Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:09 μμ
 
wm small
Κυριακή, 24 Μαϊος 2015 23:30

Eurovision 2015 Τελικός: Η Σουηδία νικήτρια – Η Ελλάδα στη 19η θέση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Μαρία Έλενα Κυριάκου δεν τα κατάφερε – Δείτε όλα όσα έγιναν στον 60ο διαγωνισμό της Eurovision!
Στη Σουηδία επιστρέφει ο πανευρωπαϊκός μουσικός διαγωνισμός της Eurovision! Το φαβορί για την πρώτη θέση, ο Mans Zelmerlow επιβεβαίωσε όλα τα προγνωστικά και κέρδισε το βραβείο! Το τραγούδι «Heroes» που «ντύθηκε» με τα πιο εντυπωσιακά εφέ που έχουμε δει μέχρι σήμερα στη Eurovision, δεν δυσκολεύτηκε για την πρωτιά -πήρε 365 βαθμούς!
Η Ρωσία που μέχρι κάποια στιγμή έδειξε να διεκδικεί την πρωτιά, τελικά παρέμεινε στη δεύτερη θέση με 303 βαθμούς. Τρίτοι ήρθαν οι τενόροι της Ιταλίας με 292 βαθμούς, τέταρτο το Βέλγιο με 217 και πέμπτη η Αυστραλία με 196 βαθμούς.

Η Ελλάδα με την μπαλάντα της Μαρίας Έλενας Κυριάκου βρέθηκε πολύ χαμηλά, στη 19η θέση. Η Κύπρος τερμάτισε στην 22η θέση.

Την Ελλάδα ψήφισαν:

Αλβανία 10
Αρμενία 5
Κύπρος 8

Η Ελλάδα ψήφισε:

Αρμενία 1
Γεωργία 2
Λετονία 3
Σουηδία 4
Αυστραλία 5
Αλβανία 6
Βέλγιο 7
Ρωσία 8
Κύπρος 10
Ιταλία 12

Νωρίτερα…

00:39 Κλείνουν οι τηλεφωνικές γραμμές, τελειώνει η ψηφοφορία!

00:14 Ανοίγουν οι τηλεφωνικές γραμμές, αρχίζει η ψηφοφορία!

Οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στον τελικό όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από την Ελλάδα. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν το τραγούδι της επιλογής τους καλώντας στο 901 111 99 ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του Πρώτου Ημιτελικού) ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας. Η χρέωση για κάθε τηλεφωνική κλήση ή SMS είναι 0,615 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Επίσης, οι φίλοι του διαγωνισμού μπορούν να ψηφίσουν με τη χρήση πιστωτικής κάρτας, μέσα από την ειδική εφαρμογή για συσκευές ios και android “Eurovision Song Contest – The Official App”, που μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν στη διεύθυνση www.eurovision.tv/static/app/index.html. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον «αέρα» από τους παρουσιαστές.

00:08 Τελευταίοι στη σκηνή της φετινής Eurovision ανεβαίνουν οι τενόροι «Il Volo» με το «Grande Amaro». Δεν θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα το διαγωνιστικό μέρος. Η Ιταλία είναι ένα από τα φαβορί για την κορυφή απόψε…

00:04 Από την Αλβανία έρχεται η Elhaida Dani με το «I’m Alive».

00:00 Τα μεσάνυχτα ανεβαίνει στη σκηνή με αέρα νικήτριας η Polina Gagarina. Εντυπωσιακή φωνή και εφέ προκαλούν άκρατο ενθουσιασμό στους θεατές! Η Ρωσία με το «A Million Voices» θα διεκδικήσει την πρωτιά.

23:56 Ο Elnur Huseynov από το Αζερμπαϊτζάν επιθυμεί την πρωτιά -δύσκολο- με το «Hour Of The Wolf».

23:52 Η …πολεμίστρια Nina Sublatti έρχεται ως νέα Ρουσλάνα από τη Γεωργία…

23:48 Το αντιπολεμικό μήνυμα από την Ουγγαρία με το αργό κομμάτι»Wars For Nothing» των Boggie, ρίχνει υπερβολικά τους τόνους στην αρένα…

23:44 Η σέξι Edurne από την Ισπανία εμφανίζεται στη σκηνή αρχικά ως κοκκινοσκουφίτσα ενώ στη συνέχεια το φόρεμα γίνεται χρυσό. «Amancere» είναι το τραγούδι που ερμηνεύει.

23:40 Η Ρουμανία έρχεται με ένα τραγούδι – μήνυμα για τη μετανάστευση. «All Over Again» από τον Voltaj.

23:36 Ο πιο ξεχωριστός ήχος και πιο ξεχωριστή ερμηνεία έρχεται φέτος από τη Λετονία. Η Aminata με το εντυπωσιακό κόκκινο φόρεμα που γίνεται μέρος του σκηνικού τραγουδά το «Love Injected» και το κοινό ξεσπά σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα.

23:32 Χάρη στην Πολωνία, βλέπουμε για πρώτη φορά καλλιτέχνη σε αναπηρικό αμαξίδιο επί της σκηνής. Η Monika Kuszynska με το «In The Name Of Love» αποσπά το πιο θερμό χειροκρότημα.

23:28 Άλλη μια «Big Five» στη σκηνή. Η γειτονική στην Αυστρία, Γερμανία, ξεσηκώνει την αρένα με το «Black Smoke».

23:24 Το υπέροχο τραγούδι «Adio» του Knez από το Μαυροβούνιο, τοποθετεί τη χώρα με βάση τα στοιχήματα, μέσα στην πρώτη δεκάδα.

23:20 Το δεύτερο μέρος του διαγωνισμού ανοίγει η Μαρία Έλενα Κυριάκου με το «One Last Breath». Καλή επιτυχία Ελλάδα!

