Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  12:24 πμ
Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2023 00:27

Δ.ΙΕΚ Αγρινίου: 20% πάνω οι προσφερόμενες θέσεις – Η ώρα του παράλληλου μηχανογραφικού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με πολλές νέες και σύγχρονες ειδικότητες το Δ.ΙΕΚ Αγρινίου ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους περισσότερους εκπαιδευόμενους από κάθε άλλη φορά

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και Παράλληλου Μηχανογραφικού για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.

Mετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών στις πανελλήνιες εξετάσεις εκτιμάται και φέτος ότι περίπου το 30 με 35% των υποψηφίων θα βρεθούν εκτός ΑΕΙ, λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής. Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στο σύστημα για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού θα δουν ποιες σχολές τους επιτρέπεται από τη βαθμολογία τους  να συμπληρώσουν. Φυσικά, για κάποιους δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να συμπληρώσουν καμία σχολή και συνεπώς θα πρέπει να κατευθυνθούν στο Παράλληλο Μηχανογραφικό για την εισαγωγή στα ΙΕΚ.

Έτσι και φέτος μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που καταγράφεται για την κατάρτιση στα Δημόσια ΙΕΚ, σε σημείο μάλιστα που οι θέσεις μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού, που θεσπίστηκε για πρώτη φορά πριν τρια χρόνια, καλύπτονται άμεσα και εκτός αυτού ήδη υπάρχει ενδιαφέρον για την κάλυψη και των υπόλοιπων θέσεων που υπάρχουν στα Δ.ΙΕΚ.

Το Δ.ΙΕΚ Αγρινίου έχει μεγάλη «παράδοση» στην παροχή υψηλού επιπέδου κατάρτισης και είναι έτοιμο να δεχθεί και φέτος περισσότερους εκπαιδευόμενους από κάθε άλλη χρονιά και να δώσει «διέξοδο» σε όσους λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποκλείστηκαν από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μάλιστα, πέρσι που το παράλληλο μηχανογραφικό έγινε ευρέως γνωστό και υποστηρίχτηκε περισσότερο από τους μαθητές αυξήθηκαν κατά 20% οι προσφερόμενες θέσεις, οι οποίες κατά κανόνα έχουν άμεση σύνδεση με την τοπική και την ευρύτερη αγορά εργασίας. Παράλληλα όμως πέραν του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει αναπτυχθεί για μια θέση στο Δ.ΙΕΚ Αγρινίου και γενικότερα για μια θέση στα Δ.ΙΕΚ, αυξήθηκε και το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ηλικιών, για επαγγελματική κατάρτιση μέσω των Δ.ΙΕΚ, ώστε να έχουν μια νέα επαγγελματική «διέξοδο»!

Ο Διευθυντής του Δημόσιου ΙΕΚ Αγρινίου, Βασίλης Καραγιάννης

Ο Διευθυντής του Δημόσιου ΙΕΚ Αγρινίου Βασίλης Καραγιάννης μιλώντας στη «Σ» τόνισε: «οι ειδικότατες αυτή τη στιγμή αφορά τα παιδιά που ενδιαφέρονται για το παράλληλο μηχανογραφικό. Τα Δ.ΙΕΚ συνήθως προτείνουν ειδικότητες και η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης επικυρώνει.

Το κάθε Δ.ΙΕΚ έχει τη δυνατότητα να εντάξει στο πρόγραμμά του 10 ειδικότητες και στα μεγάλα Δ.ΙΕΚ, όπως αυτό του Αγρινίου, γίνονται αποδεκτές και οι 10, ενώ παράλληλά υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και καλύπτονται οι θέσεις όλες τόσο από το παράλληλο μηχανογραφικό, όσο και έπειτα από τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους.

Το Δ.ΙΕΚ Αγρινίου προχώρησε στην περεταίρω ανανέωση των ειδικοτήτων, την οποία εξάλλου προσπαθεί κάθε χρόνο να πραγματοποιήσει. Επιχειρούμε κάθε χρόνο να προσφέρουμε τις ειδικότητες που αποδεδειγμένα ενδιαφέρουν πολύ, αλλά και να διαθέτουμε ειδικότητες που να σχετίζονται άμεσα με το μέλλον σε συνάρτηση πάντα με την επαγγελματική αποκατάσταση. Από τις 10 ειδικότητες οι τέσσερις εντάσσονται στον χώρο των υπηρεσιών υγείας.

Οι μαθητές που έδωσαν πανελλαδικές έχουν δικαίωμα να συντάξουν και το παράλληλο μηχανογραφικό και επειδή στις πανελλαδικές υπάρχει ενδιαφέρον για τέτοιου είδους επαγγέλματα και διαπιστώσαμε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για επαγγέλματα εντάξαμε αυτές τις ειδικότητες στο Δ.ΙΕΚ Αγρινίου, ενώ να υπενθυμίσουμε πως φέτος το μάθημα της Βιολογίας, το οποίο έχει σημασία για τους υποψηφίους του κλάδου δυσκόλεψε πολύ τους υποψηφίους των πανελλαδικών.

Κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια και κυρίως πέρυσι που το παράλληλο μηχανογραφικό έγινε ευρέως γνωστό διαπιστώσαμε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Αυξήθηκαν και οι προσφερόμενες θέσεις στα Δ.ΙΕΚ κατά 20% και πανελλαδικά και στο Δ.ΙΕΚ του Αγρινίου.

Η κάθε ειδικότητα στα τμήματά μας διαθέτει 30 θέσεις, εκ των οποίων οι 20 προέρχονται από το παράλληλο μηχανογραφικό. Φέτος ευελπιστούμε πως θα έχουμε 200 σπουδαστές μόνο από το παράλληλο μηχανογραφικό, ενώ το Σεπτέμβριο θα «ανοίξει» η διαδικασία και για όλους τους υπόλοιπους συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται για να εγγραφούν.

Προσπαθούμε οι ειδικότητες να έχουν άμεσα επαφή με την τοπική αγορά και με την ευρύτερη αγορά της περιοχής, ώστε να υπάρχει απορρόφηση των σπουδαστών άμεσα στον επαγγελματικό «στίβο».

Η μεγάλη ζήτηση φαίνεται πως θα συνεχιστεί και φέτος, καθώς ενδιαφέρονται και άτομα για επαγγελματική κατάρτιση άνω των 35 ετών, ακόμη και 45 ετών».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 397 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.