Δευτέρα, 6η Μαίου 2024  5:01 πμ
 
wm small
Κυριακή, 16 Ιουλίου 2023 17:04

Οι πέντε λόγοι που πρέπει να καταναλώνουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο κάθε πρωί

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το ελαιόλαδο είναι κυριολεκτικά ένας διατροφικός θησαυρός, καθώς προσφέρει πάρα πολλά πλεονεκτήματα και οφέλη στην υγεία.

Υπάρχει μία ολόκληρη λίστα λόγων για τους οποίους πρέπει να το εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή και ειδικότερα εάν καταναλώνουμε μία κουταλιά κάθε πρωί, θα δούμε πραγματικά να βελτιώνεται σημαντικά τόσο η εμφάνιση όσο και η υγεία μας.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τους πέντε λόγους που πρέπει να καταναλώνουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο κάθε πρωί:

1. Κάνει καλό στον εγκέφαλο

Έπειτα από πολλές έρευνες, οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μία κουταλιά ελαιόλαδο κάθε πρωί, μπορεί να βοηθήσει και να ενισχύσει αρκετά την μνήμη. Συγκεκριμένα, επιτυγχάνεται μείωση της συσσώρευσης πλακών στα εγκεφαλικά κύτταρα και έτσι η τακτική κατανάλωσή του είναι απαραίτητο όπλο για την υγεία.

2. Ενισχύει την καλή υγεία των οστών

Το ελαιόλαδο περιλαμβάνει πληθώρα ιχνοστοιχείων τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία των οστών. Επιπλέον, εάν συνδυαστεί με διατροφή πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρών οξέων τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο αισθητά και είναι εξαιρετικό όπλο σε περιπτώσεις αρθρίτιδας.

3. Μειώνονται οι φλεγμονές

Το ελαιόλαδο και τα τρόφιμα που περιλαμβάνουν ωμέγα-3 συμβάλλουν στη μείωση των φλεγμονών στο σώμα. Έτσι, επουλώνονται αισθητά οι δερματικές παθήσεις και γενικότερα βελτιώνεται η όψη του δέρματος.

4. Συμβάλει στην καλή υγεία του εντέρου

Συμβάλει στη μείωση της διαστολής του εντέρου και ανακουφίζει από συμπτώματα δυσκοιλιότητας. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν σταθερά ελαιόλαδο, αντιμετωπίζουν σπάνια προβλήματα όπως φουσκώματα, πρήξιμο κι άλλα.

5. Βελτιώνει την όψη του δέρματος

Δεν είναι τυχαίο που οι πιο γνωστές και αποτελεσματικές κρέμες περιέχουν ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο περιλαμβάνει πληθώρα από αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες αποτελούν ισχυρό όπλο έναντι του πρηξίματος, της ερυθρότητας και των ρυτίδων.

Η σταθερή και συνεπής κατανάλωσή του κάθε πρωί, συμβάλει γενικότερα στην υγεία του δέρματος.

pronews.gr

Διαβάστηκε 448 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.