Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:53 μμ
 
wm small
Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021 20:18

Στη στάνη του Παντελή | Η ζωή στο νησί Κάλαμος (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το νέο βίντεο που ανέβασε στο Υoutube o Ανδρέας Κουτσοθανάσης έχει σαν θέμα τον τσέλιγκα Παντελή και την ζωή στο πανέμορφο νησί του Ιονίου και κοντά στην Αιτωλοακαρνανία τον Κάλαμο.

Η σύγχρονη ορεινή κτηνοτροφία και η βιωσιμότητά της, αποτελεί ζητούμενο...

Στο πανέμορφο νησί του Ιονίου Κάλαμος, που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αιτωλοακαρνανία και αποτελεί τουριστικό προορισμό κυρίως το καλοκαίρι, κατοικεί σήμερα ένας και μόνο κτηνοτρόφος.
Το φιλόξενο νησί του Ιονίου, έχει τη δική του ιστορία από βάθος αιώνων όπως και κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, ο Κάλαμος αποτελούσε καταφύγιο οικογενειών αγωνιστών και πολεμιστών.

Εδώ βρέθηκε διωκόμενη από τον ορεινό Βάλτο και η οικογένεια του ήρωα Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Ο τσέλιγκας Παντελής,πάππου προς πάππου κτηνοτρόφος, αυτός και η οικογένειά του τροφοδοτούν ολόκληρο το νησί με τα αγροτικά τους προϊόντα που παράγουν οι ίδιοι. Ο εναπομείναν μοναδικός κτηνοτρόφος του Καλάμου, μας οδηγεί στη στάνη του, αναπολεί που κάποτε το νησί του ήταν γεμάτο ζωή με καλόκαρδους ανθρώπους, κοπάδια με γιδοπρόβατα και καλλιέργειες, μας εξηγεί και μας προβληματίζει εάν η ορεινή κτηνοτροφία μπορεί να παραμείνει σήμερα σε βιωσιμότητα.

Αξίζει να γνωρίσετε τον Καλαμισιάνο τσέλιγκα Παντελή και να ακούσετε τις ιστορίες του...

Επιμέλεια μουσικού κομματιού/ήχου: Αριστείδης Χατζάρας
Βίντεο: Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Διαβάστηκε 1642 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 00:05
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση. Εχει στο ενεργητικό του πάρα πολλές δημιουργίες βίντεο απο την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συνηθίζει να μας εκπλήσσει με τις δουλειές του. Μας έχει παραχωρήσει πάρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο για δημοσίευση και γνωστοποίηση των αναγνωστών για περιοχές απαράμμιλης ομορφιάς στο νομό μας.

facebook.com/andreas.koutsothanasis