεις και νέες γνώσεις.

Η κορύφωση της εμπειρίας των παιδιών ήταν ότι δόθηκε σε κάθε παιδί μια πυροσβεστική μάνικα για να δοκιμάσει τις ικανότητες του ως πυροσβέστης. H μεγάλη μάζα του νερού ομολογουμένως εντυπωσίασε τα παιδιά! Στη συνέχεια οι μαθητές μας υπό την εποπτεία μας μεταβήκαν στον περίβολο της εκκλησίας της Αγίας Τριάδος όπου κι έπαιξαν με τα φθινοπωρινά φύλλα.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου κο Πετράκη Ευστράτιο και τον Ανθυποπυραγό κο Γκιόλια Λάζαρο καθώς και όλους τους αφοσιωμένους πυροσβέστες για την φιλοξενία και την ξενάγηση στους χώρους της υπηρεσίας τους και για την αγάπη με την οποία περιέβαλαν τα παιδιά μας.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 428 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.