Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  2:21 μμ
Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023 02:19

Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πέρασε τη γραμμή ή όχι η μπάλα στο σουτ του Νίκου Καρέλη στο 64΄; Δεν θα το μάθουμε ποτέ με απόλυτη εγκυρότητα, καθώς goal line technology δεν έχει εγκατασταθεί στα ελληνικά γήπεδα και μέσω VAR μόνο... εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν - Αυτή ήταν η πιο καθοριστική φάση στο 0-0 του Αγρινίου, όπου οι δυο αντίπαλοι έχασαν καλές ευκαιρίες για γκολ...

Χωρίς σκορ έληξε το αποψινό (25/8) ματς του Αγρινίου, όπου ο Παναιτωλικός και ο ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο 0-0 ύστερα όμως από ένα «χορταστικό» ματς.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Καπίνο στο τέρμα, τους Μλάντεν, Μπ. Ντουάρτε, Μαλή στα στόπερ, τον Λιάβα δεξιό μπακ-χαφ, τον Τορεχόν αριστερό, τους Τσιγγάρα, Πέρεθ, Μπαλντασάρα στον άξονα και Ντίας, Καρέλη προωθημένος.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Κλέιμαν κάτω από τα γκολπόστ, τους Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκη, Τσαούση τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά, τους Τζίνο, Ριένστρα, Λιάσο στον άξονα, τους Παμλίδη, Τζίμα στα άκρα και τον Λεό στο «9».

Καλύτερος ο ΠΑΣ με τον Τζίνο κινητήριο μοχλό

Σέντρα στο ματς που ήταν το πρώτο επίσημο των «κυανοκίτρινων» που παρατάχθηκαν με έξι καλοκαιρινά τους αποκτήματα εκ των οποίων ο Πέρεθ δεν είχε παίξει ούτε σε φιλικό, ενώ ο «Αγιαξ της Ηπείρου» προέρχονταν από το 3-0 της πρεμιέρας με την Κηφισιά και κατά τα 9/11 είχε «περσινούς» (οι Κλέμαν, Τσαούσης ήρθαν πρόσφατα). Αυτόματα οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν πιο «έτοιμοι» και έβγαλαν αυτοματισμούς μέσα στο γήπεδο. Μέχρι την ανάπαυλα έλεγχαν την κυκλοφορία, με «μπροστάρη» τον Τζίνο «πήραν» τον άξονα, ο Σόρια από τα δεξιά έπαιρνε πρωτοβουλίες και δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να αναπτυχθούν κάθετα.

Μάλιστα σε αυτό το διάστημα απώλεσαν τρεις «καθαρές» ευκαιρίες, όταν στο 17’ ο Μαλής έβαλε σωτήριο, για τους γηπεδούχους, stop επί του Τζίνο που ήταν έτοιμος να «εκτελέσει απέναντι στον Καπίνο, στο 27’ ο Ελληνας πορτιέρε «νίκησε» τον Αργεντινό χαφ στο μεταξύ τους τετ α τετ (ακολουθούσε τις φάσεις) και αμέσως μετά ο Λεό από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα παράλληλα από τα αντίπαλα καρέ.

Πρέσινγκ ψηλά ο Παναιτωλικός, άστοχος ο Ντίας

Ο ΠΑΣ πάντως λοιπόν πατούσε καλύτερα, απέναντι στα «καναρίνια» που δεν μπορούσαν να βρουν τη σωστή τελική πάσα στο επιθετικό τους τρίτο και λάθη. Παρόλα αυτά «φλέρταραν» δις με το γκολ ύστερα από πρέσινγκ τους ψηλά που απέφερε καρπούς και φαίνεται πως θα είναι «συστατικό» που θα βρίσκεται φέτος στο… ποδοσφαιρικό τους «λεξιλόγιο».

Σε αμφότερες με τον Ντίας, αλλά ο Παρουγουανός δεν βρήκε δίχτυα όταν στο 22’ οι Καρέλης, Τορεχόν ανέκτησαν την κατοχή, εκείνος απέφυγε εντυπωσιακά δύο αντιπάλους αλλά το πλασέ του ήταν «χλιαρό» και ο Κλέιμαν μπλόκαρε εύκολα και κυρίως στο 43΄ που βρέθηκε φάτσα με τον Ισραηλινό γκολκίπερ που απέκρουσε το σουτ του (στην εξέλιξη της φάσης ο Πέρεθ αστόχησε από πλεονεκτική θέση).

Στο 64’το VAR αποφάνθηκε πως δεν είχαμε ούτε το 1-0, ούτε το 0-1

Στο δεύτερο η εικόνα ήταν ανάλογη, καθώς οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν την κατάλληλη πάσα (είχαν μία καλή στιγμή με τον Καρέλη στο 54’), ενώ οι φιλοξενούμενοι έβγαζαν περισσότερη «ενέργεια» μέσα στο γήπεδο. Ωστόσο αυτό δεν το μετουσίωναν σε ουσιαστικές ευκαιρίες και στο 57’ ο Θαάσης Στάικος πέρασε φορ τον Γκάρο. Μέχρι που φτάσαμε στο 64’ όπου και έγινε ένας… χαμός.

