Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  6:25 πμ
Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 13:45

Οργή στη Ματαράγκα για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ, παράπονα για τους βουλευτές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την προσεχή Δευτέρα, 24 Ιουλίου, θα αναστείλουν τη δραστηριότητα τους 35 επιπλέον καταστήματα των ΕΛΤΑ, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των λουκέτων στα 100.

Στην Αιτωλοακαρνανία η λίστα περιλαμβάνει ακόμη δύο καταστήματα, αυτά σε Κατούνα και Ματαράγκα.

Στις τοπικές κοινωνίες έχουν προκληθεί μεγάλες αντιδράσεις και χαρακτηριστικά είναι τα λεγόμενα του προέδρου της Ματαράγκας Γιώργου Αγγέλη που κάνει λόγο για «αδιανόητη και απαράδεκτη απόφαση».

Επισημαίνει ο κ. Αγγέλης πως με αυτόν τον τρόπο προκαλείται πλήρης απαξίωση και επέρχεται η ερημοποίηση των χωριών.

Σφόδρα επικριτικός στέκεται και για τη στάση των βουλευτών που «προεκλογικά δεσμεύονταν πως το κατάστημα δεν θα κλείσει» και τους καλεί να βάλουν πλάτη.

Ο πρόεδρος της Ματαράγκας παράλληλα επισημαίνει την αναγκαιότητα παρουσίας του καταστήματος που εξυπηρετεί μεγάλο τμήμα της Μακρυνείας.

Παπαναστασίου: «Για ποια αποκέντρωση μιλάμε όταν κλείνουν όλες οι δομές και αδειάζουν τα χωριά»

Σημειωτέον πως το ζήτημα στο ΔΣ της ΚΕΔΕ όπου ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έκανε λόγο για «απαράδεκτες αποφάσεις».

«Το πρόβλημα υπάρχει παντού όχι μόνο στο αστικό κομμάτι. Ο δήμος Αγρινίου έχει 68 κοινότητες με κάποιες να βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το Αγρίνιο, το θεωρώ αδιανόητο αυτό το πράγμα να συμβαίνει», σχολίασε αρχικά.

Υπογράμμισε πως δεν γίνεται όλα να είναι στην «λογική της εξοικονόμησης χρημάτων και κέρδους». «Για ποια αποκέντρωση μιλάμε όταν κλείνουν όλες οι δομές και αδειάζουν τα χωριά», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαναστασίου υπήρξε ομόφωνη η απόφαση της ΚΕΔΕ για επιστολή διαμαρτυρίας προς την Διοίκηση των ΕΛΤΑ, αρμόδιο Υπουργείο και το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 440 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.