Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:53 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 22 Μαϊος 2023 22:53

Πώς θα πετύχω την ένωσή μου με τον Θεό; (Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πώς θα πετύχω την ένωσή μου με τον Θεό; Ποιος είναι ο σκοπός και ο στόχος του ανθρώπου; Ποια πρέπει να είναι η ζωή του ανθρώπου στην πορεία του χρόνου; Πώς μπορεί η ζωή του ανθρώπου να αποκτήσει νόημα και ενδιαφέρον; Τι μας λένε οι Άγιοι της Εκκλησίας μας για τον σκοπό του ανθρώπου; Τι ζητά ο Χριστός από εμάς για να γίνει αυτή η ένωση μαζί Του;

Τι εννοούμε όταν λέμε ένωση με τον Θεό; Εκτός από πνευματική ένωση πώς γίνεται και σωματική ένωση του ανθρώπου με τον Θεό; Πώς αυτή η ένωση με τον Θεό θα ωφελήσει τον άνθρωπο και γιατί; Μπορεί οποιοσδήποτε να ενωθεί με τον Θεό; Ο αμαρτωλός άνθρωπος μπορεί να πετύχει την ένωσή του με τον Θεό; Ποιο είναι το κλειδί για να πετύχει ο άνθρωπος την ένωσή του με τον Θεό;

Αυτός που θα κατορθώσει να ενωθεί με τον Χριστό, τότε αυτός αυτομάτως ενώνεται με τον Θεό Πατέρα και ολόκληρη την Αγία Τριάδα. Κάτι το οποίο μας διαβεβαιώνει ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός:

«…καθὼς σύ, πάτερ, ἐν ἐμοὶ κἀγὼ ἐν σοί, ἵνα καὶ αὐτοὶ ἐν ἡμῖν ἓν ὦσιν… καὶ ἐγὼ τὴν δόξαν ἣν δέδωκάς μοι δέδωκα αὐτοῖς, ἵνα ὦσιν ἓν καθὼς ἡμεῖς ἕν ἐσμεν, ἐγὼ ἐν αὐτοῖς καὶ σὺ ἐν ἐμοί, ἵνα ὦσι τετελειωμένοι εἰς ἕν…» (Ιω. ιζ’, 21-23). «Οπως συ, Πατερ, είσαι ενωμένος με εμέ και εγώ με σε, έτσι σε παρακαλώ, να είναι και αυτοί ένα δια της ενώσεως και επικοινωνίας που θα έχουν με ημάς… Και εγώ την απεριόριστη δόξα, την οποίαν μου έδωκες ως προς άνθρωπο, την έδωκα εις αυτούς, δια να είναι ένα, όπως και ημείς είμεθα ένα. Εγώ να ζω μέσα εις ένα έκαστον από αυτούς, όπως και συ ζεις εντός εμού, δια να έχουν τελειοποιηθεί εις ένα πνευματικό σώμα…».

--
Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος
Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov
Trikorfo Fokidos, Greece
Διαβάστηκε 256 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Ιουλίου 2023 14:19
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.