23:14 Η οικοδέσποινα Αυστρία, μετά την περσινή νίκη της Conchita, επιστρατεύει τους «The Makemakes» και το τραγούδι «I Am Yours». Η αρένα στη Βιέννη ξεσηκώνεται, όπως όλοι περιμέναμε. Ένα πιάνο καίγεται…!

23:11 Το Βέλγιο συμμετέχει στον φετινό διαγωνισμό με τον Loic Nottet από το «The Voice» της χώρας και το τραγούδι «Rhythm Inside».

23:07 Ναι, η Αυστραλία ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού στη σκηνή της Eurovision! Ο Guy Sebastian με «Tonight Again» πλασάρεται για μια θέση στην πρώτη πεντάδα.

23:03 Η Κύπρος μας στην 11η θέση με τον Γιάννη Καραγιαννίδη και το «One thing I should have done» ξεχωρίζει με την ιδιαίτερη μπαλάντα και ερμηνεία του τραγουδιστή.

22:59 Το φαβορί για την πρώτη θέση επιστρέφει στη σκηνή. Για την Σουηδία, ο Mans Zelmerlow τραγουδάει «Heroes» και οι τηλεθεατές έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα πιο εντυπωσιακά εφέ που έχουμε δει μέχρι σήμερα στη Eurovision.

22:53 Ντουέτο και από τη Νορβηγία. Οι Morland και Debrah Scarlett τραγουδούν «A Monster Like Me» και διεκδικούν μια καλή θέση.

22:49 Η Σερβία ξεσηκώνει για τα καλά το κοινό. Η πληθωρική Bojana Stamenov δίνει ένα άλλο χρώμα με το «Beauty Never Lies».

22:45 Η Λιθουανία επιστρέφει στη σκηνή και το ίδιο τα φιλιά με γλώσσα! Η Monika Linkyte και ο Vaidas Baumila με το «This Time»…

22:41 Οι Genealogy από την Αρμενία ερμηνεύουν το μάλλον αδιάφορο «Face The Shadow».

22:37 Το Ηνωμένο Βασίλειο θα λέγαμε ότι αγγίζει τα όρια του κιτς. Οι «Electro Velvet» αναβοσβήνουν ενώ τραγουδούν «Still in Love with You»!

22:33 Η Εσθονία με το ντουέτο των Elina Born & Stig Rasta διεκδικεί μια καλή θέση με το «Goodbye To Yesterday». Η Elina δακρύζει στα τελευταία δευτερόλεπτα της εμφάνισής της.

22:29 Το Ισραήλ επιστρέφει με το μοναδικό τραγούδια απόψε με ανατολίτικο ήχο. Το «Golden Boy» του Nadav Guedj ξεσηκώνει σε δευτερόλεπτα το στάδιο!

22:25 Μια από τις «Big 5″ έρχεται στη σκηνή. Η Γαλλία με την Lisa Angell και το τραγούδι με αντιπολεμικό μήνυμα «N’oubliez pas»…

22:10 Ο διαγωνισμός ανοίγει με την Σλοβενία. Οι Maraaya τραγουδούν «Here for You».

22:10 Οι ομάδες των 27 χωρών περνούν με τη σειρά εμφάνισης.

Η Κύπρος…

Η Ελλάδα…

22:05 Η Conchita Wurst σε μια ακόμα μοναδική εμφάνιση… πετά πάνω από την αρένα! Ξεσηκώνει όλο το κοινό τραγουδώντας τον ύμνο της φετινής Eurovision, το «Building Bridges» (Χτίζοντας Γέφυρες).

22:00 Ο διαγωνισμός ξεκινά με εντυπωσιακή υποδοχή από την ορχήστρα της Βιέννης.

Ο Τελικός του 60ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision είναι γεγονός! Σε απευθείας σύνδεση με το Wiener Stadthalle της Βιέννης παρακολουθούμε απόψε 27 χώρες να δίνουν τη μεγάλη μουσική μάχη! Στον σχολιασμό είναι και σήμερα η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Η Έλενα Παπαρίζου θα ανακοινώσει τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα.

Η χώρα μας θα διαγωνιστεί στη 15η σειρά του Τελικού με τη Μαρία Έλενα Κυριάκου και το «One Last Breath», σε μουσική της ίδιας και του Ευθύβουλου Θεοχάρους και στίχους των Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και Εβελίνας Τζιώρα. Στα φωνητικά θα βρίσκονται ο Αλέξανδρος Οικονόμου και η Κατερίνα Κυριακού, η κινησιολογία είναι της Μαρίας Λυραράκη, ενώ ο σχεδιασμός φωτισμού και βίντεο του Κωνσταντίνου Γαρίνη.

Δείτε ποιες χώρες πλασάρονται ως φαβορί για τις πρώτες 5 θέσεις!

Η σειρά εμφάνισης των 27 χωρών, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, έχει ως εξής:

1. Σλοβενία
2. Γαλλία
3. Ισραήλ
4. Εσθονία
5. Ην. Βασίλειο
6. Αρμενία
7. Λιθουανία
8. Σερβία
9. Νορβηγία
10. Σουηδία
11. Κύπρος
12. Αυστραλία
13. Βέλγιο
14. Αυστρία
15. Ελλάδα
16. Μαυροβούνιο
17. Γερμανία
18. Πολωνία
19. Λετονία
20. Ρουμανία
21. Ισπανία
22. Ουγγαρία
23. Γεωργία
24. Αζερμπαϊτζάν
25. Ρωσία
26. Αλβανία
27. Ιταλία

Επιμέλεια:
Γιώργος Σκρομπόλας
Λία Παππά
Φίλιππος Αντωνίου

πηγή: http://aerasnews.gr

Διαβάστηκε 2219 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.