Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  10:17 μμ
Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023 20:55

Πετρέλαιο θέρμανσης: Περίπου στο 1,70 η τιμή εκκίνησής του στην Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Χωρίς  επιδότηση φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης. Περίπου στο 1,70 η τιμή εκκίνησής του εκτιμούν οι πρατηριούχοι στην Αιτωλοακαρνανία σύμφωνα με την εφημερίδα “Συνείδηση” 
Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Ακριβά πιθανολογείται πως κληθούν οι καταναλωτές φέτος να πληρώσουν το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς υπάρχει η πληροφόρηση πως παύει η επιδότηση της τιμής στην αντλία, όπως ίσχυε πέρυσι σχεδόν σε όλη την διάρκεια της περιόδου διάθεσής του.

Ωστόσο, είτε επίσημα είτε ανεπίσημα, οι βενζινοπώλες δεν έχουν απολύτως καμία πληροφόρηση στην παρούσα φάση και αυτό περιπλέκει τα πράγματα.

Παράλληλα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που κάνουν το γύρο της Ελλάδας, στο υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να παύσει η επιδότηση της τιμής στην αντλία και μάλιστα εκτιμάται πως καταλήγουν σ αυτό για δύο βασικούς λόγους.

Ο ένας είναι δημοσιονομικός, καθώς καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να εξοικονομηθούν κονδύλια για να στηριχθούν οι πληγέντες της Θεσσαλία και ο έτερος λόγος σχετίζεται με την κοινοτική κατευθυντήρια γραμμή να σταματήσει κάθε μορφής οριζόντια παρέμβαση στην αγορά!

Ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανία – Λευκάδας Δημοσθένης Κακούρης μιλώντας στη «Σ» και επισημαίνοντας πως δεν έχουν καμία πληροφόρηση οι επαγγελματίες του κλάδου «εστιάζει» στα όσα είναι γνωστά στο χώρο των βενζινοπωλών και αναφέρει:

kakouris
Ο Δημοσθένης Κακούρης

«Στην παρούσα φάση έχουμε αυξήσεις γενικά στις τιμές των καυσίμων και περισσότερο στο πετρέλαιο. Η εκτίμηση με τα σημερινά δεδομένα για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που θα ξεκινήσει η διάθεσή του σε ένα μήνα είναι ότι θα πουλιέται περίπου στο 1,70.

Βέβαια, πάνω σ’ αυτή την τιμή το κράτος θα έρθει να μας δώσει κάποια επιδότηση στην τιμή επί της αντλίας. Πέρυσι η επιδότηση αυτή ήταν στα 25 λεπτά το λίτρο. Επίσης θα δώσει επιδότηση θέρμανσης στον καταναλωτή. Πέρυσι, σε πανελλαδικό επίπεδο, κυμαίνονταν από 100 έως και 800 ευρώ, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία η επιδότηση αυτή ήταν από 120 ευρώ μέχρι και 200 ευρώ.

Αυτά τα στοιχεία έχουμε ως τώρα, όπως επίσης γνωρίζουμε πως η διπλή επιδότηση θα καταργηθεί, η επιδότηση δηλαδή γι΄ αυτούς που έβαζαν για πρώτη φορά πετρέλαιο θέρμανσης».

Παρά το «ράλι ανόδου» των τιμών στα καύσιμα η δουλειά στα βενζινάδικα δεν «έπεσε» ακόμη…

Πέραν όμως αυτών, τα οποία θα αποσαφηνιστούν πλήρως μέχρι και τα μέσα περίπου Οκτωβρίου που θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά, ο κ. Κακούρης μιλά στη «Σ» και για τις τιμές στα καύσιμα που βρίσκονται ήδη σε ράλι ανόδου και για τον τρόπο που «συμπεριφέρονταν» οι Αιτωλοακαρνάνες καταναλωτές μέχρι και τώρα και πως θα «συμπεριφέρονται» από τώρα, που ξεκίνησαν και τα σχολεία, και στο εξής.

Συγκεκριμένα επ’ αυτού ο κ. Κακούρης τονίζει: «το πετρέλαιο κίνησης στην Αιτωλοακαρνανία «φλερτάρει» με τα 2 ευρώ. Ήδη είναι στο 1,90 και έχουμε συνεχόμενη ανοδική τάση, ενώ η βενζίνη έχει περάσει τα 2 ευρώ και πάει για 2,10.

Η τάση γενικά που υπάρχει στα καύσιμα για το επόμενο διάστημα είναι ανοδική και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ελπίδα ή κανένα μήνυμα για αποκλιμάκωση της τιμής.

Η άνοδος αυτή προκύπτει, διότι έχουμε άνοδο στην τιμή του brend διεθνώς και δεν φαίνεται καμία αποκλιμάκωση. Παρά όμως την όλη κατάσταση αυτή την περίοδο δεν έχει μειωθεί η κίνηση στα πρατήρια της Αιτωλοακαρνανίας, διότι βρισκόμασταν στο τελευταίο διάστημα του καλοκαιριού και οι μετακινήσεις είναι πολλές. Πιστεύω όμως πως από την στιγμή που ξεκίνησαν τα σχολεία θα έχουμε μείωση σημαντική το επόμενο διάστημα».

Kωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 292 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023 21:02
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.