Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  7:58 πμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 20:35

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 130η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Ένας ηλίθιος δεν μπορεί να καταλάβει ότι είναι ηλίθιος, γιατί αν το καταλάβαινε δεν θα ήταν ηλίθιος.

- Γύρω στο 1350 ο Δεσπότης του Μυστρά Μανουήλ Καντακουζηνός για να πυκνώσει τον πληθυσμό της Πελοποννήσου, που είχε αραιώσει πάρα πολύ απο τις πειρατικές επιδρομές, μετέφερε εκεί απο την Αλβανία δέκα χιλιάδες οικογένειες και τις διέσπειρε στην ύπαιθρο για να καλλιεργούν τα εγκαταλλειμένα χωράφια.

- Κατά την Ελληνική επανάσταση, τους Τούρκους τελικά δεν τους νίκησαν οι Έλληνες, δηλαδή χριστιανοί (Έλληνες και Αρβανίτες μαζί) παρά τον ηρωικό τους αγώνα. Και θα είχαν συντριβεί εντελώς εξ αιτίας της υπεροπλίας του κατακτητή, αν την τελευταία στιγμή δεν επενέβαιναν οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής υπέρ των Ελλήνων και διπλωματικά και στρατιωτικά (Ναυμαχία του Ναυαρίνου).

- Το θρυλικό Τουκαρβανίτικο χωριό Λάλα στην Ηλεία, ήταν κράτος εν κράτει. Οι Λαλιώτες δεν λογάριαζαν, ούτε Τούρκους, ούτε Έλληνες, ούτε χριστιανούς Αρβανίτες, ούτε μουσουλμάνους Αρβανίτες. Έσφαζαν αδιακρίτως τους πάντες.

- Οι άνθρωποι σκοτώνονται ευκολότερα για το θεό τους, παρά για την πατρίδα τους.

- Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος ήταν μουσουλμάνος. Βέβαια στο σχολείο δεν σας το είπαν.

- Ο Μέγας Ναπολέων ήταν μισέλληνας και φλέρταρε συνεχώς με το σουλτάνο με τον οποίο ήθελε να μοιραστεί την εξουσία στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

 

 

Διαβάστηκε 384 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 20:54
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!

Στην ίδια κατηγορία