Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  2:35 μμ
 
wm small
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 18:04

Η Γη της Ελιάς: Σήμερα η πρεμιέρα – Τι θα δούμε στα πρώτα επεισόδια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι ιστορίες των ηρώων της Μάνης έφτασαν σε κρίσιμη καμπή στο τέλος του δεύτερου κύκλου. Στον Γ’ κύκλο της δραματικής σειράς του MEGA «Η γη της ελιάς» που επιστρέφει σήμερα Κυριακή 24/9 στις 21:00, η εξέλιξή τους αναμένεται ανατρεπτική και εμείς σας έχουμε τις περιλήψεις με φωτογραφίες για τα πρώτα και επόμενα επεισόδια 1-7.

Ζωές που κρέμονται από μία κλωστή. Μυστικά που αν έρθουν στο φως θα αναστατώσουν πολλούς. Παλιοί έρωτες που παλεύουν να κρατηθούν ζωντανοί και νέοι που προσπαθούν να ανθίσουν. Όσα θα δούμε από σήμερα Κυριακή 24 έως και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στις 21:00:

Ο Ορέστης βρίσκει τη σορό μιας γυναίκας στο δάσος

Η δραματική κατάσταση ομηρίας στο σπίτι του Ισίδωρου βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι ζωές όλων κινδυνεύουν από τους αδίστακτους ληστές οι οποίοι είναι πλέον εγκλωβισμένοι. Ο Κουράκος, με ισχυρή αστυνομική δύναμη έξω από το σπίτι, προσπαθεί να διαπραγματευτεί για την απελευθέρωση των ομήρων. Στο μεταξύ, στη θάλασσα, ο Φίλιππος και ο Στάθης δίνουν αγώνα για να σώσουν την Βασιλική από τον πνιγμό, ενώ η Αρετή, η Άννα και ο Πότης παρακολουθούν πανικόβλητοι. Η Δήμητρα υποψιάζεται την αλήθεια που κρύβει ο Ορέστης και τρομάζει, με αποτέλεσμα να φύγει σαν κυνηγημένη από κοντά του, αφήνοντάς τον με ερωτηματικά αφού κι αυτός δεν κατανοεί την αντίδρασή της. Ο Κωνσταντίνος εντοπίζει μία λεπτομέρεια σε έναν ληστή και συνδέει την υπόθεση με τον Δημοσθένη. Ο Ορέστης, εντελώς ξαφνικά, βρίσκει τη σορό μιας γυναίκας στο δάσος και προλαβαίνει να δει το πρόσωπο του δολοφόνου της. Η Ιουλία ακούει μια είδηση στην τηλεόραση και αναστατώνεται.

Ο Ορέστης καταθέτει στον Κουράκο όσα είδε στο σημείο του εγκλήματος, ενώ ο δολοφόνος δεν έχει εντοπιστεί ακόμα. Η Ιουλία εξομολογείται όλη την αλήθεια στην Αφροδίτη σχετικά με την εγκυμοσύνη της όταν ήταν 18 ετών και η Αφροδίτη τής εξηγεί πως υπάρχει τρόπος να αναζητήσει παιδί της, εφόσον ζει. Η Ιουλία αποφασίζει να ακολουθήσει τη διαδικασία και ενημερώνει τον Στάθη, ο οποίος πέφτει από τα σύννεφα. Ο Πότης και η Άννα έρχονται επιτέλους κοντά και, παρασυρμένοι από το πάθος, ξεχνούν εντελώς τις δουλειές τους. Η Ειρήνη θέλει να αποκτήσει τον δικό της ελαιώνα και ο Δημοσθένης την προτρέπει να ξεκινήσει από τα χαμηλά, δουλεύοντας ως εργάτρια. Η Βασιλική βλέπει ένα όραμα και ανησυχεί για την υγεία της Αρετής. Την πιέζει λοιπόν να κάνει μια σειρά εξετάσεων και η Αρετή συγκινείται από το ενδιαφέρον που της δείχνει η κόρη της. Ο Σωτήρης Βαφέας (Γιώργος Αναγιωτός) εμφανίζεται στον ελαιώνα των Βρεττάκων και ζητάει δουλειά, ενώ παράλληλα βλέπουμε μια περίεργη σχέση ανάμεσα σε αυτόν και τον Μιλτιάδη. Ο Ορέστης μαθαίνει τη σχέση της Δήμητρας με τον Κίμωνα και συνειδητοποιεί το μπέρδεμα. Ένας περίεργος τύπος εισβάλλει στο σπίτι της Ισμήνης υπό την απειλή μαχαιριού.

