Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  2:15 πμ
Σάββατο, 08 Ιουλίου 2023 17:30

Αγρίνιο: «Η αγορά αυτορυθμίζεται» και για το… θερινό πενθήμερο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος του Αγρινίου συμφωνεί πως το ζήτημα του θερινού πενθημέρου δεν είναι μείζον. Άλλα-και πολλά- είναι τα σοβαρά προβλήματα του.

Ωστόσο το θερινό πενθήμερο τα τελευταία χρόνια αποτελεί εστία έντονων αντιπαραθέσεων καθώς η πρακτική του κλεισίματος όλα τα Σάββατα Ιουλίου και Αυγούστου όλο και περισσότερο επικρίνεται μιας και τα δεδομένα άλλαξαν.

Φέτος μάλιστα διαμορφώνεται ένα καινούργιο σκηνικό με διαφορετικές αφίσες ανηρτημένες στις προσόψεις των καταστημάτων. Άλλα γνωστοποιούν πως τα Σάββατα παραμένουν κλειστά άλλα πως παραμένουν ανοιχτά.

Η διοίκηση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου διενήργησε ψηφοφορία όπου επικράτησε η πρόταση για κλείσιμο επτά Σάββατα. Η «αντιπολίτευση» στο Δ.Σ. , το «Ενωμένο Εμπόριο» απείχε από τη ψηφοφορία έχοντας διαμηνύσει πως τα μέλη του θα έχουν ανοιχτά τα καταστήματα.

Σήμερα, 8 Ιουλίου, πρώτο Σάββατο εφαρμογής του μέτρου τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα, τουλάχιστον στο κέντρο της πόλης, έμειναν ανοιχτά.

«Η αγορά αυτορυθμίζεται .Το προεδρείο του Συλλόγου ίσως δεν έχει λάβει το μήνυμα πως ο κόσμος θέλει ανοιχτά μαγαζιά καθώς υπάρχουν επιχειρήσεις που θέλουν να δουλέψουν», σχολίασε στο agrinionews.gr o επικεφαλής του Ενωμένου Εμπορίου Σωκράτης Κωστίκογλου.

«Υποστηρίξαμε πως την φετινό καλοκαίρι η αγορά πρέπει να παραμείνει ανοιχτή και σε συνδυασμό με την περίοδο των εκπτώσεων τα καταστήματα να είναι ανοιχτά και να στηριχθεί. Έχει ιδιαιτερη σημασία το ποιους ζημιώνουν αυτές οι αποφάσεις. Κυρίως ζημιώνουν τις μικρές επιχειρήσεις και όχι τα μεγάλα καταστήματα. Εμείς σαν «Ενωμένο Εμπόριο» θελουμε να βαδίζουμε με τη λογική και το ρεαλισμό», σημειώνει ο κ.Κωστίκογλου.

 

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 438 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.