Τρίτη, 8η Οκτωμβρίου 2024  6:27 μμ
Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 14:44

Δράσεις με θέμα “Ολυμπιακά αθλήματα και βιωσιμότητα” από το 6ο Γυμνάσιο Αγρινίου (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το 6ο Γυμνάσιο Αγρινίου στo πλαίσιo του προγράμματος της  3ης Ολυμπιακής Εβδομάδας στα σχολεία  με κεντρικό θέμα: «Ολυμπιακά αθλήματα και βιωσιμότητα », που διοργάνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ)  από 8-12 Μαΐου, πραγματοποίησε μια σειρά από δράσεις.

Συγκεκριμένα:

1)      Διαδικτυακή συνομιλία με την αθλήτρια της Συγχρονισμένης Κολύμβησης Ευαγγελία Πλατανιώτη

2)      Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα : « Ολυμπιακές αξίες και βιωσιμότητα ».

3)      Διεξαγωγή   Ολυμπιακών αθλημάτων με το Γυμνάσιο του Αγίου Κωνσταντίνου :

-Καλαθοσφαίριση αγοριών

-Πετοσφαίριση κοριτσιών.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο συγκεκριμένο πρόγραμμα , το σχολείο μας , επιλέχθηκε από την ΕΘΝΟΑ , να επισκεφθεί και να φιλοξενηθεί  στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία,  από 2 εως  4 Ιουνίου 2023.

Συνολικά δέκα μαθητές/ τριες συνοδευόμενοι από την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, Φελέκη Αναστασία και Ανδρομανέτσικου Χρυσούλα που συμμετείχαν στην ομάδα του 6ου Γυμνασίου , βίωσαν ένα  πολυεπίπεδο   εκπαιδευτικό , πολιτιστικό , περιβαλλοντικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα  που είχε ετοιμάσει η ΕΘΝΟΑ.

Οι μαθητές μας , μαζί με τους μαθητές  άλλων δεκατριών σχολείων από όλη την Ελλάδα , επισκέφθηκαν το Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας , τον παρακείμενο Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο, καθώς και το δάσος της Φολόης ,πραγματοποιώντας σχετική περιβαλλοντική δράση.

Γνώρισαν σπουδαίους  Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές ,συνομίλησαν μαζί τους και συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες με αυτούς. Παρακολούθησαν , επίσης ,την παρουσίαση του INTERNATIONALFAIRPLAYPASSPORT ,μπροστά στο μνημείο του Πιερ ντε Κουμπερτέν, η οποία πλαισιώθηκε από την εξαιρετική χορογραφία της Άρτεμης Ιγνατίου.

Επιπρόσθετα,  το σχολείο μας συμμετείχε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και με καλλιτεχνικές δημιουργίες ,οι οποίες  διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν από την ΕΘΝΟΑ σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της ΕΘΝΟΑ. Βραβεύτηκαν τα έργα των μαθητριών : Σβέρκα Παναγιώτας, Μέρκου Σπυριδούλας, Τσελίκα Ευαγγελίας, Αθανασίου Μαρίας. Τα έργα αυτά θα συμπεριληφθούν στο ψηφιακό ημερολόγιο της ΕΘΝΟΑ 2024.

Ευχαριστούμε την ΕΘΝΟΑ και ιδιαίτερα τη διευθύντρια  Ντενιζ Παναγοπούλου για τη διοργάνωση των δράσεων.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 244 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.