Παρασκευή, 29η Σεπτεμβρίου 2023  12:02 πμ
 
wm small

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ WIDE BIG

 

Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023 18:59

Αγρίνιο: Μαγική η νύχτα της Τετάρτης 31/5 στο ΕΛΛΗΝΙΣ με το «Καλλιτεχνοχώρι» και την «Μελόεσσα»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Τετάρτη, 31.05.2023,  στο θερινό κινηματογράφο «Ελληνίς», παρουσιάστηκε για το κοινό του Αγρινίου, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Καλλιτεχνοχώρι», μουσική Παράσταση της μεικτής πολυφωνικής χορωδίας «Μελόεσσα» με τίτλο  «νύχτα μαγικιά … στα θερινά τα σινεμά» και με τη συμμετοχή εξαίρετων καλλιτεχνών.

Συγκεκριμένα, μάγεψε το κοινό η καταπληκτική σολίστ κ. Χατζηδήμου, συγκίνησε η φωνή του Σωτήρη Γκεβετζέ και συγκλόνισε ο επίτιμος καλεσμένος Δημοσθένης Φιστουρής.

Η άρτια προετοιμασμένη χορωδία απέδωσε τραγούδια με ρυθμό και απόλυτο συγχρονισμό. Όλα αυτά υπό την καθοδήγηση, διδασκαλία και οργάνωση του νέου και φέρελπι  μαέστρου Ανδρέα Φούκα. Το κοινό θαύμασε τον δυναμισμό, τον επαγγελματισμό του αλλά και την συγκίνησή του για ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα.

Για την εκδήλωση αυτή, οι διοργανωτές ευχαριστούν το κοινό που προσήλθε, ζητούν συγγνώμη απ΄όσους δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισιτήριο και  τονίζουν ότι αυτή η  ενθαρρυντική ανταπόκριση του κοινού θα ενισχύσει τη μελλοντική παρουσία τους στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης μας.

 Επίσης,  αναφέρουν ότι παρά την ύπαρξη πιθανών οργανωτικών ατοπημάτων σε τέτοια μεγάλα δύσκολα εγχειρήματα όπως είναι η διοργάνωσή τους, παρά κάποιες παραλείψεις που ενδέχεται να οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα, ή και σε άλλους αστάθμητους (π.χ. καιρικές συνθήκες, έλλειψη καταλλήλων χώρων, κλπ), αυτό που οφείλουμε να κρατήσουμε ως θετικό στοιχείο και κίνητρο για το μέλλον είναι ο «απόηχος» και το «αποτύπωμα» που αφήνουν αυτές οι διοργανώσεις στην ίδια την κοινωνία και στην ανάγκη της για απόκτηση σημαντικών καλλιτεχνικών εμπειριών, στην ενδυνάμωση και δικτύωση των πολιτών και στη «σύζευξη» των επιμέρους καλλιτεχνικών δρώμενων για μελλοντικές συνεργασίες.

Ολοκληρώνοντας, είναι σημαντικό να τονιστεί η ανάγκη για τη συνέχιση, η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση εμπλεκόμενων θεσμικών φορέων για βελτιστοποίηση των συνθηκών, αλλά και η έναρξη προβληματισμού και γονίμου διάλογου στην κοινωνία. Τέλος, είναι σημαντικό ως λειτουργοί της μουσικής να έχουμε ανοιχτούς ορίζοντες και δεκτική νοοτροπία προς τις δράσεις άλλων, καθώς οι συνεργασίες αποτελούν μέρος της ολοκλήρωσης της επιτυχίας. Ο «συνεργατικός επαγγελματισμός», αυτή η ουσιαστική, ποιοτική και σε βάθος συνεργασία πρέπει να υιοθετηθεί ως κουλτούρα, σύμφωνα με την όποια οι πολιτιστικοί φορείς αλληλοστηρίζονται πραγματικά και αλληλέγγυα ως επαγγελματίες-συνάδελφοι, καθώς στοχεύουν στην από κοινού εργασία τους για το κοινό , την κοινωνία και τον πολιτισμό.

Τέλος εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες :

Προς τους συνεργάτες μας :

Τους σολίστ που ταξίδεψαν από μακριά για να μας  χαρίσουν αυτές τις υπέροχες στιγμές !

Τους μουσικούς της ορχήστρα μας κ. , Βασίλη Κοτρώτσο , Κάρπο Κουτσούμπα , Νεκτάριο Αποστολιώτη , Γιαννη Νικολαΐδη , Φώτη Γερόπουλο , Γιώργο Καρακώστα , Ανδρέα Βλαχογιάννη , Γιάννη Αυγέρη, οι οποίοι δούλεψαν εντατικά για αυτό το αποτέλεσμα.

Την παρουσιάστρια της εκδήλωσης, κ. Ειρήνη Κοντούρη (Μέλος της θεατρικής ομάδας ΄΄ΠΡΟΖΑΚ΄΄΄), που έδωσε χρώμα στην βραδιά μας μέσα από την ζεστή χροιά της φωνής της .

Την κυρία Στέλλα Καραγιαννη για την εξαιρετική έρευνα και τελική επιμέλεια των κειμένων της παράστασης .

Το συνεργείο του κ. Άρη Χατζάρα για την κάλυψη της βραδιάς , ο κρυστάλλινος και διαυγής ήχος σε συνδυασμό με τους εξαιρετικούς φωτισμούς έδωσαν μια άλλη διάσταση στην Παράσταση.

Τον κ. Γιάννη Νικολαΐδη για την δημιουργία της αφίσας .

Την κ. Μαρία Τσιρώνη για την επιμέλεια των φωτισμών και του Video Art καθώς επίσης τον κ.Γιάννη Θερμό για τη φροντίδα του οπτικού υλικού .

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του εργατικού κέντρου για τις τελευταίες μεγάλες πρόβες της συναυλίας .

Τον Δήμο Αγρινίου (Κ.Ε.Δ.Α ) για την ευγενή παραχώρηση του Σινεμά ελληνίς .

Την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου για την παραχώρηση του βάθρου της χορωδίας .

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους υποστηρικτές της εκδήλωσης μας :

κ. Χρήστο Καμποσιώρα ( anaptixis – Τεχνική εταιρεία )

κ. Γρηγόρη Παπουτσή ( ΒΡΑΧΑ EURONICS )

κ. Καραχάλιο Μιχάλη ( ALUXAL )

Την κ. Ντίνα Ζαρκαδούλα ( Μουσική Σκηνή Ανδρομέδα )

Την Δυτική παραλία Αμφιλοχίας Apanemi Beach

 Τον κ. Γιώργο Μπουραλέξη ( Bouralexis Cars )

Τον κ. Τσόμπο ( Trofico)

Tον κύριο Άρη Χατζάρα ( Aris team sound )

Διαβάστηκε 176 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023 19:04
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.