Τρίτη, 8η Οκτωμβρίου 2024  10:21 μμ
Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023 18:53

Αγρίνιο: Υποψήφιοι που πρώτευσαν στις πανελλήνιες μιλούν στο sinidisi.gr – Πώς τα κατάφεραν

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τους καρπούς των κόπων τους ήρθε ο καιρός να δρέψουν οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις για να εισαχθούν στα πανεπιστήμια της χώρας. Στο Αγρίνιο καταγράφηκαν υψηλές βαθμολογίες και αρκετοί είναι αυτοί που θα καταφέρουν να σπουδάσουν στις σχολές που εξ αρχής επιθυμούσαν.

Στο sinidisi.gr μίλησαν νέες και νέοι που τα πήγαν εξαιρετικά καλά και ανταμείφθηκαν για τη συστηματική προσπάθεια που κατέβαλαν.

Ο Δημήτρης – Σωκράτης Μασίκας (3ο ΓΕΛ Αγρινίου) με μέσο όρο 19,15 θέλει να εισαχθεί στο Τμήμα  Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών της Αθήνας και ακόμα και αν δεν πέσουν καθόλου οι βάσεις σε σχέση με πέρυσι θα τα καταφέρει με χαρακτηριστική άνεση (ο ίδιος έκανε λόγο για “αξιοπρεπή διαφορά”). Όπως μας είπε κατά τη διάρκεια της πιεστικής εξεταστικής διαδικασίας είχε άγχος αλλά κατόρθωσε να συγκεντρωθεί και να δώσει τον καλύτερο του εαυτό.

Η Χριστιάνα Σαμαρά (Μουσικό Αγρινίου) έπιασε το στόχο της και πρόκειται να σπουδάσει Ψυχολογία όπως πάντα ήθελε, το πιθανότερο στα Γιάννενα αν δεν υπάρξουν δραματικές αλλαγές. “Πιστεύω ότι είναι ένας κλάδος στον οποίο ίσως κάποια στιγμή μπορέσουμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα που είναι στάσιμα τώρα και ταλανίζουν πολύ κόσμο” σημείωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.  Μετά τη ψυχοφθόρα διαδικασία των εξετάσεων και την πολύ καλή επίδοσή της  έχει κάθε λόγο τώρα να ετοιμάζεται για διακοπές.

Την ημέρα της ονομαστικής του γιορτής ο Παύλος Γρατσάνης από το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου πληροφορήθηκε ότι οι βαθμολογία που συγκέντρωσε του ανοίγει την πόρτα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Θα ήθελε με κάποιον τρόπο να συνδυάσει την Πληροφορική με την Αστυνομία και είναι κάτι που πρόκειται να εξετάσει με προσοχή. Συνέστησε δε  σε εκείνους που θα βρεθούν στη θέση του σε λίγους μήνες να προσπαθήσουν να αποβάλουν το άγχος.

Η Σταυρούλα Καρναβιά (Μουσικό Αγρινίου) δεν έκρυψε τη χαρά της για την επίδοσή της. Το πώς θα διαμορφωθούν οι βάσεις θα καθορίσει και το αντικείμενο των σπουδών της (Ιατρική ή Φυσικοθεραπεία). Μίλησε για το άγχος τον εξετάσεων σημειώνοντας ότι το τελευταίο κρίσιμο διάστημα αυτό που δεν πρέπει να χαθεί είναι η υπομονή των υποψηφίων.

Να επιλέξει ανάμεσα στη Νομική και την Ψυχολογία θα κληθεί σύντομα η  Σπυριδούλα Κοντονάσιου (Μουσικό Αγρινίου) που τα κατάφερε να συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία. Η ίδια σημείωσε ότι προαπαιτούμενο για ένα καλό αποτέλεσμα είναι η μελέτη με πρόγραμμα. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει στο σχολείο της και του γονείς της για την ουσιαστική στήριξη και αφιέρωσε το αποτέλεσμα των κόπων της στην οικογένειά της.

Η Κωνσταντίνα Σπανού  (4ο ΓΕΛ Αγρινίου)  με το βλέμμα στραμμένο στην Ιατρική  σημείωσε ότι βλέπει τις σπουδές της ως ένα όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα και θα τη βοηθήσει να διευρύνει τους ορίζοντές της. Η οικογένεια και οι καλοί φίλοι τη στήριξαν και αντιστάθμισαν τα  όσα στερήθηκε. Το αποτέλεσμα δικαίωσε την προσπάθειά της.

Η Βασιλική Παπούλια (4ο ΓΕΛ Αγρινίου)  τα είπε όλα με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο της. Εξέφρασε την ικανοποίησή της γιατί θα σπουδάσει Ιατρική όπως επιθυμούσε. Ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς της σε σχολείο και φροντιστήριο και την οικογένειά της γιατί μετέτρεψαν την επίπονη διαδικασία σε εμπειρία που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Ο Μανώλης Πετράκης (2ο ΓΕΛ Αγρινίου) ο οποίος έχει διαπρέψει σε μαθηματικούς διαγωνισμούς θα σπουδάσει -τι άλλο-  Μαθηματικά. Η μοριοδότησή λόγω των επιδόσεών του, του πρόσφερε τη δυνατότητα να αποβάλει το άγχος και ο ίδιος δεν έκρινε αναγκαίο να κάνει φροντιστήρια εν όψει των εξετάσεων. Παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε να πάει τόσο καλά στην έκθεση και εξεπλάγη όταν είδε τη βαθμολογία. Ετοιμάζεται τώρα για διακοπές και ως λάτρης της κατασκήνωσης θα έχει αρχικό προορισμό τον Άγιο Βλάσση…

Ρεπορτάζ: Φόνη Γερμενή

sinidisi.gr

 

 

Διαβάστηκε 425 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023 19:18
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.