Τρίτη, 8η Οκτωμβρίου 2024  8:16 μμ
Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023 19:27

Ποιες εργασίες προγραμματίζονται στους Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου και Αγίας Τριάδας Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Eργασίες ανακαίνισης και εξωραϊσμού του Ιερού Ναού Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου και του Πνευματικού Κέντρου της Αγίας Τριάδας Αγρινίου προγραμματίζει η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Για το ζήτημα αυτό μάλιστα ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός είχε προ ημερών συσκέψεις

Σε ότι αφορά τον Άγιο Χριστόφορο οι εργασίες που θα δρομολογηθούν θα έχουν να κάνουν με την συντήρηση και τον εξωραϊσμό του ναού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το βάρος αφενός θα πέσει στην ολοκλήρωση της αγιογράφησης του ναού και αφετέρου σε εργασίες στεγανοποίησης. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του τρούλου του ναού, όπου έχει εδώ και καιρό διαπιστωθεί ότι υφίσταται διαρροή υδάτων.

Σε ότι αφορά την Αγία Τριάδα, πρώτη και κύρια ανάγκη είναι η ανακαίνιση του πνευματικού κέντρου ώστε να εκσυγχρονιστεί. Απαιτείται και η προσθήκη ορόφου για τα κατηχητικά σχολεία, δεδομένου ότι το Φαφούτειο θα αξιοποιηθεί ως Επισκοπείο. Στο πλάνο εξάλλου είναι η κατασκευή-διαμόρφωση χώρου για συσσίτια.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 264 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.