Παρασκευή, 9η Μαίου 2025  11:47 μμ
Παρασκευή, 09 Μαϊος 2025 17:58

Το 22ο Ακτινολογικό Συνέδριο Νοτιοδυτικής Ελλάδος στο Αγρίνιο (Σ/K 10-11/5/2025)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαΐου 2025, λαμβάνει χώρα το 22° Ακτινολογικό Συνέδριο Νοτιοδυτικής Ελλάδας για πρώτη φορά στην πόλη του Αγρίνιου στην Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Το συνέδριο οργανώνει η Ακτινολογική Ένωση Δυτικής και Νότιας Ελλάδας και τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου. Το Πρόγραμμα του φετινού Συνεδρίου φιλοδοξεί να καλύψει τους προβληματισμούς του σύγχρονου ακτινοδιαγνώστη.

Εστιάζει σε τρέχοντα θέματα της καθ’ ημέρας πράξης, αλλά και σε σύγχρονες τεχνικές, θέματα που αφορούν τόσο στην απεικόνιση / διάγνωση όσο και στις παρεμβατικές / θεραπευτικές μεθόδους αντιμετώπισης. Επίσης, διευρύνει τη θεματολογία του, δίνοντας βήμα στους νεότερους συναδέλφους με συνεδρία Ελεύθερων Ανακοινώσεων.

Τέλος κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί ένα Hands-On Workshop, το οποίο αφορά σε εκπαίδευση στην τοποθέτηση φλεβικών καθετήρων Picc /Port A Cath, και απευθύνεται σε ιατρούς και νοσηλευτές.

Πληροφορίες:

22° ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

10 & 11 ΜΑΪΟΥ, 2025

10 ΕΝΟΤΗΤΕΣ | 1 WORKSHOP

42 ΟΜΙΛΗΤΕΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ | 16 ΩΡΕΣ

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και το συνέδριο εδώ

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου ευχαριστεί ιδιαίτερα τους υποστηρικτές-χορηγούς του συνεδρίου για την συμμετοχή και την στήριξή τους στο συνέδριο! Ευχαριστούμε!

Η ιστορία

Το Ακτινολογικό Συνέδριο Νοτιοδυτικής Ελλάδος πρωτοξεκίνησε το 1997 ως μια ιδέα του τότε Διευθυντή του Κλινικού Εργαστηρίου Ακτινολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, αειμνήστου Ομ. Καθηγητή κ. Ι. Δημόπουλου, με στόχο να δοθεί ένα βήμα στους Ακτινολόγους της ευρύτερης περιοχής ώστε να έχουν την ευκαιρία μία φορά το χρόνο να συναντιούνται και να ανταλλάσσουν τις απόψεις τους για τα τρέχοντα θέματα της Ακτινολογίας. Με τα χρόνια, το συνέδριο, που κάθε φορά οργανωνόταν και σε μια διαφορετική πόλη της ΝΔ Ελλάδας άρχισε να αποκτά ευρεία απήχηση, να εμπλουτίζεται και να εξελίσσεται σε μια σημαντική επιστημονική εκδήλωση, η οποία σήμερα έχει καταφέρει να αγκαλιάσει την πανελλήνια ακτινολογική κοινότητα, ξεπερνώντας τα τοπικά της σύνορα.

Χαιρετισμός προέδρου

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Εταιρείας Ακτινολόγων Νοτιοδυτικής Ελλάδας έχω την ιδιαίτερη χαρά να σας καλωσορίσω στο 22ο Ακτινολογικό Συνέδριο Νοτιοδυτικής Ελλάδας, το οποίο το οποίο θα πραγματοποιηθεί 10 & 11 Μαΐου 2025 στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο.

Το συνέδριό μας, ύστερα από αρκετά χρόνια (λόγω και της πανδημίας COVID-19) επιστρέφει και πάλι στην περιφέρεια και για πρώτη φορά φιλοξενείται στην πόλη του Αγρινίου, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε συναδέλφους ακτινολόγων τόσο των νοσοκομείων της περιφέρειας όσο και στους ιδιώτες να συναντηθούμε σε μια επιστημονική εκδήλωση με ευρύ, επίκαιρο και υψηλό ενδιαφέρον.

Το Πρόγραμμα του φετινού Συνεδρίου φιλοδοξεί να καλύψει τους προβληματισμούς του σύγχρονου ακτινοδιαγνώστη. Εστιάζει σε τρέχοντα θέματα της καθ’ ημέρας πράξης, αλλά και σε σύγχρονες τεχνικές, θέματα που αφορούν τόσο στην απεικόνιση / διάγνωση όσο και στις παρεμβατικές / θεραπευτικές μεθόδους αντιμετώπισης. Επίσης, διευρύνει τη θεματολογία του, δίνοντας βήμα στους νεότερους συναδέλφους με συνεδρία Ελεύθερων Ανακοινώσεων. Τέλος κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί ένα Hands-On Workshop, το οποίο αφορά σε εκπαίδευση στην τοποθέτηση καθετήρων Picc και Port και απευθύνεται σε ιατρούς και νοσηλευτές.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα ως Πρόεδρος του Συνεδρίου να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους Ακτινολόγους, τους Διευθυντές των Ακτινολογικών Τμημάτων, τους Ιατρικούς Συλλόγους και τους κρατικούς φορείς των περιοχών που το φιλοξένησαν στη μακρά του πορεία. Πρωτίστως, ευχαριστώ όλους όσοι το στήριξαν και εξακολουθούν να το στηρίζουν με την ενεργό τους παρουσία.

Ελπίζω ότι το 22ο Ακτινολογικό Συνέδριο Νοτιοδυτικής Ελλάδας θα αποτελέσει για μια ακόμη φορά έναν τόπο δημιουργικής επιστημονικής συνεργασίας, ανταλλαγής γνώσεως και αλληλοσυμπλήρωσης, αλλά και μια ωραία κοινωνική ευκαιρία να ξανασυναντηθούμε με τους παλαιούς συναδέλφους και να γνωριστούμε με τους νεότερους.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, περιμένω με ιδιαίτερη χαρά να σας καλωσορίσω τον Μάϊο στο Αγρίνιο.

Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου

Καθηγητής Δημήτριος Ν. Καρναμπατίδης

Δ/ντής Κλινικού Εργαστηρίου Ακτινολογίας Πανεπιστημίου Πατρών

agrinionews.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 94 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Μαϊος 2025 18:03
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.