Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  8:38 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 13:53

Πρύτανης Χρ. Μπούρας: «Πέντε χρόνια ψάχνω για φοιτητικές κατοικίες στο Αγρίνιο και…τζίφος»!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η συζήτηση για τα ΕΛΤΑ στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου έριξε το βάρος της περισσότερο στο αν φταίει ο καπιταλισμός (ειδικά του 2018, όταν αποφάσισαν τα ΕΛΤΑ να μαζέψουν ό, τι συμμαζεύεται…) και το “41τακατό” που επικράτησε στις εκλογές, όπως το περιγράφουν πλέον οι συνθηματολόγοι στα κοινωνικά δίκτυα.

Κυριάρχησε η λέξη “ήττα”, όχι μόνο για τα ΕΛΤΑ αλλά και για ένα σωρό από άλλα θέματα όπου το Αγρίνιο υποχωρεί, χάνει έδαφος διαρκώς. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η αισθητική του αδικαίωτου αγώνα και η κουλτούρα της ήττας είναι ένα φετίχ που διέπει το μεγαλύτερο ίσως κομμάτι της ελληνικής πολιτικής σκηνής από την εποχή του Εμφυλίου και μετά.

Κάπου εκεί, μέσα στις άλλες… ήττες, ακούστηκε και το θέμα του Πανεπιστημίου, όπου κι εκεί δεν φάνηκε να μετρά και πολύ το γεγονός ότι ανοίγει νέα σχολή στην περιοχή.

Εντελώς συμπτωματικά, όμως, έπεσε στα χέρια μας το κείμενο της προκήρυξης του Πανεπιστημίου Πατρών για τον διαγωνισμό για τις φοιτητικές εστίες στο Αγρίνιο, που για όποιον δεν το γνωρίζει προέκυψε για άλλη μια φορά άγονος και αναμένεται να επαναληφθεί από Σεπτέμβριο.

Δηλαδή, με λίγα λόγια, το Πανεπιστήμιο Πατρών για άλλη μια φορά ζήτησε μίσθωση δωματίων είτε από ξενοδοχεία είτε από επιπλωμένα δωμάτια “για τις ανάγκες της στέγασης των φοιτητών για τα προσεχή δύο ακαδημαϊκά έτη”! Και για άλλη μια φορά δεν βρέθηκε ανάδοχος για κάτι τέτοιο στην πόλη…

Είχαμε την ατυχή έμπνευση στην εφημερίδα “Συνείδηση” να ρωτήσουμε σχετικά τον πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Μπούρα και, χωρίς να φταίει ο άνθρωπος, πήραμε την απάντηση που μας χρειαζόταν. “Δεν είναι κάτι καινούργιο. Εδώ και πέντε (αρ.5) χρόνια προσπαθώ να βρω μέρος για διαμονή φοιτητών στο Αγρίνιο! Τίποτε… Τα έχω πει στις τοπικές αρχές, στους εκλεγμένους, σε οικονομικούς παράγοντες, σε όλους. Από τον Σεπτέμβριο πάλι θα κάνω τον διαγωνισμό αλλά, να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι αισιόδοξος”, ήταν η απάντηση του πρύτανη.

Όταν, δε, του επισημάναμε ότι ο πολύς κόσμος στο Αγρίνιο δεν έχει καταλάβει ότι ψάχνει εστία για τους φοιτητές και δεν υπάρχει καμία κίνηση για κάτι τέτοιο, η απάντηση ήταν ακόμη πιο δηκτική: “πολλά δεν έχει καταλάβει στο Αγρίνιο, αυτό είναι σίγουρο”!

Αυτά για τις ήττες, την… πολυλογού “τοπική κοινωνία” και την υποτιθέμενη στήριξη στην ιδέα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην πόλη διαχρονικά.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 629 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.