Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  1:25 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2023 18:56

Αυτή είναι η φράση που δεν πρέπει ποτέ να πείτε αν θέλετε να σας παίρνουν στα σοβαρά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πρόκειται για μια φράση που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα την έχουμε εντάξει με πάθος στο λεξιλόγιο μας

Όλοι θέλουμε να μας παίρνουν στα σοβαρά όταν μιλάμε και όπως είναι φυσικό όταν αυτό δεν συμβαίνει μας κακοφαίνεται.

Πολλές φορές, στο κομμάτι της επικοινωνίας, υπάρχει μία και μοναδική λέξη που μπορεί εύκολα να προκαλέσει παρανοήσεις και να οδηγήσει τους συνομιλητές μας στο να μην μας παίρνουν στα σοβαρά.

Παραδόξως, πρόκειται για μια φράση που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα και που δεν συνειδητοποιούμε καν ότι την έχουμε εντάξει με τόσο πάθος στο λεξιλόγιο μας. Αυτή η λέξη προκαλεί προβληματισμό και ενόχληση στους άλλους.

Ποια είναι αυτή η φράση; Το «θα προσπαθήσω;».

Ναι, καλά διαβάσατε. Όταν κάποιος λέει ότι «θα προσπαθήσει» κάτι, αυτό που λέει στην ουσία, τις περισσότερες φορές, είναι ότι παρόλο που άκουσε αυτό που του ζήτησες, δεν το βάζει σε προτεραιότητα αυτή τη στιγμή αλλά δεν είναι τόσο ειλικρινής για να στο πει κατάμουτρα.

Ας δούμε λοιπόν τρεις λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να λες ποτέ «θα προσπαθήσω»

1. Καταστρέφει την αυτοπεποίθηση

Ειδικά, στα επαγγελματικά πρέπει να αποπνέεις αυτοπεποίθηση. Το «θα προσπαθήσω» και το «ίσως», δεν κάνουν καθόλου καλό στην εικόνα σου. Τι σημαίνει θα προσπαθήσεις; Ή θα το κάνεις, ή δεν θα το κάνεις…

2. Δείχνει αναποφασιστικότητα

Όταν χρησιμοποιείς ένα δυνατό λεξιλόγιο που δεν αφήνει περιθώρια στους άλλους να πιστέψουν ότι δεν παίρνεις εύκολα αποφάσεις, όλα είναι υπέρ σου. Με αυτή τη λέξη δείχνεις ότι αθετείς τις υποσχέσεις σου.

3. Δεν εμπνέεις κανέναν

Με το να χρησιμοποιείς φράσεις που δεν δείχνουν καμία πίστη στον άλλον και στον εαυτό σου, δεν αποτελείς έμπνευση παρά μόνο προκαλείς αμφιβολία.

Αντί λοιπόν να λες «θα προσπαθήσω», καλύτερα να χρησιμοποιείς αποφασιστικά το «θα». Αποπνέεις μεγαλύτερη σιγουριά και αποφασιστικότητα.

pronews.gr

Διαβάστηκε 440 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.