Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:19 μμ
 
wm small
Κυριακή, 07 Μαϊος 2023 20:40

Αναστασίου: «Ακυρώνουμε αυτό που χτίζουμε, δεν δικαιολογείται η εικόνα αυτή» (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Με την εικόνα μας ακυρώνουμε αυτό που χτίζουμε. Ειλικρινά δε μπορώ να εξηγήσω και να δικαιολογήσω την εικόνα», τόνισε ο Γιάννης Αναστασίου μετά την ήττα από τον Ατρόμητο.

Ειδικότερα, ανέφερε στη συνέντευξη τύπου:

Για την εικόνα του Παναιτωλικού στα Play Outs και για το αν θα δώσουν οι παίκτες τα πάντα για μία νίκη στο φινάλε:

«Δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα. Κάθε φορά και εμείς οι ίδιοι εκπλήσσουμε τους εαυτούς μας με αυτό που δείχνουμε. Είναι να απορείς με κάποια πράγματα που κάνουμε. Το μυαλό είναι πολύ δύσκολο να το ελέγξεις. Είχαμε καλή τακτική προσέγγιση και δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα από τον Ατρόμητο. Είχε σίγουρα τον έλεγχο αλλά ουσιαστικά στο τρανζίσιον είχαμε αρκετό χώρο για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις. Στην πρώτη σοβαρή του φάση δεχτήκαμε γκολ. Εμείς στις 2-3 φάσεις που θα κάνουμε δε σημειώνουμε. Έτσι όπως πήγε το παιχνίδι ρισκάραμε να παίξουμε πιο επιθετικά, ανοιχτά. Δε σημείωσε το γκολ ο Καρέλης, σε στιγμή ιδανική θα έλεγα. Με το αν δεν πας πουθενά. Εμένα στα Play Outs με εκπλήσσει η απόδοση. Το να χάσεις παιχνίδι, μπορεί να χάσεις. Είναι τόσο απλό και το κάνουμε αρκετά δύσκολο».

Για τις αλλαγές που δεν βοήθησαν, και για τους τραυματίες:

«Για τα παιδιά δε θέλω να αναφερθώ συγκεκριμένα. Τους είπα ότι είμαι πολύ απογοητευμένος. Υπάρχουν παίκτες σε ένα γκρουπ που πάντα είναι δυσαρεστημένοι, που θεωρούν ότι αδικούνται. Καθρέπτης είναι το γήπεδο. Στον Παναιτωλικό δεν υπάρχει παίκτης που να ισχυριστεί ότι δεν πήρε ευκαιρίες. Ένας καλός παίκτης ξεχωρίζει από την διάρκεια. Τους τελευταίους δύο μήνες δεν έχουμε διάρκεια στην απόδοσή μας. Ο Αποστολάκης έπαθε θλάση. Ο Μόρσεϊ κράμπες με δυνατές συσπάσεις. Ο Μλάντεν δέχθηκε ένα χτύπημα. Είναι δυνατός χαρακτήρας, νομίζω θα είναι διαθέσιμος».

Για το τι χρειάζεται να αλλάξει ο Παναιτωλικός:

«Στο πρώτο μισό η ομάδα έκανε σωστά βήματα. Με τη φυγή παικτών κομβικών, όπως ο Κορνέλιους και ο Φλόρες. Στο δεύτερο μισό πληρώσαμε πολλές στιγμές που βρεθήκαμε χωρίς παίκτες, ειδικά στην άμυνα. Σε ομάδες σαν τον Παναιτωλικό, που δεν θα έχεις κατοχή και κυριαρχία σε όλο το ματς, πρέπει να έχεις παίκτες που αμυντικά θα μπορούν να ανταποκριθούν. Με τραυματισμούς πολλές φορές βρεθήκαμε με δεμένα χέρια. Χρησιμοποιήσαμε τέσσερα αριστερά μπακ, τρία δεξιά, τέσσερις τερματοφύλακες, αλλάξαμε το κεντρικό αμυντικό μας δίδυμο 8-9 φορές.

Στον πρώτο γύρο υπήρχε μία σταθερότητα. Στο δεύτερο μισό με τη φυγή των δύο παιδιών, τα προβλήματα που βγάλαμε και το γεγονός ότι μετά το 0-0 με τον Αστέρα δεν υπήρχε στόχος, ήταν δέκα ματς που παίζαμε χωρίς κίνητρο. Ήταν πολύ δύσκολο. Πάντα υπάρχει και η αντίθετη άποψη. Τα Play Outs είναι διοργάνωση δύσκολη αν δεν έχεις κίνητρο εξ αρχής. Είναι κρίμα γιατί αδικούμε τους εαυτούς μας. Παίζαμε με ομάδα χωρίς άγχος, που παίζει καλό ποδόσφαιρο. Ήταν ευκαιρία να δείξουμε, και εμείς με επιθετικό σχήμα, ότι θα έχουμε καλύτερη εικόνα. Δε το δείξαμε και είναι άσχημο».

Για το αν θεωρεί ότι η ομάδα φέτος βελτιώθηκε ή έκανε πισωγύρισμα:

«Η τελευταία εικόνα που μένει δεν είναι καλή. Γενικά η ομάδα τα δύο χρόνια που είμαι εγώ εδώ έδειξε μία σταθερότητα στην κανονική διάρκεια της σεζόν, σε απόδοση και αποτελέσματα. Έδειξε μία αυτοπεποίθηση. Η συμπεριφορά μας στα παιχνίδια ήταν η ίδια. Είναι σημαντική η διάρκεια. Εμείς στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, σε όλες τις γραμμές δεν είχαμε παίκτη με διάρκεια στην απόδοσή του. Με την εικόνα μας ακυρώνουμε αυτό που χτίζουμε. Η ομάδα δείχνει να πατάει καλύτερα αλλά όταν φτάνουμε στα Play Outs ειλικρινά δε μπορώ να εξηγήσω και να δικαιολογήσω την εικόνα».

Σε δεύτερη ερώτηση για το τι θα πρέπει να αλλάξει ο Παναιτωλικός:

«Νοοτροπία. Αν δεν αλλάξει η νοοτροπία δεν γίνεται. Αν δεν θυμώνεις όταν χάνεις δεν γίνεται. Πρέπει να τρως σίδερα. Εμείς δεν έχουμε τους χαρακτήρες και τις προσωπικότητες που θα κάνουν στο γήπεδο αυτά που πρέπει για το καλό της ομάδας σε κρίσιμες στιγμές. Για αυτό προσπαθούμε να οργανώσουμε τακτικά με ή χωρίς μπάλα. Εμείς στην απόφαση δείξαμε ότι είμαστε δύσκολοι. Είναι θέμα νοοτροπίας και ποιότητας. Την ποιότητα για να την έχεις πρέπει να την πληρώσεις. Έχουμε παίκτες με εμπειρία πρωταθλητισμού; Πολλές φορές θεωρούμε ότι έχουν αλλά δείχνουμε προσωπικότητα σαν ομάδα; Δυστυχώς δεν το έχουμε».

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 265 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.