Πέμπτη, 29η Φεβρουαρίου 2024  3:04 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2023 17:47

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η καμπάνια Western Greece Seafood στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων παγκοσμίως

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας συμμετέχουν από κοινού στην Διεθνή Έκθεση Anuga, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων παγκοσμίως, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους και να τονώσουν την παρουσία των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων της Ολυμπιακής Γης σε νέες αγορές.

Επιπλέον, σε ξεχωριστό χώρο στην Anuga θα προβληθεί και η καμπάνια Western Greece Seafood που στοχεύει στην προβολή και προώθηση των τοπικών ποιοτικών αλιευμάτων, έργο που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Μετά τη Νέα Υόρκη, το Ρότερνταμ και τη Σιγκαπούρη, η καμπάνια Western Greece Seafood «προσγειώνεται» στην Anuga, η οποία πραγματοποιείται από 7 έως 11 Οκτωβρίου στην Κολωνία. Αποτελώντας ουσιαστικά δέκα επιμέρους εκθέσεις σε μία, η Anuga πραγματοποιείται κάθε δεύτερη χρονιά στην Κολωνία και φιλοξενεί περισσότερους από 7.900 εκθέτες και 160.000 επισκέπτες από 190 χώρες.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί στις 10/10, ειδική προωθητική εκδήλωση για την προώθηση των αλιευμάτων της Δυτικής Ελλάδας στο ντελικατέσεν εστιατόριο/πολυχώρο Delicato. Προσκεκλημένοι επαγγελματίες και διαμορφωτές γνώμης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε live cooking masterclass & δείπνο από τους έμπειρους σεφ του Delicato, οι οποίοι θα δημιουργήσουν μοναδικές συνταγές με τα προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις και ενισχύει την εξωστρέφειά τους, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για την ανάδειξη των εξαιρετικών τους προϊόντων και των δυνατοτήτων τους στην παγκόσμια αγορά.

Το έργο:

Το έργο Western Greece Seafood έχει ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση των εκλεκτών αλιευμάτων τα οποία παράγονται και τυποποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως το αυγοτάραχο Μεσολογγίου, η γάμπαρη Αμβρακικού, τα αλίπαστα της λιμνοθάλασσας, η αθερίνα της λίμνης Τριχωνίδας και το χέλι.

Οι δράσεις προώθησης εντάσσονται στο έργο: «Προώθηση αλιευμάτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε ΕΕ και Τρίτες Χώρες» του Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.westerngreeceseafood.eu

Διαβάστηκε 245 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία