Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  5:51 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 17 Μαϊος 2023 22:46

Με τη διαφορά ότι ο διαγώνιος θα ξεκινήσει από τη Λαμία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με τη διαφορά ότι ο διαγώνιος θα ξεκινήσει από τη Λαμία

Κεντρική προεκλογική δέσμευση εκτιμά το Συντονιστικό των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας και της Ευρυτανίας ότι είναι πλέον ο διαγώνιος άξονας Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία αποτιμώντας τις αναφορές που έγιναν  κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου από υποψήφιους βουλευτές της περιοχής και αρχηγούς κομμάτων.

Πράγματι με την προσπάθεια που έχει κάνει εδώ και ενάμισι περίπου χρόνο το Συντονιστικό το συγκεκριμένο θέμα έχει μπει για τα καλά στην ατζέντα. Όμως το βασικό ερώτημα παραμένει αναπάντητο. Γιατί ενώ σε τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας υπάρχουν τμήματα που είναι απολύτως ώριμα από άποψη μελετών η προώθηση του έργου γίνεται από την πλευρά της Λαμίας.

Τουλάχιστον αυτό φαίνεται από την πρόθεση της παρούσας ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών να ξεκινήσει αρχικά με τη δημοπράτηση του τμήματος Μακρακώμη-Τυμφρηστός. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το έργο στην πρόσκληση του Υπουργείου έχει ως καταληκτική ημερομηνία στις 15 Ιουνίου 2023, ενώ επειδή προωθείται το έργο με το σύστημα μελέτη – κατασκευή θα υπάρξει στη συνέχεια η β` φάση του διαγωνισμού από την οποία θα προκύψει τελικά και ο ανάδοχος του έργου. Ενδεχομένως από την κυβέρνηση που προκύψει μετά τις εκλογές ο προγραμματισμός αυτός να αλλάξει, να πάει χρονικά πιο πίσω ή και να τεθούν άλλες προτεραιότητες. Σημασία όμως έχει ότι το έργο θα ξεκινήσει από εκεί…

Την ίδια ώρα η σύνδεση του Πλατυγιαλιού και του Αστακού με την Ιόνια Οδό σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι απολύτως ώριμη για να προχωρήσει, αλλά δεν έχει υπάρξει καμία κινητικότητα. Το ίδιο ισχύει και για το επόμενο τμήμα της διαδρομής μέχρι τον Άγιο Βλάση, από το ύψος της Καμαρούλας δηλαδή και στην συνέχεια, όπου υπάρχει μελετητική ωριμότητα. Όμως ούτε η μια περίπτωση έχει προχωρήσει, ούτε η άλλη…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 239 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.