Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  6:46 πμ
 
wm small
Κυριακή, 28 Μαϊος 2023 13:38

Οι πεζόδρομοι του Αγρινίου προσελκύουν επαγγελματίες – Υπεραξία στα ακίνητα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Τσιμπάνε» οι τιμές των ακινήτων στους δρόμους που επεκτείνονται οι πεζόδρομοι του Αγρινίου

Μπορεί να μην έχουν ολοκληρωθεί ακόμη πλήρως οι εργασίες πεζοδρόμησης του κέντρου του Αγρινίου, αλλά η όλη διαδικασία φαίνεται πως δίνει αξία στα ακίνητα που υπάρχουν στους δρόμους αυτούς και κίνητρο για να επιζητήσουν επαγγελματικό χώρο περισσότεροι στο πεζοδρομημένο πλέον κέντρο!

Αυτό ήδη έχει ξεκινήσει να συμβαίνει και στο Αγρίνιο, με τις αξίες των ακινήτων είτε με σκοπό την ενοικίαση, είτε την πώληση, να «τσιμπάνε» στην τιμή, λόγω της επέκτασης των πεζοδρόμων. Το φαινόμενο πάντως αυτό είναι αναμενόμενο, αφού έχει παρατηρηθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας που πεζοδρόμησαν σε μεγάλη έκταση το κέντρο τους, καθώς με αυτό τον τρόπο τα ακίνητα απέκτησαν υπεραξία.

Ο μεσίτης Στράτος Καλύβας μιλώντας στη «Σ» αναλύει τα νέα δεδομένα στο Αγρίνιο και πως όλα αυτά μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ της αγοράς σε πολλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα ο κ. Καλύβας τονίζει: «θεωρώ ότι όπως σε όλη την Ελλάδα οι πεζοδρομήσεις βοήθησαν στην άνοδο της εμπορικότητας και στην άνοδο των τιμών, της αξίας, έτσι συμβαίνει και θα συμβεί και στο Αγρίνιο. Η πεζοδρόμηση στα σημεία που έχει ολοκληρωθεί βοηθάει προς την κατεύθυνση αυτή, ενώ σε αντίστοιχη κατεύθυνση είναι οι δρόμοι στους οποίους γίνεται ανάπλαση.

Σημαντικό είναι όμως να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από τους κατοίκους της πόλης, εξάλλου υπάρχει πρόβλεψη για να εξυπηρετούνται όλοι. Υπάρχει ωράριο εισόδου για φορτοεκφόρτωση και για την είσοδο των οχημάτων των μόνιμων κατοίκων. Υπάρχει αστυνόμευση, τόσο από την Δημοτική Αστυνομία, όσο και από την ΕΛ.ΑΣ. και αυτό είναι σημαντικό.

Σε πολλές πόλεις, είτε μεγαλύτερες, είτε αντίστοιχες με το μέγεθος του Αγρινίου, είτε ακόμη και σε μικρότερες, αλλά που ήταν πρωτοπόρες στο θέμα των πεζοδρομήσεων, φάνηκε πως οι πεζοδρομήσεις λειτούργησαν θετικά, έτσι θα λειτουργήσουν και στο Αγρίνιο, αυτό λέει η λογική, δεν γίνεται να κάνουμε εμείς τη διαφορά.

Σημαντικό στοιχείο είναι πως άρεσε και σε πολλούς ακόμη συνανθρώπους μας που επισκέφτηκαν το Αγρίνιο για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και πέραν αυτών.

Εξίσου σημαντικό είναι πως ζήτησαν επίσης πολλοί από το Δήμο Αγρινίου να πεζοδρομηθεί η οδός Παπαστράτου και πάνω από το σημείο που είναι κλειστή μέχρι σήμερα για να πεζοδρομηθεί, πάνω δηλαδή από τη συμβολή των οδών Δήμου Τσέλιου και Παπαστράτου.

Το διάστημα που κάποιοι δρόμοι έχουν πεζοδρομηθεί, οι μεσίτες διαπιστώσαμε πως η τιμή των καταστημάτων στα σημεία αυτά έχει ανεβεί, τόσο ως προς το ενοίκιο, όσο κυρίως ως προς την αξία πώλησης και την αξία του ακινήτου.

Μόνο κάποια πολύ συγκεκριμένα ακίνητα, γραφεία συγκεκριμένα (λχ γραφείο ορθοπεδικού), διαπιστώνουμε πως σ’ αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει πρόβλημα, αλλά δεν είναι ικανό να αλλάξει όλα όσα αναφέρουμε.

Επιπλέον, λύνεται το ζήτημα αυτό λόγω των αδειών εισόδου στο πεζοδρομημένο τμήμα ή κάποια τέτοιου είδους γραφεία ή αντίστοιχα, αναγκάζονται να μετακινηθούν από το κέντρο, αλλά δεν επηρεάζουν τίποτε, διότι θα έρθει κάποιος επαγγελματίας άλλος που θα ζητήσει γραφείο στο πεζοδρομημένο κέντρο πλέον, είτε είναι μηχανικός, είτε είναι δικηγόρος, είτε είναι μεσίτης, είτε είναι λογιστής, είτε είναι γιατρός κλπ. Μάλιστα, αυτό ήδη το βλέπουμε να συμβαίνει».

Κων/νος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 508 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.