Μετά από «πολιορκία» των γηπεδούχων και πλασέ του Καρέλη που βρήκε και στο δοκάρι οι φιλοξενούμενοι απομάκρυναν αλλά τα «καναρίνια»… φώναξαν πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο ΠΑΣ βγήκε στο τρανζίσιον και ο Γκάρο έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα! Το VAR ανέλαβε δράση και ύστερα από πεντάλεπτη διακοπή «αποφάνθηκε» πως στην πρώτη περίπτωση δεν είχαμε γκολ και στη δεύτερη ο Αργεντινός σκόρερ ήταν σε θέση οφ σάιντ. Ετσι δεν έγινε ούτε το 1-0, ούτε το 0-1 αλλά παρέμεινε το 0-0.

Κυρίαρχοι οι γηπεδούχοι στο φινάλε και μετά τις αλλαγές

Τότε ήταν η σειρά του Γκάμπριελ Σούρερ να «επέμβει» από τον πάγκο και με την είσοδο των Χουάνπι, Μπακάκη ο Παναιτωλικός έγινε πιο επιθετικός. Από εκείνο το σημείο και κυρίως ύστερα από την Σενγκέλια τα «καναρίνια» όχι μόνο πήραν τον έλεγχο, αλλά κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα και «παρήγαγαν» φάσεις. Η δράση παίζονταν γύρω και μέσα στα καρέ του ΠΑΣ, οι Χουάνπι, Ζοάο Πέδρο «άγγιξαν» από μία φορά το γκολ, οι γηπεδούχοι πίεσαν «ασφυκτικά» αλλά το 0-0 παρέμεινε.

MVP: Ο Τζίνο. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο καλύτερος του γηπέδου και ήταν ο βασικός λόγος που αυτό το διάστημα «ανήκε» στους φιλοξενούμενους.

Στο ύψος του: Ο Κλέιμαν του ΠΑΣ ήταν σταθερότατος και πιστώνεται κομβικές επεμβάσεις, όπως του Ντίας στο πρώτο ημίχρονο και του Χουάνπι στο δεύτερο. Κυρίως όμως για τις εξόδους του μετά το 70’ όπου ο Παναιτωλικός πίεσε ασφυκτικά. Σταθερότατος και ο Σόρια. μεσοεπιθετικός από τη Βενεζουέλα και ο Ζοάο Πέδρο που ήρθαν από τον πάγκο έδωσαν άλλον αέρα στους γηπεδούχους, ενώ ο Καρέλης για όσο διάστημα έπαιξε πρέσαρε ψηλά και αρκετά.

Αδύναμος κρίκος: O Λεό. Πλην μίας φάσης στο πρώτο μισό, η άμυνα του Παναιτωλικού δεν τον «αισθάνθηκε», παρότι στο χρονικό διάστημα που έπαιξε ο ΠΑΣ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο.

Η «γκάφα»: Στο 88’ ο ΠΑΣ βγήκε στο τρανζίσιον μετά από στατικό του Παναιτωλικού, οι παίκτες του όμως κάλυψαν και δεν βγήκε καλή σέντρα. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι «μπερδεύτηκαν» και αντί να πάρουν την κατοχή καθώς έλεγχαν, έδωσαν κόρνερ στους φιλοξενουμένους στην εξέλιξη του οποίου ο Σόρια βρήκε ένα καλό σουτ.

Το «στραγάλι»: Ο ρέφερι Κατοίκος «έχασε» φάσεις και κάρτες. Το VAR ήταν εκείνο που στο 64’ «είπε» πως η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή στο πλασέ του Καρέλη και αμέσως μετά ο Γκάρο ήταν εκτεθειμένος στη φάση που σκόραρε με κεφαλιά.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Πρόκειται για ένα ματς που όπως εξελίχθηκε το αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο, όχι όμως και το σκορ καθώς και οι δύο ομάδες απώλεσαν ευκαιρίες.

Παναιτωλικός: Καπίνο, Λιάβας (72' Μπακάκης), Ντουάρτε, Μλάντεν, Μαλής, Σίλβα (72' Χουάνπι), Τσιγγάρας, Μπαλντασάρα, Πέρες, Ντίας (85' Σενγκέλια) και Καρέλης (85' Πέδρο).

ΠΑΣ Γιάννινα: Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Λιάσος, Ριένστρα, Τζίνο, Παμλίδης (79' Ροσέρο), Τζίμας (94' Μπάλαν) και Λεό (57'Γκάρο).

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 331 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023 02:35
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News