Ο Κωνσταντίνος απειλεί στα ίσια τον Δημοσθένη

Η Ισμήνη προσπαθεί να ξεφύγει από τον εισβολέα, αλλά εκείνος την τραυματίζει. Η εμφάνιση του Χρήστου στο σπίτι τον αναγκάζει να το σκάσει, ενώ η Ισμήνη κατηγορεί τον Κωνσταντίνο ότι εκείνος ευθύνεται για ό,τι της συνέβη, υποθέτοντας πως κάποιος από το παρελθόν του γυρεύει εκδίκηση. Ο Κωνσταντίνος απειλεί τον Δημοσθένη να κρατηθεί μακριά από την οικογένειά του, αλλά εκείνος αρνείται κάθε ανάμειξη. Ο Στάθης έχει μείνει άναυδος από την αποκάλυψη της Ιουλίας για την κόρη τους. Ο Ορέστης προσπαθεί να πείσει τη Δήμητρα ότι δεν γνώριζε για τη σχέση της με τον Κίμωνα, αλλά εκείνη δεν τον πιστεύει. Η Άννα και ο Πότης νιώθουν αμήχανα μετά τις όμορφες στιγμές που πέρασαν μαζί και κανείς δεν τολμά να κάνει το επόμενο βήμα. Σε ερωτικό μπλέξιμο, όμως, μπαίνουν και ο Χρήστος με την Αφροδίτη, καθώς περνούν ένα βράδυ μαζί. Ο Σωτήρης ξεκαθαρίζει στον Μιλτιάδη πως ο γδικιωμός δεν σηκώνει αναβολή και απαιτεί να τον βοηθήσει να βγάλουν από τη μέση τον Φίλιππο. Η Βασιλική εξακολουθεί να βλέπει το ίδιο κακό όνειρο με την Αρετή και τελικά οι ανησυχίες της επαληθεύονται.

Η Μαρίνα χάνει το μωρό της

Η Βασιλική σπεύδει στο νοσοκομείο για να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται η μητέρα της. Εκεί μαθαίνει ότι έχει σπάσει το δεξί της χέρι και στο εξής θα χρειαστεί βοήθεια. Έτσι, η Βασιλική μετακομίζει στο σπίτι της για λίγο καιρό. Η Ασπασία και ο Δημοσθένης μαθαίνουν πως στο σώμα του Ορέστη χτυπά η καρδιά του Κίμωνα και τον αγκαλιάζουν με αγάπη. Η Μαργαρίτα δεν πιστεύει ότι ο άστεγος που συνελήφθη δολοφόνησε την κοπέλα και εκλιπαρεί τον Λυκούργο να τον στηρίξει. Ο Κωνσταντίνος θεωρεί πως η εισβολή στο σπίτι του δεν ήταν τυχαίο γεγονός και μιλάει γι’ αυτό στον Λυκούργο. Αργότερα, μαθαίνει ότι ο αδελφός τού ληστή βρίσκεται στην ίδια φυλακή με τον πρώην άντρα της Ισμήνης. Η Μαρίνα σταματάει να «ακούει» το μωρό της και φοβάται.

Ο Σωτήρης βάζει φωτιά στο θερμοκήπιο

Ο Λυκούργος μεταφέρει στον Κουράκο την πληροφορία του Κωνσταντίνου σχετικά με τον εισβολέα. Ο Κουράκος κάνει μια κουβέντα στη Δήμητρα σχετικά με τον Ορέστη και καταλαβαίνει πως εκείνη είναι σοκαρισμένη από όσα έχει μάθει και δεν είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε ερωτική σχέση μαζί του. Η Αρετή, όσο έχει το χέρι της σε γύψο, εξακολουθεί να βασανίζει τη Βασιλική με παράλογες απαιτήσεις, γεγονός που εξοργίζει τον Στάθη, ο οποίος δεν διστάζει να της μιλήσει έξω από τα δόντια. Ο Σωτήρης βάζει φωτιά στο θερμοκήπιο των Στεφαναίων και η Χάιδω λυγίζει, γνωρίζοντας πλέον πως η οικογένειά της έχει έναν επικίνδυνο εχθρό. Η Ασπασία ομολογεί στον Δημοσθένη ότι η Ειρήνη δεν είναι δικό του παιδί.

Ο Δημοσθένης παθαίνει καρδιακό επεισόδιο

Ο Δημοσθένης παθαίνει καρδιακό επεισόδιο και η Ασπασία τον μεταφέρει επειγόντως στο νοσοκομείο. Η Ισμήνη, ο Κωνσταντίνος και ο Λυκούργος ξέρουν πλέον ποιο ήταν το δολοφονικό σχέδιο του Σάββα και αποφασίζουν να τον κυνηγήσουν δικαστικά για την άρση της πατρότητας της μικρής Αιμιλίας, η οποία πλέον θα έχει το επίθετο του Κωνσταντίνου. Η Μαρία έχει μετατρέψει το σπίτι της σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη. Ο Ισίδωρος φεύγει με την Αμαλία για την Κηφισιά, χωρίς να πει σε κανέναν ότι την παίρνει μαζί του, όμως όλοι το γνωρίζουν. Ο Στάθης εξομολογείται στον Λυκούργο την ύπαρξη της κόρης του. Ο Λυκούργος δέχεται ένα απειλητικό τηλεφώνημα που του ξυπνά κακές μνήμες από το παρελθόν.

Ο Πότης και η Άννα κάνουν το επόμενο βήμα

Το απειλητικό τηλεφώνημα που δέχτηκε ο Λυκούργος προκαλεί ανησυχία, αλλά δεν τον εμποδίζει να συνεχίσει τις έρευνες για τον δολοφόνο της άτυχης κοπέλας. Ο Πότης και η Άννα τελικά κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους. Η Αθηνά προβληματίζεται με τη συμπεριφορά τής Φιλιώς, η οποία δείχνει να βρίσκεται έξω από τα νερά της. Ο Ισίδωρος περνάει ξέγνοιαστες στιγμές με την Αμαλία και ανάμεσά τους αναπτύσσεται μια τρυφερή φιλία. Ο Δημοσθένης παίρνει εξιτήριο και απαιτεί από την Ασπασία να του πει όλη την αλήθεια σχετικά με την Ειρήνη. Ο Ορέστης εξακολουθεί να πολιορκεί την Δήμητρα, αλλά εκείνη δεν ανταποκρίνεται.

Πηγή: youfly.com

Διαβάστηκε 352 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.