Κυριακή, 16η Ιουνίου 2024  7:24 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 13:21

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κοράλλι η νέα ποιητική συλλογή του Νίκου-Οχάνες Μικιρδιτσιάν "Μηχανισμοί άμυνας"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Νίκος-Οχάνες Μικιρδιτσιάν
Μηχανισμοί άμυνας

Τιμή: 10 ευρώ, Σελίδες: 96
ISBN: 978-618-5706-00-5
Εκδόσεις Κοράλλι

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κοράλλι η νέα ποιητική συλλογή του Νίκου-Οχάνες Μικιρδιτσιάν με τίτλο «Μηχανισμοί άμυνας».
Ο τίτλος προκύπτει από τη συνεχή και ακατάπαυστη προσπάθεια της ύπαρξης, να αμυνθεί έναντι επιθέσεων που δέχεται. Οι επιθέσεις αυτές είναι εξωτερικές (κοινωνικές και πολιτιστικές επιταγές) αλλά και εσωτερικές (πάλη μεταξύ επιθυμίας και απαγόρευσης, πάλη μεταξύ ασυνειδήτου, υπερεγώ και εγώ). Πραγματεύεται επίσης τις όποιες ματαιώσεις και ψευδαισθήσεις της πραγματικότητας.
Πρόκειται για το τρίτο ποιητικό βιβλίο του δημιουργού και περιλαμβάνει 72 ποιήματα με θεματική προσέγγιση επηρεασμένη από το επάγγελμα του ποιητή, την ψυχιατρική.

Βιογραφικό:
Ο Νίκος-Οχάνες Μικιρδιτσιάν γεννήθηκε στον Πειραιά. Επέλεξε την ιατρική με ειδικότητα στην ψυχιατρική από το 1974. Πρώτη φορά δημοσιεύτηκαν πέντε ποιήματά του στην «Ποιητική Αντιανθολογία» του Δημήτρη Ιατρόπουλου, το 1971. Τα τελευταία χρόνια γράφει πιο συστηματικά ποιήματα και διηγήματα, πολλά από τα όποια έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά και ομαδικές συλλογές, όπως «Τα ποιήματα του 2018» (εκδ. δέκατα), «Ταξίδια, 40 + 7 βραβευμένα διηγήματα» (εκδ. Ιανός, 2021). Απέσπασε το 1ο Τιμητικό Βραβείο Κοινωνικού Ποιήματος 2019 για το ποίημα «Η μοναξιά των αντρών», στον 5ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό «Κ.Π. Καβάφης» και το 1ο Βραβείο Ποιήματος του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων για το ποίημα «Τετελεσμένα».
Το 2018 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Ατάραχα έμειναν τα πουλιά στα σύρματα» (εκδ. Γαβριηλίδης) και το 2019 τα «Εκτυφλωτικά φώτα» (εκδ. Οδός Πανός) που αναδείχθηκαν «Βιβλίο της χρονιάς» στον διαγωνισμό του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων.
Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών.

Εκδόσεις Κοράλλι
Πολυτεχνείου 1, 10433, Αθήνα, 210 5200077
info@korali.com.gr

Διαβάστηκε 359 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.